Janka E. (layla) ID 9231 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 148 návštěvníkov)
Dobosova torta od starkej :o)
[ recept č. 15171 zo dňa 13.6.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cesto: 15 vajec, 30dkg polohrubej muky, 45dkg krystaloveho cukru; krem: 15dkg cokolady na varenie, 7dkg cery, 70dkg masla, 30dkg cukru, 6 vajec.
POSTUP PRÍPRAVY
pri tejto torte plati 1plat = 1vajce = 2dkg muky = 3dkg cukru. Mali sme vacsie vajcia tak nam z 15kusov vyslo 18platov.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
cesto sa pecie na takychto formach. neviem kde a ci vobec to dostanete kupit, nakolko starkej to urobili na objednavku=) ale da sa pouzit aj spodok z tortovej formy...
Z 8 bielok vyslahame tuhy sneh. Ostatnych 7 celych vajec a 8 zvysnych zltkov zmiesame s cukrom. Potom pridame muku a nakoniec sneh. Vznikne nam taketo hustejsie cesto.
Cesto rovnomerne rozotrieme na omasteny a mukou vysypany plech. Dame piect na 250stupnov, priblizne 4-5minut. Vytiahneme ho a este z tepleho plechu dame pomalicky dole /nelepi sa/.
takto sa nam to pekne kopi =)
Krem: robime rucne. Je to namahave, ale vysledok je paradny. Do vodneho kupela dame roztopit cokoladu, ceru a 10dkg masla. Zvysnych 60 dkg vymiesame dohladka s cukrom a vajickami. Postupne pridavame cokoladu /nie velmi horucu!!!!/. Miesame pokial krem nebude uplne hladky a leskly. Trosku cokolady nechame aj na polevu.
Ked je krem hotovy, postupne si naplnime platy. Najkrajsi nechame navrch.
Naplnene platy niecim zatazime,aby nam trosku klesli /pouzili sme 2kg cukru :D/
Po cca 10minutach vrch oblejeme cokoladou a pockame kym nam trosku stuhne.
Kraje natreme zvysnym kremom a ozdobime postruhanou cokoladou.
Pohlad zhora. HOTOVO! =)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 77 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
Laura O. (fadama) ID 329294 (7.3.2018, 19:11) |
chcem vyskusat tento recept, nemali ste to cesto riedke ? Bolo take ako ma byt ? Dakujem. |
ODPOVEDAŤ |
Elena V. (baba 2) ID 213890 (2.3.2016, 9:31) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Eva K. (namornik) ID 35020, mimibazar.sk/namornik (17.12.2015, 19:42) |
Vdaka za recept, zo vsetkych ma najviac oslovil Vas |
ODPOVEDAŤ |
Silvia S. (silvisu) ID 102549 (9.2.2015, 19:08) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Lenka W. (Slenky) ID 302403 (7.10.2014, 10:02) |
Fiiihaa, tak toto uz hej! ako dlho trva celu tortu spravit? Ja mam blbu ruru, pecie hrozne a nemozem v nej robit normalne kolace ale taketo tenke platy by sa urcite dali |
ODPOVEDAŤ |
Silvia I. (Silvana74) ID 207675 (5.10.2014, 22:32) |
ďakujem za výborný recept... tortu som robila prvý krát pre kamarátku a zožala som s ňou veľký úspech... ak vám niekto povie že lepšiu dobošku ešte nikdy nejedli ako je táto, tak to stojí za to....... u mňa 100 bodov... |
ODPOVEDAŤ |
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (9.4.2014, 9:19) |
tak pred týmto výtvorom klobúk dole, je to niečo excelentné |
ODPOVEDAŤ |
Marcela Z. (miso) ID 2202 (8.4.2014, 18:45) |
dakujem za recept doboska naozaj ako od starkej vznikajuuccaa |
ODPOVEDAŤ |
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (4.3.2014, 11:41) |
Ja si myslím, že kto sa bojí surových vajíčok v kréme, môže si urobiť aj "klasický " krém, to znamená uvariť Zlatý klas v mlieku a vyšľahať s maslom a cukrom. (Aspoň ja by som to riešila tak). |
ODPOVEDAŤ |
| Tana E. (Tanita26) ID 20520 (3.3.2014, 21:43) |
Janka, dievčatá pomooooc. Neodolala som a cez víkend som ju skúsila. Vyšla superne, je to torta ako má byť, maximálne 100bodová. Jediný problém som mala s plátmi - prvé 4 sa mi potrhali, lebo som ich mala tenké a ostatné boli zase hrubé (asi 1cm), ale už sa netrhali. Máte nejaké grify? Použila som dno hliníkovej formy na tortu, vymastená, vysypaná múkou. Vo štvrtok ju už robím na ostro |
ODPOVEDAŤ |
Janka S. (mica337) ID 61137 (26.4.2013, 11:53) |
Pečiem tvoju tortu, ale nie je mi dosť jasné ,akože tie vajcia tam budú celé v plnke? |
ODPOVEDAŤ |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (24.4.2013, 17:50) |
pri najbližšej príležitosti určite urobím tiež sa bojím "tých vajíčok" v kréme ale keď je božská určite to stojí za to....receptík ukladám |
ODPOVEDAŤ |
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (20.4.2013, 21:26) |
Táto je ozajstná dobošová torta poznám - výbornaaaaaa |
ODPOVEDAŤ |
Jarmila h. (jarkka) ID 35768 (20.4.2013, 19:32) |
som robila včera, sestre na narodeniny.Všetci chválili-jednoducho vynikajuca |
ODPOVEDAŤ |
Ludmila M. (kami8) ID 63249 (27.3.2013, 15:10) |
Dievcata prosim tie vajicka s cukrom do cesta sa iba vareskou zamiesaju?Neslaha sa to ani chvilku?Vopred dakujem za radu. |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (7.3.2013, 12:13) |
Super kedysi sa niečo podobné predávalo v cukrárni chutilo to skvelo niekedy skúsim |
ODPOVEDAŤ |
Andrea B. (adka28) ID 84095 (7.3.2013, 11:30) |
super tak tu by som si dala hned |
ODPOVEDAŤ |
Mário S. (Mano1) ID 271202 (7.3.2013, 9:39) |
Idem ju akurát robiť.....tak sa hádam podarí |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 77 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |