končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >> |
OMÁČKY |
Prívarok z hlávkovej kapusty s paradajkovým pretlakomPOTREBNÉ PRÍSADY pol hlávky bielej (obyčajnej) kapusty, väčší paradajkový pretlak, cibuľa, olej, soľ, korenie, mletá rasca, cukor, 250ml smotany na varenie alebo mlieka, 2-3PL hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Kapustu si očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody do polomäkka. Potom kapustu scedíme. Na troche oleja si opražíme cibuľku, prídáme čiastočne uvarenú kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a paradajkový pretlak a podlejeme troškou vody. Vyššie uvedené množstvo surovín je orientačné, pretlaku dajte podľa toho aké kyselkavé to chcete mať. Pridáme trochu cukru a necháme povrieť. Zatiaľ si bokom v menšej miske rozmiešame polovicu smotany(mlieka) s múkou. Za stáleho miešanie vlejeme smotanu s múkou, prilejeme zvyšok smotany a necháme prevrieť. Ak by sa vám zdala byť konzistencia hustá, dolejte mlieko, ak riedka, pridajte opäť múku rozmiešanú so smotanou(mliekom). Podľa chuti dochutíme a odstavíme. U nás sa hlávková kapusta veľmi nejedla, pretože nám nejak nechutila, ale v podobe tohto prívarka je o ňu veľká bitka. Tak dúfam, že aj vám bude chutiť. Dobrú chuť ;-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 3.5.2013, 18:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Kôprová omáčka s hovädzím mäskom a zemiačikmiPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 0,5 dl oleja, 2 PL hladká múka /kopcovitejšie/, cca 1 l mlieka, 200 g kyslá smotana, 2 ML sušený kôpor, 3 ML kryštálový cukor, 1/2 ML soli POSTUP PRÍPRAVY Viem, že tento receptík je pre maminky isto obyčajná klasika, ale ja na nu nikdy nedám dopustiť, a možno niekomu pomože pri varení . My ju máme najradšej s hovädzím maskom, proste neuveriteľne chutnučké jedlo. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 20.1.2020, 14:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
VOŇAVÝ kurací perkeltPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kuracie stehná aj s kožou, olej, cibuľa, sladká mletá červ. paprika, rasca, 1 veľký bobkový list, 1 ks nové korenie, 1 ks klinček, soľ, smotana na varenie, 3 lyžice hl. múky. POSTUP PRÍPRAVY Ja som zase tradične varila v tlakovom hrnci.... takže na oleji speníme na kocky pokrájanú cibuľu, keď je sklovitá pridáme za čajovú lyžičku ml. papriky, dáme stehná, minútku orestujeme, podlejeme vodou, pridáme medzi prsty rascu, 1 bobkový list, a po 2 kusy nového korenia a klinčeka. Nebojte sa tejto kombinácie, smotanovému jedlu dodá zvláštnu ale dobú chuť aj vôňu, osolíme a dáme variť. Ja som varila na 2 tlakovom stupni 15 min. Keď je mäso hotové, vyberieme ho a šťavu zahustíme zátrepkou (smotana + múka, rozmiešať), necháme prebublať a odstavíme. Nakoniec pridáme kuracie mäso, obraté od kostí a kože. My tradične papáme s uvarenými cestovinovými "vrtulkami":-))). Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) Katarína P. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (28) posledné: 8.8.2014, 22:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Ríbezlová smotanová omáčka - najfantastickejšiaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček ríbezlí, 1,5-2dcl vody, 4PL kryštálového cukru, 1dcl mlieka, 1PL hladkej múky, 250ml šľahačkovej smotany POSTUP PRÍPRAVY Očistíme si ríbezle. Ja som mala mrazené. Dáme variť do vody spolu s cukrom asi 5-10 minút. Keď sa cukor rozpustí stiahneme plameň vlejeme pomaly šľahačkovú smotanu a prevaríme. Medzitým si zmiešame múku s mliekom a zahustíme omáčku, necháme prevrieť a hotovo. Podávame s rôznymi druhmi mäsa. Nám to babka podávala s vareným mäskom a plnkou z polievky a s varenými zemiakmi. Robila ju aj z jablčok, no ojedli sme sa jak .....Tak toľko z môjho detstva. No moje deti sú asi po mne, včera sa nevedeli dojesť a mladšia dcéra až dvakrát ďakovala za fantastický obedík. Mäsko som len kuracie prsia posolila, okorenila mletým bielym korením a opiekla na panvici a hotovo. A samozrejme zemiaková kaša. Dala som to k omáčkam , lebo v tomto recepte neide o prípravu mäsa , ale o podľa mňa kráľovnú všetkých ovocných omáčok. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 22.1.2016, 13:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Čertovsky dobrá paradajková omáčka:))) BEZ ZÁPRAŽKY- BEZ MÚKY!!!!POTREBNÉ PRÍSADY Pasírované paradajky, zeleninový bujón, soľ, cukor, trošku vody. POSTUP PRÍPRAVY Mäsko si uvaríme do mäkka, asi 1,5 dcl vývaru vylejeme do rajnice, hrnca (kde mienime variť omáčku). Keď vývar vrie, pridáme jeden zeleninový bujón, a keď sa rozpustí, pridáme pasírované paradajky (clever, coop, pasta di pomodoro). Ja pre našu Väčšiu rodinku varím zo štyroch:). Takže ak ste napr. "len" traja, stačia Vám dve krabičky pasírovaných paradajok a 1 dcl mäsového vývaru.Podľa chuti dochutíme soľou a cukrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Estera Š. (esti7) ID 16522 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 28.7.2012, 8:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
!!!!!!TATARKA RÝCHLA, LACNÁ!!!!!POTREBNÉ PRÍSADY 2 dl oleja, 1 dl mlieka POSTUP PRÍPRAVY Ponorným mixérom- nie iným !!!!! šľaháme uvedené suroviny. Za 30 sekúnd zhustne. Ak chcete redšiu, treba pridať mlieko. Dochutiť soľou, korením, horčicou, postrúhanými kyslými uhorkami. Môže sa použiť na šaláty, do zemiakového šalátu. JE SUPER!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Ľuba V. (lubav) ID 27763 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 22.4.2013, 17:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
*♥*Syrovo-smotanová omáčka so šampiňónmi*♥* (vhodná na cestovinu alebo gnocchi)POTREBNÉ PRÍSADY kúsok masla, cibuľa, oravská slanina, šampiňóny, tavený krémový syr (napr. bambino), 1,5 dl šľahačkovej smotany, mlieko na zriedenie, soľ, mčk, trocha drvenej rasce, vegeta, cesnak, citrónová šťava, zelená cibuľová vňať (alebo iná zelená) POSTUP PRÍPRAVY xxx recept na prípravu domácich ňokov: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14068&user=32120 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 24.1.2010, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Jednoduchá syrová omáčka na cestovinkyPOTREBNÉ PRÍSADY Syr Bambino v črievku - 2ks, pol malej cibule, cesnak, smotana na varenie alebo šľahačková, šunka alebo šunkový salám cca 10-15dkg, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY na oleji speníme najemno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak - osmážame pomaly a krátko. Pridáme nasekanú šunku, smotanu a syr a povaríme, stále miešame. Môžeme prichutiť aj nejakými bylinkami, podľa chuti dosolíme. na zriedenie môžeme pridať aj mlieko. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Renata J. (zara343) ID 61637 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 14.12.2012, 16:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Pravá boloňská omáčka podľa starého HoráciaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mletého mäsa (viď bližší popis v postupe) - 250 g kuracích pečienok - 1-2 dl polosladkého červeného vína - 1 veľká cibuľa - stopkový alebo buľvový zeler (trochu viac ako cibule) - 250 ml mäsového vývaru (bujón) - 500 g paradajkového pyré - soľ, cukor - olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Receptík som okukala z telky, kde to varil jeden taliansky šéfkuchár. Ten tvrdil, že ho má od 80-ročného Horácia, ktorý dlho pracoval v stredotalianskej krčmičke. Existuje vraj veľa variácií boloňskej omáčky, ale táto je vraj originálna a najchutnejšia. No proste, nechali sme sa zlákať - a bola famózna!!! Určite odporúčam vyskúšať aj ako slávnostnejšie jedlo pre návštevy, ale treba si naozaj dať záležať na kvalitných surovinách. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Silvia M. (sikovnica) ID 5882 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 17.6.2015, 11:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
*♥*Šampiňónová omáčka*♥*POTREBNÉ PRÍSADY veľká cibuľa, 30 - 40 dg šampiňónov, olej, soľ, rasca, mčk, vegeta, 200 ml smotany na varenie, 3 navŕšené čL hladkej múky, citrónová šťava (cca 1/2 citróna) podľa chuti, podľa potreby mlieko na zriedenie POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme cibuľu. Popražíme ju do sklovita a pridáme pokrájané šampiňóny. Restujeme, osolíme, prihodíme mčk i rascu. Trocha podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou, kým huby zmäknú (cca 10 min). Zatiaľ si pripravíme zátrepku z trochy studenej vody a hladkej múky, rozšľaháme tak, aby neobsahovala hrudky. K šampiňónom prilejeme smotanu, necháme povariť a prilejeme zátrepku. Stále miešame, aby sa nám to nepripaľovalo. Podľa toho, akú hustú chceme mať omáčku, pridáme (alebo nie) ďalšiu smotanu alebo mlieko. Povaríme asi 2 min, pričom ešte môžeme ochutiť trochou vegety. Keď omáčku odstavíme, dochutíme ju do finálnej podoby citrónovou šťavou (neprešvihnúť :-) ) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 16.3.2014, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >> |