končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
OMÁČKY |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Ríbezlová smotanová omáčka - najfantastickejšia[ recept č. 4488 zo dňa 17.3.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček ríbezlí, 1,5-2dcl vody, 4PL kryštálového cukru, 1dcl mlieka, 1PL hladkej múky, 250ml šľahačkovej smotany POSTUP PRÍPRAVY Očistíme si ríbezle. Ja som mala mrazené. Dáme variť do vody spolu s cukrom asi 5-10 minút. Keď sa cukor rozpustí stiahneme plameň vlejeme pomaly šľahačkovú smotanu a prevaríme. Medzitým si zmiešame múku s mliekom a zahustíme omáčku, necháme prevrieť a hotovo. Podávame s rôznymi druhmi mäsa. Nám to babka podávala s vareným mäskom a plnkou z polievky a s varenými zemiakmi. Robila ju aj z jablčok, no ojedli sme sa jak .....Tak toľko z môjho detstva. No moje deti sú asi po mne, včera sa nevedeli dojesť a mladšia dcéra až dvakrát ďakovala za fantastický obedík. Mäsko som len kuracie prsia posolila, okorenila mletým bielym korením a opiekla na panvici a hotovo. A samozrejme zemiaková kaša. Dala som to k omáčkam , lebo v tomto recepte neide o prípravu mäsa , ale o podľa mňa kráľovnú všetkých ovocných omáčok. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI suroviny - v tej telefónnej búdke držím cukor ríbezle vo vode s cukrom, tej vody dáme tak, aby boli ríbezle zaliate zaliate smotanou a zahustené mliekom, v ktorej sme rozmiešali múku ( a moja najobľúbenejšia vareška v akcii, volá sa Krivuľa, lebo je krivá ) naložíme na tanier a papkáme OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (22.1.2016, 13:07) |
ODPOVEDAŤ |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (28.12.2008, 19:31) | |
Evka,moze to byt aj zo zavaranych ribezli?Ale uz asi bez cukru,ze? | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (28.12.2008, 19:34) | ||
jasne, že može, to potom ani nemusíš dlho variť, len zohriať a zahustiť smotanou | ||
ODPOVEDAŤ |
martina b. (martina SC) ID 273 (8.12.2008, 23:41) | |
beztak je najlepsi ten cukor v telefonnej budke | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.12.2008, 18:45) | ||
ale aj tá omáčka je dobručkááááááááááááá, mňam | ||
ODPOVEDAŤ |
Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (17.3.2008, 22:06) | |
vyzerá to perfektne, len tie ríbezle kde zohnať musím svokru o nejaké pumpnúť | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (17.3.2008, 22:16) | ||
ja som robila už z poslednej dávky, čo som mala v mrazáku, mám ešte trochu čiernych ríbezlí a ešte sa to dá aj z čučoriedok, tie sa dajú asi kúpiť aj mrazené vo väčších marketoch. držím ti palčeky, aby sa ti podarilo zohnať tie ríbezle a daj vedieť ako chutilo | ||
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (17.3.2008, 22:01) | |
baby vy ma tu znicite. same dobroty a mne iba slinky tecu. Evulqa, ta mohla si aj tu kusa poslat kdeze je to nase detstvo...... uz iba spomienky nam zostali | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (17.3.2008, 22:12) | ||
cica ta si to pokaslala, ked sme byvali ulicu od seba a ty pojdeš za mlaku | ||
ODPOVEDAŤ |