končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,190 ďalšie >> |
TORTY |
Talianska kávová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 4 vajcia * 180g práškového cukru * 90g solamylu * 100g preosiatej polohrubej múky * 4 polievkové lyžice uvarenej kávy bez zrniečok * 1 kopcovitú polievkovú lyžicu holandského kakaa * 60g rozpusteného masla Keďže mnohým môj korpus nevyšiel tak, ako mal, prikladám link receptu na korpus od Aďky B. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24402&user=32431 resp. nejaký iný z jej fantastických receptov... ČEREŠŇOVÁ VRSTVA: 1 višňový kompót bez kôstok aj so šťavou (ca. 720ml) * 3 polievkové lyžice solamylu BIELA PLNKA: 125g mascarpone * 1 žĺtok * 150ml šľahačkovej smotany * 40g práškového cukru (resp. podľa vlastnej chuti) * 2 plátky želatíny * 1 polievkovú lyžicu kávového likéru TMAVÁ PLNKA: 125g mascarpone * 50g rozpustenej čokolády na varenie * 150ml šľahačkovej smotany * 1-2 vanilkové cukre * 1 polievková lyžica kávového likéru NA OZDOBU: čokoládové hoblinky * šľahačka * čokoládové kávové zrnká POSTUP PRÍPRAVY Naša obľúbená rodinná tortička, ktorú objavila kedysi dávno moja sestra a odvtedy sme ju už piekli veľakrát...Táto konkrétne bola pre moju maminu na narodeniny...Dávam do pozornosti predovšetkým tmavý krém - delikátny a pritom tak jednoduchý! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 148 návštěvníkov) Eva K. (evekei) ID 31604 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (153) posledné: 19.3.2018, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tortička MACKO PÚ s výborným čokoládovým krémom a banánmi (aj s postupom ako na to)POTREBNÉ PRÍSADY 3 piškótové pláty z kakaového a svetlého cesta, vaječný čokoládový krém, 3-4 banány, 1 dl uvarenej silnej kávy, varená modelovacia hmota + potravinárske farbivá, drobné farebné cukríky POSTUP PRÍPRAVY Piškóta: na jeden plát cesta vyšľaháme dotuha 4 bielky so štipkou soli, do nich zašľaháme 130g kryšt.cukru, potom 4 žĺtky, 2 PL oleja a 120g polohrubej múky s ½ prášku do pečiva. Polovicu cesta premiešame s 2 PL kakaa. Čokoládový krém: v mise vyšľaháme 4 celé vajcia s 200-250g kryšt.cukru (podľa chuti) a 4 PL kakaa, potom šľaháme nad parou, keď sa zmes prehreje pridáme 80g čokolády na varenie, necháme rozpustiť a šľaháme na hustý krém (keď začnú okraje v mise cukornatieť krém je hotový). Necháme vychladnúť a potom vmiešame 375g masla. Varená modelovacia hmota: postup na ňu mám v mojich receptoch - „Torta 40-tka“. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 81 návštěvníkov) Darina H. (guginko) ID 65763 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (146) posledné: 4.9.2014, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Turo Rudi torta - skvela tvarohovo-citronova torta na cokoladovom browniesPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus - brownies: suroviny su pre velkost tortovej formy s priemerom 20 cm: 120 g horkej cokolady (minim. obsah kakaa 60%), 120 g masla, 150 g praskoveho cukru, 2 vajcia, 70 g polohrubej muky. Okrem toho papier na pecenie (na spodok tortovej formy) a spominana tortova forma , najlepsie s odopinatelnym krajom. Plnka: 500 g tvarohu (hrudkovity ) , 1 kysla pochutkova smotana ( najlepsie Rajo) 200 ml mlieka, 2 vanilkove cukre, 4 PL praskoveho cukru, 2 citrony, 1 sacok zelatiny 20 g (taku, co sa nevari) , 70 g horkej cokolady ( min. 60% obsah kakaa) a cca 1 KL oleja. Na polevu: 120 g horkej cokolady ( min. 60% obsah kakaa) a cca 2 KL oleja. Ak by ste chceli nepecenu podlozku (spodok torty) , tak treba k tomu tieto suroviny: 130 g obycajnych susienok, 60 g cokolady, 30 g masla. Kekse "pomliet" valcekom v mikrot. sacku. Cokoladu roztopit s maslom a pridat k pomletym susienkam.Masu dobre upatlat na dno tortovej formy a odlozit do chladnicky stuhnut. Nam vsak lepsie chuti coko brownies:) POSTUP PRÍPRAVY ...skvela chut v spojeni tvarohu a citronu korunovana coko potahom....a este nezabudnime na uzasnu "podlozku", ktoru tvori fantasticky coko brownies.,,, co k tomu dodat? treba vyskusat!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 138 návštěvníkov) Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (128) posledné: 23.9.2011, 7:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Dobosova torta od starkej :o)POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 15 vajec, 30dkg polohrubej muky, 45dkg krystaloveho cukru; krem: 15dkg cokolady na varenie, 7dkg cery, 70dkg masla, 30dkg cukru, 6 vajec. POSTUP PRÍPRAVY pri tejto torte plati 1plat = 1vajce = 2dkg muky = 3dkg cukru. Mali sme vacsie vajcia tak nam z 15kusov vyslo 18platov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 148 návštěvníkov) Janka E. (layla) ID 9231 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (132) posledné: 7.3.2018, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Lentilková doboškaPOTREBNÉ PRÍSADY Na zdobenie: 4 veľké balenia lentiliek (4 x 150g). Cesto: 6 vajec * 250 g polohrubej múky (alebo 1/2 hladkej a 1/2 polohrubej) * 250 g kryštálového cukru * 1/2 prášku do pečiva * 6 PL horúcej vody * 3 PL oleja. Plnka: 3 dc mlieka * 200 g kryštálového cukru * 1 vanilkový cukor * 50 g maizeny (zlatý klas) * 250 g masla * 2 PL rumu * 2 PL kakaa. POSTUP PRÍPRAVY Najnáročnejšie bude ubrániť lentilky pri zdobení :) Vyšľaháme bielka (do bielok vždy pridávam aj štipku soli), postupne pridávame cukor, žĺtka, vodu, olej, múku a prášok do pečiva. Vymastíme a pomúčime formu (ja som použila o priemere 21 cm), vylejeme cesto a dáme piecť. Necháme vychladnúť a prekrojíme na 3-4 pláty. Dáme zvariť mlieko s cukrom a v troške mlieka pridáme maizenu. Varíme potom asi ešte cca 3 minúty. Ak je plnka veľmi hustá, tak pridáme ešte trošku mlieka. Necháme vychladnúť (miešame v studenej vode) a po vychladnutí vyšľaháme s 250 g masla rovnakej teploty ako je krém. Pridáme kakao a rum. Krémik sa natrie aj po celom obvode torty, aby mali lentilky na čom držať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 121 návštěvníkov) Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (101) posledné: 10.3.2015, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Gaštanovo - smotanová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY PIŠKÓTA: * 4 vajíčka * 120g pr.cukru * 120g pol.múka * 2 ML PDP * 2 PL kakao * .......... GAŠTANOVO-SMOTANOVÁ PLNKA: * 250g gaštanové pyré * 1 vanilk.cukor * 1-2 PL pr.cukor * 125g maslo * 200g kyslá smotana * ........ SMOTANOVÁ PLNKA : * 250ml šľahačková smotana * 200g kyslá smotana * 1 stužovač * 1 vanilkový cukor * .......... dlhé piškóty, pikantný džem POSTUP PRÍPRAVY - pre žabky za vysvedčenie ..... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 103 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (106) posledné: 27.10.2013, 7:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
TORTA 40-tka...... (vraj nikdy viac, ale dalo sa...)POTREBNÉ PRÍSADY Piškót.cesto svetlé: 4 vajcia, 4 navŕš.PL kryšt.cukru, 2 navŕš.PL hl.múky, 2 navŕš.PL polohr.múky, olej, PDP (množstvo uvedené na 1 plech, celkom potrebujeme 3 takéto piškóty). * Piškót.cesto tmavé: ako svetlá piškóta, len dáme o 1 PL menej múky a pridáme 1 PL kakaa (potrebujeme 1 takúto piškótu). * Maslový krém: 5 dl mlieka, 5 PL polohr.múky, 250g masla, 120g prášk.cukru, 1 vanilk.cukor. * Čokoládový krém: 3 celé vajcia, 200g kryšt.cukru, 2 PL kakaa, 2 pásiky čokolády na varenie, 250g masla. * Šťava z marhuľového kompótu, rum. * Varená hmota na potiahnutie: 300ml vody, 140g masla, 300g hl.múky, 1 kg preosiateho prášk.cukru, mandľová aróma, ružové potrav. farbivo. * Hmota z penových cukríkov na ozdoby: penové cukríky, maslo, citrón, prášk.cukor, zemiakový škrob. ROZMERY TORTY cca 35x16x12 cm. POSTUP PRÍPRAVY Tak aj ja som sa prvýkrát pustila do takejto veľkej poťahovanej tortičky a za inšpiráciu a skvelý nápad ďakujem ALENKE C. (ALUSTEK) ID 39585. A tiež som vďačná za ostatné návody z MMB na varenú hmotu a hmotu z penových cukríkov. Cesto: bielka vyšľaháme, pridáme cukor a znovu šľaháme do peny. Potom zašľaháme žĺtka, olej a opatrne vmiešame múku s práškom do pečiva. Na tmavú piškótu pridáme ešte kakao. Plech vystelieme papierom na pečenie, vymastíme, zľahka posypeme hrubou múkou, vylejeme naň cesto a pri 180˚C upečieme. Maslový krém: do 3 dl mlieka pridáme vanilk.cukor a dáme variť. Vo zvyšných 2 dl rozmiešame múku, prilejeme k ostatnému mlieku a za stáleho miešania varíme na kašu. Maslo vymiešame s prášk.cukrom a spojíme s vychladnutou kašou. Čokoládový krém: celé vajcia, cukor a kakao šľaháme nad parou (vo vodnom kúpeli), keď sa zmes prehreje pridáme čokoládu a vyšľaháme krém (kraje by nám mali začať mierne cukornatieť, vtedy je krém správne vyšľahaný). Do vychladnutého krému vmiešame maslo. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) Darina H. (guginko) ID 65763 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (103) posledné: 16.5.2014, 13:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Pravá °°VANDLIKOVA TORTA°° (alebo ako skomplikovať jednoduchú tortu)POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 1 pokazenú, roztečenú a rozpadnutú tortu (vopred starostlivo naplánovanú), 2 šálky kávy (pre seba) , 1 tajný štamprlík akéhokoľvek destilátu, čo vás postaví na nohy, 2-ročné dieťa, ktoré nevie prestať rozprávať, DVD s krtkom alebo nejakou rozprávkou, ktorá pôjde celé doobedie, aby sa navodila tá správna atmosféra na pečenie torty.... a dobre upršaný deň, aby deti nemohli ísť von a motali sa pod nohami. POSTUP PRÍPRAVY Pripájam .. nech sa páči, ako na to...... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Martina R. (MR.13) ID 7284 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (101) posledné: 10.7.2013, 18:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Výborná a jednoduchá Sacherova tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 180g čokolády na varenie, 140g masla, 160g kryštálového cukru, 8 žlĺtok, 140g polohrubej múky, 1ČL prášku do pečiva, 8 bielkov, 30g práškového cukru, marhuľový lekvár, 70g čokolády na varenie, 50g Cery POSTUP PRÍPRAVY Čokoládu roztopíme nad parou s maslom a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme čokoládovú zmes, múku a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme do tuha, potom primiešame 30g práškového cukru a opať vyšľaháme. Sneh opatrne zamiešame do čokoládového cesta. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (moja má 26cm). Pečieme na 180C asi 40minút. Necháme vychladnúť. Cesto pomocou nite prekrojíme napoly (pri menšom priemere formy bude korpus vyšší a je možné ho prekrojiť 2x). Natrieme marhuľovým lekvárom a tiež aj vrch torty a boky. Polejeme čokoládovou polevou pripravenou nad parou z čokolády a Cery. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 155 návštěvníkov) Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (95) posledné: 30.3.2017, 23:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Minnie Mouse - FOTOPOSTUPPOTREBNÉ PRÍSADY Hmota WI, farbivá, škrob, bielok, malý nožík, kostice na modelovanie, podložka. POSTUP PRÍPRAVY Viaceré maminky odo mňa pýtali fotopostup na myšku Minnie, a keďže zase som raz jednu takú tortičku robila (a isto nie poslednú...), vkladám sľúbený fotopostup... :))) Asi by to šlo aj jednoduchšie, ale takto ju robím ja. Tak možno sa vám postup zíde. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 60 návštěvníkov) Darina H. (guginko) ID 65763 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (87) posledné: 7.4.2015, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,190 ďalšie >> |