. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,190 ďalšie >>

TORTY

Talianska kávová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 4 vajcia * 180g práškového cukru * 90g solamylu * 100g preosiatej polohrubej múky * 4 polievkové lyžice uvarenej kávy bez zrniečok * 1 kopcovitú polievkovú lyžicu holandského kakaa * 60g rozpusteného masla Keďže mnohým môj korpus nevyšiel tak, ako mal, prikladám link receptu na korpus od Aďky B. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24402&user=32431 resp. nejaký iný z jej fantastických receptov... ČEREŠŇOVÁ VRSTVA: 1 višňový kompót bez kôstok aj so šťavou (ca. 720ml) * 3 polievkové lyžice solamylu BIELA PLNKA: 125g mascarpone * 1 žĺtok * 150ml šľahačkovej smotany * 40g práškového cukru (resp. podľa vlastnej chuti) * 2 plátky želatíny * 1 polievkovú lyžicu kávového likéru TMAVÁ PLNKA: 125g mascarpone * 50g rozpustenej čokolády na varenie * 150ml šľahačkovej smotany * 1-2 vanilkové cukre * 1 polievková lyžica kávového likéru NA OZDOBU: čokoládové hoblinky * šľahačka * čokoládové kávové zrnká

POSTUP PRÍPRAVY

Naša obľúbená rodinná tortička, ktorú objavila kedysi dávno moja sestra a odvtedy sme ju už piekli veľakrát...Táto konkrétne bola pre moju maminu na narodeniny...Dávam do pozornosti predovšetkým tmavý krém - delikátny a pritom tak jednoduchý!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 148 návštěvníkov)

Eva K. (evekei) ID 31604 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (153) posledné: 19.3.2018, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tortička MACKO PÚ s výborným čokoládovým krémom a banánmi (aj s postupom ako na to)



POTREBNÉ PRÍSADY

3 piškótové pláty z kakaového a svetlého cesta, vaječný čokoládový krém, 3-4 banány, 1 dl uvarenej silnej kávy, varená modelovacia hmota + potravinárske farbivá, drobné farebné cukríky

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóta: na jeden plát cesta vyšľaháme dotuha 4 bielky so štipkou soli, do nich zašľaháme 130g kryšt.cukru, potom 4 žĺtky, 2 PL oleja a 120g polohrubej múky s ½ prášku do pečiva. Polovicu cesta premiešame s 2 PL kakaa.
Čokoládový krém: v mise vyšľaháme 4 celé vajcia s 200-250g kryšt.cukru (podľa chuti) a 4 PL kakaa, potom šľaháme nad parou, keď sa zmes prehreje pridáme 80g čokolády na varenie, necháme rozpustiť a šľaháme na hustý krém (keď začnú okraje v mise cukornatieť krém je hotový). Necháme vychladnúť a potom vmiešame 375g masla.
Varená modelovacia hmota: postup na ňu mám v mojich receptoch - „Torta 40-tka“.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 81 návštěvníkov)

Darina H. (guginko) ID 65763 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (146) posledné: 4.9.2014, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Turo Rudi torta - skvela tvarohovo-citronova torta na cokoladovom brownies



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus - brownies: suroviny su pre velkost tortovej formy s priemerom 20 cm: 120 g horkej cokolady (minim. obsah kakaa 60%), 120 g masla, 150 g praskoveho cukru, 2 vajcia, 70 g polohrubej muky. Okrem toho papier na pecenie (na spodok tortovej formy) a spominana tortova forma , najlepsie s odopinatelnym krajom. Plnka: 500 g tvarohu (hrudkovity ) , 1 kysla pochutkova smotana ( najlepsie Rajo) 200 ml mlieka, 2 vanilkove cukre, 4 PL praskoveho cukru, 2 citrony, 1 sacok zelatiny 20 g (taku, co sa nevari) , 70 g horkej cokolady ( min. 60% obsah kakaa) a cca 1 KL oleja. Na polevu: 120 g horkej cokolady ( min. 60% obsah kakaa) a cca 2 KL oleja. Ak by ste chceli nepecenu podlozku (spodok torty) , tak treba k tomu tieto suroviny: 130 g obycajnych susienok, 60 g cokolady, 30 g masla. Kekse "pomliet" valcekom v mikrot. sacku. Cokoladu roztopit s maslom a pridat k pomletym susienkam.Masu dobre upatlat na dno tortovej formy a odlozit do chladnicky stuhnut. Nam vsak lepsie chuti coko brownies:)

POSTUP PRÍPRAVY

...skvela chut v spojeni tvarohu a citronu korunovana coko potahom....a este nezabudnime na uzasnu "podlozku", ktoru tvori fantasticky coko brownies.,,, co k tomu dodat? treba vyskusat!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 138 návštěvníkov)

Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (128) posledné: 23.9.2011, 7:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Dobosova torta od starkej :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 15 vajec, 30dkg polohrubej muky, 45dkg krystaloveho cukru; krem: 15dkg cokolady na varenie, 7dkg cery, 70dkg masla, 30dkg cukru, 6 vajec.

POSTUP PRÍPRAVY

pri tejto torte plati 1plat = 1vajce = 2dkg muky = 3dkg cukru.
Mali sme vacsie vajcia tak nam z 15kusov vyslo 18platov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 148 návštěvníkov)

Janka E. (layla) ID 9231 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (132) posledné: 7.3.2018, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Lentilková doboška



POTREBNÉ PRÍSADY

Na zdobenie: 4 veľké balenia lentiliek (4 x 150g). Cesto: 6 vajec * 250 g polohrubej múky (alebo 1/2 hladkej a 1/2 polohrubej) * 250 g kryštálového cukru * 1/2 prášku do pečiva * 6 PL horúcej vody * 3 PL oleja. Plnka: 3 dc mlieka * 200 g kryštálového cukru * 1 vanilkový cukor * 50 g maizeny (zlatý klas) * 250 g masla * 2 PL rumu * 2 PL kakaa.

POSTUP PRÍPRAVY

Najnáročnejšie bude ubrániť lentilky pri zdobení :)
Vyšľaháme bielka (do bielok vždy pridávam aj štipku soli), postupne pridávame cukor, žĺtka, vodu, olej, múku a prášok do pečiva. Vymastíme a pomúčime formu (ja som použila o priemere 21 cm), vylejeme cesto a dáme piecť. Necháme vychladnúť a prekrojíme na 3-4 pláty.
Dáme zvariť mlieko s cukrom a v troške mlieka pridáme maizenu. Varíme potom asi ešte cca 3 minúty. Ak je plnka veľmi hustá, tak pridáme ešte trošku mlieka. Necháme vychladnúť (miešame v studenej vode) a po vychladnutí vyšľaháme s 250 g masla rovnakej teploty ako je krém. Pridáme kakao a rum.
Krémik sa natrie aj po celom obvode torty, aby mali lentilky na čom držať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 121 návštěvníkov)

Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (101) posledné: 10.3.2015, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Gaštanovo - smotanová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

PIŠKÓTA: * 4 vajíčka * 120g pr.cukru * 120g pol.múka * 2 ML PDP * 2 PL kakao * .......... GAŠTANOVO-SMOTANOVÁ PLNKA: * 250g gaštanové pyré * 1 vanilk.cukor * 1-2 PL pr.cukor * 125g maslo * 200g kyslá smotana * ........ SMOTANOVÁ PLNKA : * 250ml šľahačková smotana * 200g kyslá smotana * 1 stužovač * 1 vanilkový cukor * .......... dlhé piškóty, pikantný džem

POSTUP PRÍPRAVY

- pre žabky za vysvedčenie .....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 103 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (106) posledné: 27.10.2013, 7:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

TORTA 40-tka...... (vraj nikdy viac, ale dalo sa...)



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškót.cesto svetlé: 4 vajcia, 4 navŕš.PL kryšt.cukru, 2 navŕš.PL hl.múky, 2 navŕš.PL polohr.múky, olej, PDP (množstvo uvedené na 1 plech, celkom potrebujeme 3 takéto piškóty). * Piškót.cesto tmavé: ako svetlá piškóta, len dáme o 1 PL menej múky a pridáme 1 PL kakaa (potrebujeme 1 takúto piškótu). * Maslový krém: 5 dl mlieka, 5 PL polohr.múky, 250g masla, 120g prášk.cukru, 1 vanilk.cukor. * Čokoládový krém: 3 celé vajcia, 200g kryšt.cukru, 2 PL kakaa, 2 pásiky čokolády na varenie, 250g masla. * Šťava z marhuľového kompótu, rum. * Varená hmota na potiahnutie: 300ml vody, 140g masla, 300g hl.múky, 1 kg preosiateho prášk.cukru, mandľová aróma, ružové potrav. farbivo. * Hmota z penových cukríkov na ozdoby: penové cukríky, maslo, citrón, prášk.cukor, zemiakový škrob. ROZMERY TORTY cca 35x16x12 cm.

POSTUP PRÍPRAVY

Tak aj ja som sa prvýkrát pustila do takejto veľkej poťahovanej tortičky a za inšpiráciu a skvelý nápad ďakujem ALENKE C. (ALUSTEK) ID 39585.
A tiež som vďačná za ostatné návody z MMB na varenú hmotu a hmotu z penových cukríkov.


Cesto: bielka vyšľaháme, pridáme cukor a znovu šľaháme do peny. Potom zašľaháme žĺtka, olej a opatrne vmiešame múku s práškom do pečiva. Na tmavú piškótu pridáme ešte kakao. Plech vystelieme papierom na pečenie, vymastíme, zľahka posypeme hrubou múkou, vylejeme naň cesto a pri 180˚C upečieme.
Maslový krém: do 3 dl mlieka pridáme vanilk.cukor a dáme variť. Vo zvyšných 2 dl rozmiešame múku, prilejeme k ostatnému mlieku a za stáleho miešania varíme na kašu. Maslo vymiešame s prášk.cukrom a spojíme s vychladnutou kašou.
Čokoládový krém: celé vajcia, cukor a kakao šľaháme nad parou (vo vodnom kúpeli), keď sa zmes prehreje pridáme čokoládu a vyšľaháme krém (kraje by nám mali začať mierne cukornatieť, vtedy je krém správne vyšľahaný). Do vychladnutého krému vmiešame maslo.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

Darina H. (guginko) ID 65763 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (103) posledné: 16.5.2014, 13:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Pravá °°VANDLIKOVA TORTA°° (alebo ako skomplikovať jednoduchú tortu)



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 1 pokazenú, roztečenú a rozpadnutú tortu (vopred starostlivo naplánovanú), 2 šálky kávy (pre seba) , 1 tajný štamprlík akéhokoľvek destilátu, čo vás postaví na nohy, 2-ročné dieťa, ktoré nevie prestať rozprávať, DVD s krtkom alebo nejakou rozprávkou, ktorá pôjde celé doobedie, aby sa navodila tá správna atmosféra na pečenie torty.... a dobre upršaný deň, aby deti nemohli ísť von a motali sa pod nohami.

POSTUP PRÍPRAVY

Pripájam .. nech sa páči, ako na to......

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Martina R. (MR.13) ID 7284 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (101) posledné: 10.7.2013, 18:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Výborná a jednoduchá Sacherova torta



POTREBNÉ PRÍSADY

180g čokolády na varenie, 140g masla, 160g kryštálového cukru, 8 žlĺtok, 140g polohrubej múky, 1ČL prášku do pečiva, 8 bielkov, 30g práškového cukru, marhuľový lekvár, 70g čokolády na varenie, 50g Cery

POSTUP PRÍPRAVY

Čokoládu roztopíme nad parou s maslom a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme čokoládovú zmes, múku a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme do tuha, potom primiešame 30g práškového cukru a opať vyšľaháme. Sneh opatrne zamiešame do čokoládového cesta. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (moja má 26cm). Pečieme na 180C asi 40minút. Necháme vychladnúť.
Cesto pomocou nite prekrojíme napoly (pri menšom priemere formy bude korpus vyšší a je možné ho prekrojiť 2x). Natrieme marhuľovým lekvárom a tiež aj vrch torty a boky. Polejeme čokoládovou polevou pripravenou nad parou z čokolády a Cery.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 155 návštěvníkov)

Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (95) posledné: 30.3.2017, 23:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Minnie Mouse - FOTOPOSTUP



POTREBNÉ PRÍSADY

Hmota WI, farbivá, škrob, bielok, malý nožík, kostice na modelovanie, podložka.

POSTUP PRÍPRAVY

Viaceré maminky odo mňa pýtali fotopostup na myšku Minnie, a keďže zase som raz jednu takú tortičku robila (a isto nie poslednú...), vkladám sľúbený fotopostup... :)))
Asi by to šlo aj jednoduchšie, ale takto ju robím ja. Tak možno sa vám postup zíde.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 60 návštěvníkov)

Darina H. (guginko) ID 65763 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (87) posledné: 7.4.2015, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,190 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu