končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 44 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
ZVERINA |
Karé z diviny na červenom vínePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kus karé z diviny (ja som mala cca 30 cm kúsok), 2 plátky oravskej slaniny, olej, 2 cibule, cca 2-3 dl červeného vína, soľ, korenie, celé borievky, 2 kopcovité PL slivkového lekváru, 1/4 ČL rasce, 20g masla, cca 1/2 l vývaru, sladkokyslé alebo iné hríbiky POSTUP PRÍPRAVY ... tento recept vznikol ako čistá improvizácia - ale výsledok stál zato - jeden z najlepších receptov, ktorý som jedla ... preto posúvam ďalej, možno niekoho osloví : v širšom hrnci rozpálime olej ... odblaníme mäso a nakrájame ho na plátky hrubé cca 1 cm, prudko opražíme na rozpálenom oleji aby sa mäsko zatiahlo a vyberieme von ... na výpeku osmažíme cca 4 minútky nadrobno pokrájanú slaninu slaninu a cibuľu ... vložíme späť mäsko, osolíme, okoreníme, podlejeme vínom ... necháme prevrieť, aby sa sa alkohol odparil, pridáme pokrájané hríby, borievky a slivkový lekvár, vývar, prikryjeme a dusíme do mäkka za občasného premiešania ... keď je mäsko mäkké, vyberieme von, omáčku rozmixujeme a prepasírujeme (kto nechce nemusí, my máme radšej hladšiu konzistenciu), dochutíme soľou, korením ... servírujeme s mäskom a knedľou alebo napr aj s ryžou alebo len s chlebíkom a s pohárikom červeného vínka... chuť je úplne úžasná OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 15.12.2019, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Diviačik na spôsob Chop-sueyPOTREBNÉ PRÍSADY pri prvom obrázku... POSTUP PRÍPRAVY :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Lucia B. (luckaeuro) ID 24486 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 6.9.2008, 12:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Guláš z divinyPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g mäsa (hovädzie a bravčové), 2L masti, 4 cibule, 2l mletej papriky, 2 zelené papriky, 2 paradajky (alebo pretlak), 6 zemiakov, 2 zemiaky nastrúhané, soľ, gulášové korenie, 2 strúčiky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Umyté a na kocky pokrájané mäso okoreníme korením na divinu, osolíme, pridáme 2 L horčice, 3 L kečupu – premiešame a necháme v chladničke cez noc. l - kávová lyžička L - veľká lyžica POSTUP: Na masti speníme cibuľku, pridáme mletú červenú papriku. Pridáme mäso a opražíme, ďalej zelenú papriku a paradajky pokrájané na rezance a ešte spolu pražíme, gulášové korenie, osolíme, podlejeme vodou a dusíme. Keď je mäsko mäkké, pridáme zemiaky pokrájané na kocky, podlejeme vodou a prikryté dovaríme. Zahustíme nastrúhaným zemiakom. Na koniec roztlačíme 2 strúčiky cesnaku a necháme prejsť varom. Podávame v miske s poľovníckym motívom :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Gabika F. (copka) ID 27398 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 29.1.2013, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Jelení gulášPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g mäsa (hovädzie), 2L masti, 4 cibule, 2l mletej papriky, soľ, čierne korenie, rasca, majorán, 2 strúčiky cesnaku, pretlak POSTUP PRÍPRAVY Umyté a na kocky pokrájané mäso okoreníme korením na divinu, osolíme, pridáme 2 L horčice, 3 L kečupu – premiešame a necháme v chladničke cez noc (naša rodinná osvedčená marináda, ak robíme mäsko s cibuľovým základom a na pečenie v rúre) Na masti speníme cibuľku, pridáme mletú červenú papriku. Primiešame pretlak, cesnak, mäso a opražíme, pridáme korenie, osolíme a dusíme vo vlastnej šťave. Keď je mäsko mäkké, podlejeme horúcou vodou a prikryté dovaríme. Podávame so zemiakmi alebo ryžou, dozdobíme brusnicami. Pridám aj postup na Brusnicovú omáčku s vínom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Gabika F. (copka) ID 27398 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 19.3.2010, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Divina - Medailónky s brusnicovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g karé z diviny, olej, cesnak, koreňová zelenina (mrkva, kúsok petržlenu, kúsok zeleru), korenie na divinu alebo na stejky, šľahačková smotana, brusnicový kompót, citrónová šťava, soľ POSTUP PRÍPRAVY Manžel priniesol mäsko z lane a nevedela som, čo s ním. Tak som si prečítala pár receptov a uvarila podľa svojho ;o) Je to veľmi jednoduchý, rýchly a chutný receptík, tak vyskúšajte. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 9.3.2013, 21:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Roláda z diviakaPOTREBNÉ PRÍSADY olej, mleté mäso z diviaka (cca 1 kg), 4 rožky, 200-300 ml mlieka, 6 strúčikov cesnaku, 1 bal korenie na divinu, soľ, čierne korenie, strúhanka, 2 surové vajíčka, 2 uvarené vajíčka, mrazená zelenina, tvrdý syr nakrájaný na pásiky (cca 100 g), párky alebo klobáska, potravinárska fólia, alobal POSTUP PRÍPRAVY Mleté mäso premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky nakrájané na jemné kocky namočíme do mlieka a necháme dobre napiť. Pridáme 2 vajcia, dôkladne rukami premiešame a vytvoríme pevnú hmotu. Necháme hodinku alebo aj dlhšie odležať v chladničke, aby mäsko prešlo chuťami. Ďalší postup je pri obrázkoch. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 15.1.2011, 17:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Kančí kýta na smetaně s brusinkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Maso z kančí kýty.kořeni na zvěřinu od vitany,kořenovou zeleninu -mrkev,celer ,petržel,olej,2 smetany ke šlehání,plátky anglické slaniny,cibuli,sůl. POSTUP PRÍPRAVY Kanči maso odblaníme,koření na zvěřinu smíchame s olejem potřeme maso a ještě trochu přisolíme.Necháme alespon půl dne odležet v chadu.Nakrajenou kořenovou zeleninu a cibuli dáme do pekáče.Naložené maso orestujeme na oleji,obalíme plátky angl.slaniny a dame do pekáče i s výpekem,podlíjeme horkou vodou.Přiklopíme a dáme péct.Pečeme asi hodinu,pak odklopíme a pečeme ještě 20 min.Upečené maso výjmeme, zeleninu s výpekem rozmiksujeme ,přidáme smetany,povaříme.Podáváme s houskovym knedlíkem a brusinkami.Chutná i s kroketama nebo s hranolkama s rozmarýnem.Je to lahůdka OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | jana K. (septulka) ID 32484 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 3.4.2012, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
DIVIAK NA KYSLYCH UHORKACH*****POTREBNÉ PRÍSADY Diviačie stehno(z mladého kusa),bravčová masť,soľ,čierne mleté korenie,horčica,kyslé uhorky aj s nálevom,voda,múka POSTUP PRÍPRAVY Mäso pokrájame na rezance a prudko opečieme na rozpálenej masti.Osolíme,okoreníme,podlejeme vriacou vodou a prikryté dusíme.Ked je napoly mäkké,pridáme uhorky,ktoré sme si nakrájali na tenké rezančeky.Prilejeme aj šťavu z uhoriek a ešte dusíme ,kým nie je mäso hotové.Dochutíme horčicou.Ak sa nám zdá vodavé,zredukujeme šťavu alebo zľahka poprášime múkou a necháme prevrieť. Podávame s dusenou ryžou. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 23.2.2010, 20:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
JELENIE STEHNO NA BRUSNICIACH*****POTREBNÉ PRÍSADY Jelenie stehno,olej,soľ,jalovec,bobkový list,mrkva,petržlen,zeler,cibuľa,citron,brusnice,šľahačková smotana,cukor POSTUP PRÍPRAVY Jelenie stehno pokrájame na plátky,narežeme zľahka kraje,aby sa pri pečení nekrútili.Osolíme a opečieme prudko na rozpálenom oleji z oboch strán.Mäso vyberieme na tanier a na panvicu dáme zeleninu nakrájanú na kúsky.Mäso dáme naspäť,pridáme pol citrona aj s kôrou,bobkáč a borievky tam šupneme tiež,podlejeme vodou,zakryjeme a dusíme v rúre.Občas pozrieme,aby nám neprihorelo a nerozvarilo sa.Ak je treba,podlejeme(môžeme aj vývarom).Hotové mäso vyberieme,bobkáč a citron vyhodíme a zeleninu rozmixujeme.Pridáme šľahačku,necháme prevrieť .Vložíme brusnice(radšej zavarené)a dochutíme citronovou šťavou a cukrom. Podávame s knedľou,mäsko prelejeme omáčkou a ozdobíme plátkom citrona,na ktorý sme šupli kopček brusníc. Omáčka sa nezahusťuje múkou-nerobíme krupicu- len zeleninou,takže nešetríme.Mrkvy dávame toľko ako ostatnej zeleniny spolu. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 29.1.2011, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Zajac pečený na cibuli a rozmarínePOTREBNÉ PRÍSADY zajac*soľ*citrón.šťava*plátky anglickej slaniny*vetvičky rozmarínu*ˇmalé cibuľky 6-8*1 hlavička cesnaku*maslo*olej POSTUP PRÍPRAVY Chutná príprava zajaca.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 11.7.2010, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 44 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |