. .. .. .. .. .. .
. .

Talianska kávová torta - RECEPT 24283

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 31604 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 148 návštěvníkov)


Talianska kávová torta


[ recept č. 24283 zo dňa  ]


Talianska kávová torta


POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 4 vajcia * 180g práškového cukru * 90g solamylu * 100g preosiatej polohrubej múky * 4 polievkové lyžice uvarenej kávy bez zrniečok * 1 kopcovitú polievkovú lyžicu holandského kakaa * 60g rozpusteného masla Keďže mnohým môj korpus nevyšiel tak, ako mal, prikladám link receptu na korpus od Aďky B. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24402&user=32431 resp. nejaký iný z jej fantastických receptov... ČEREŠŇOVÁ VRSTVA: 1 višňový kompót bez kôstok aj so šťavou (ca. 720ml) * 3 polievkové lyžice solamylu BIELA PLNKA: 125g mascarpone * 1 žĺtok * 150ml šľahačkovej smotany * 40g práškového cukru (resp. podľa vlastnej chuti) * 2 plátky želatíny * 1 polievkovú lyžicu kávového likéru TMAVÁ PLNKA: 125g mascarpone * 50g rozpustenej čokolády na varenie * 150ml šľahačkovej smotany * 1-2 vanilkové cukre * 1 polievková lyžica kávového likéru NA OZDOBU: čokoládové hoblinky * šľahačka * čokoládové kávové zrnká

POSTUP PRÍPRAVY

Naša obľúbená rodinná tortička, ktorú objavila kedysi dávno moja sestra a odvtedy sme ju už piekli veľakrát...Táto konkrétne bola pre moju maminu na narodeniny...Dávam do pozornosti predovšetkým tmavý krém - delikátny a pritom tak jednoduchý!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Najskôr si pripravíme korpus. Ako prvé si uvaríme z 2 lyžičiek kávu a necháme vychladnúť. Na prípravu cesta treba ca. 4 polievkové lyžice. (môžte si pripraviť aj viac kávy - to na pokvapkanie upečeného korpusu, ak samozrejme nepoužijete na pokvapkanie kávový likér).
180g preosiateho práškového cukru vymiešame elektrickým šľahačom so 4 celými vajíčkami, ktoré pridávame postupne...
A prilejeme kávu (mali by to byť asi 4 polievkové lyžice uvarenej kávy).
Zmiešame preosiatu múku, solamyl a kakao...
A postupne vmiešame do vyšľahaných vajíčok s cukrom a kávou. Tu už nepoužívame mixér, ale metličku a miešame pozvolna.
Na záver metličkou zamiešame rozpustené maslo.
Cesto vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy (priemer 24cm) a pečieme asi 30 min. pri teplote 175 C. Cesto treba sledovať, lebo každá rúra inak pečie a cesto nie je vhodné nechať v rúre priveľmi vysušiť - malo by byť jemné a vláčne.
Upečený korpus...počas pečenia môžte robiť skúšku upečenia drevenou špajlou. Keďže tortička je značne vysoká, zvyknem cesto preložiť z formy na pečenie do ráfika, aby sa dobre plnila. Ak nemáte ráfik, môžete si urobiť "nadstavbu" zo širšieho pásiku alobalu.
Cesto po upečení rozrežeme na 2 časti (malo by sa dať rozrezať na 3 časti, ale nie vždy sa mi to podarí:)- vtedy skladáme nasledovným spôsobom: 1. časť korpusu - višňová vrstva - 2. časť korpusu- biela plnka - 3. časť korpusu - tmavá plnka. Ja zvyknem ešte korpus hojne pokvapkať kávovým likérom alebo kávou, je potom taký super vláčny a dobre drží spolu s plnkami.
Na čerešňovú vrstvu si odoberieme z kompótovej šťavy ca. 4 polievkové lyžice a rozmiešame ich so solamylom.
Zvyšnú šťavu aj s odkôstkovanými višňami privedieme k varu a pomaly a za stáleho miešania do nej vlejeme pripravený rozmiešaný solamyl.
Zhustnutý kompót navrstvíme na prvú časť rozkrojeného korpusu.
Na prípravu bielej plnky si ako prvé namočíme 2 plátky želatíny do vody a necháme 10min. napučať.
Odoberieme si 50ml šľahačkovej smotany a spolu s cukrom ju vymiešame nad parou vo vodnom kúpeli.
A vmiešame 1 rožšľahaný žĺtok...
Pridáme tiež napučanú želatínu, ktorá sa nám v teplom kréme rýchlo rozpustí...A všetko spolu dobre prešľaháme metličkou. V tejto fáze nesmie byť misa nad horúcou parou.
Vmiešame 125g mascarpone a likér...
A napokon vyšľahanú šľahačku...Vzniknútý krém je skôr tekutejšej konzistencie, ale nebojte sa, on vďaka želatíne a žĺtku v chlade pekne stuhne...
Biely krém vylejeme na čerešňovú vrstvu a rovnomerne rozotrieme.
A hneď priklopíme druhou časťou korpusu...
Príprava tmavej plnky je veľmi jednoduchá, takže som ju už podrobne nefotila, lebo na tom sa nedá nič pokaziť: rozpustíme si 50g čokolády na varenie, keď trošku vychladne ju vmiešame do mascarpone a dobre vymiešame. Prilejeme likér a na záver do krému zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku s vanilkovým cukrom.
Tmavú plnku navrstvíme na druhú časť korpusu a krémik pekne dorovna uhladíme. Vložíme do chladničky a bohužiaľ musíme vydržať do druhého dňa:))
Tortu na druhý deň ozdobíme hoblinkami čokolády, šľahačkou a podľa možnosti aj čokoládovými kávovými zrnkami alebo inými cukrárenskými ozdôbkami...
A tu je tortička v reze - môj kúsok, ale veru nebol posledný :)))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Fotoaparat Nikon | Talianska kávová torta | Moja prva potahovana s krtkom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 75 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Terezka V. (Terezka71) ID 329387 (19.3.2018, 11:26)
fajná tortička, vyskúšala som a každému chutila. Korpus sa vydaril na 1 akurát som pridala prášok do pečiva, ktorý v zozname surovín chýba.. (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (jansam) ID 243759 (22.10.2015, 10:17)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
peter š. (ferrari2) ID 178476 (15.10.2015, 10:59)
Zdravím vás. Rozhodol som sa že synovi urobím Taliansku tortu od vás, no odrádza ma veta- "Keďže mnohým môj korpus nevyšiel tak, ako mal, prikladám link receptu na korpus od Aďky B" ale tam nie je vôbec recept na váš korpus. Tak to nechápem naco tam je ten link. Idem robit ten povodný. Ozaj je to ťažké???? Ďakujem za odpoveď.Peter.
ODPOVEDAŤ
Mariana B. (M4r1an4) ID 231952 (6.6.2014, 12:51)
Dobry den, chcela som sa opýtať či sa dá táto torta potiahnuť aj marcipánom. Ďakujem :-$
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (19.3.2013, 11:58)
(^) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (C) (D)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (Tincek) ID 32088 (19.3.2013, 10:28)
Idem piecť túto tortičku, moja starká je cukrárka a tvrdí, že za nevydareným korpusom bude pravdepodobne príliš silná káva... preto niekomu vyšiel a niekomu nie... takže kávu radšej slabšiu :-) :-) :-) ked upeciem dám vediet ako mi vysla :-)
ODPOVEDAŤ
Michaela V. (misik) ID 5014 (20.1.2013, 23:51)
(clamp) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Božena F. (vec) ID 103755 (23.5.2012, 7:31)
robila som ju v sobotu, je viac prácna ALE stojí to za to, je ozaj výborná
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (23.5.2012, 8:15)
Tesi ma, ze aj napriek pracnosti stala za to a chutila (Y) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (17.5.2012, 20:01)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (21.5.2012, 16:40)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (zuzika81) ID 179386 (17.5.2012, 9:07)
Baby poraďte, stane sa niečo, keď do tej bielej plnky nedám ten žĺtok? *-) (hello) Chcela by som ju vyskúšať, vyzerá perfektne (Y) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (21.5.2012, 16:39)
Zltok nie je podmienka, kludne aj bez (L) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (zuzika81) ID 179386 (22.5.2012, 11:22)
Ďakujem (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (16.5.2012, 23:15)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (21.5.2012, 16:40)
:-) (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Eva Š. (Evka S.) ID 157745, mimibazar.sk/evkaspan (24.3.2012, 8:08)
Včera som ju robila druhýkrát. Je to najsamlepšia torta - spájajú sa v nej úžasné chute. (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (27.4.2012, 8:44)
Evka, vdaka za pochvalu. Som rada, ze aj tebe tato torticka sadla :-) (F) (K)
ODPOVEDAŤ
darina g. (dupo) ID 152254 (26.10.2011, 23:12)
mňam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (matami) ID 128343 (24.10.2011, 18:16)
Aj ja ďakujem za výborný recept (Y) ...korpus som piekla ten od Aďky, krásne sa dal rozkrojiť na tri časti ...a tie krémy, boli jedna báseň ...narodeninová (^)maminku veľmi potešila, chutila fantasticky, riadne sme si pochutili (zajic) ...zaraďujem medzi naše obľúbené (Y) :-) (L)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (10.9.2011, 21:48)
dakujem za suprovy recept!! http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=824664 a este http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=824666
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (26.5.2011, 11:42)
|:o)
ODPOVEDAŤ
Angelika Š. (AngelikaS) ID 7395, mimibazar.sk/angelikas (22.5.2011, 19:35)
Evka, super tortička, úúúplne že mňam (Y) (Y) (Y) (Y), robila som ju v piatok ako prekvapenie pre rodičov, korpusu som sa trošku obávala, ale riskla som ho a vyšiel fantasticka, na tri časti ho rozrezať som však nenašla odvahu, lebo nemám taký dlhý cukrársky nôž, ale dala som do stredu talianske piškóty namočené v káve, tá biela plnka ale vtiekla medzi piškóty s čím som nerátala, ale nevadí, aj tak to bolo famózne. (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Janka P. (Joanne) ID 6922 (22.3.2011, 9:01)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Majka B. (Majka82) ID 43088 (4.3.2011, 6:21)
Evka, ak nemam platkovu zelatinu, ale len klasiku v prasku, ako mam postupovat??? *-)
ODPOVEDAŤ
Magdalena M. (slniecko201) ID 25299, mimibazar.sk/slniecko201 (4.3.2011, 7:35)
Majka, normálka ju uvar podľa návodu, odober s lyžicou a zapracuj do krému...
ja som to robila tak isto.... :-)
ODPOVEDAŤ
Janka M. (JANOKO) ID 87542 (22.2.2011, 14:00)
MŇAAAAAM! Toto asi vyskúšam... (^) (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 75 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu