. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,162 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Bryndzové tyčinky...



POTREBNÉ PRÍSADY

250g Hery alebo Palmarínu, 500g hladkej múky, 250g bryndze, 200ml kyslej smotany, 2 žĺtky, 1ČL soli, na potretie: 1 vajíčko, trocha rasce alebo hrubozrnnej soli alebo sezamu, trocha strúhaného syra...

POSTUP PRÍPRAVY

V múke rozmrvíme Heru a bryndzu, pridáme žĺtky, smotanu a soľ. Vymiesime cesto, ktoré necháme zabalené 1/2 hodinu v chlade. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a potrieme vajíčkom, posypeme syrom a semiačkami alebo soľou, nakrájame tyčinky asi 1 - 1,5 široké a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 200°C, dozlata /asi 10-12 minút./

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.1.2018, 18:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Bryndzový quiche



POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je recept p. Magálovej ja som bryndzu vymenila za mascarpone.**** 200 g špaldovej múky 40 g hladkej múky 125 g studeného masla soľ 3-5 PL vody drvená rasca Na plnku: 1 menšia brokolica 200 g bryndze 200 g kyslej smotany 2 vajcia 2 hrste orechov 100 g údenej slaninky***

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto zmiešame , vodu pridávame podľa potreby tak, aby vzniklo hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme postáť v chladničke. Brokolicu krátko povaríme v osolenej vode a nakrájame. Slaninku nakrájame na kocky a opečieme. Plnku pripravíme tak , že zmiešame bryndzu so smotanou a vmiešame celé vajcia.
Cesto vyvaľkáme a vložíme do formy . Poprepichujeme vidličkou a dáme piecť do predhriatej rúry približne na 10 min. Po predpečení cesto vyberieme a posypeme polovicou posekaných orechov, opečenou slaninkou a poukladáme brokolicu. Zalejeme bryndzovou plnkou a pečieme ešte asi 30 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení posypeme nasekanými orechmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Zemiakové lístkované pagáče...



POTREBNÉ PRÍSADY

3 šálky polohrubej múky, 250 ml mlieka, 100 ml oleja, 1⁄2 kocky droždia, 1⁄2 ČL kryštálového cukru, 1 ČL soli, 250 g Palmarínu, 3 uvarené zemiaky, 1 vajíčko na potretie a trochu vegety na posypanie...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200 ml



Zemiaky si nastrúhame a odložíme bokom. Do misky nasypeme múku, prilejeme olej, prisypeme soľ, pridáme cukor, rozmrvené droždie a zalejeme teplým mliekom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté 30 minút kysnúť. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske, posypeme 1/4 nastrúhaných zemiakov, nastrúhame 1/4 kocky stuhnutého Palmarínu a poskladáme: zhora do 1/3 zdola do 1/3, preložíme sprava, zľava a vzniknutú kocku prikryjeme a necháme 20 minút kysnúť. Znovu rozvaľkáme, posypeme ďalšou štvrtinou nastrúhaných zemiakov a stuhnutého Palmarínu a poprekladáme, necháme kysnúť prikryté 20 minút... takto si to zopakujem ešte 2 x. Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a povykrajujeme pagáčiky, ktoré dáme na vymastený plech podkysnúť cca 30 minút. Nakoniec ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme vegetou /alebo čím chceme / a pečieme na 180°C do zlata.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Vajíčková tlačenka...



POTREBNÉ PRÍSADY

Receptov na túto dobrôtku je veľmi veľa a mnohé sú aj veľmi podobné. Ja robievam dlhé roky tento môj a celá rodina sa naň teší. Vždy, keď sa mi nechce babrať na oslavu s chlebíčkami alebo si to žiada zmenu, tak príde na rad a hneď z dupľovanej dávky, aby sa každému ušlo dosť. Recept je na jednu dávku - jeden srnčí chrbát alebo formu biskupského chlebíčka. Ja som ju už nalievala aj do silikónových foriem na mufiny a vyklopila.

POSTUP PRÍPRAVY

4 vajcia uvarené natvrdo, 1 uvarená mrkva /môže byť aj z polievky/, 2 sladkokyslé uhorky, 1/2 konzervy sterilizovanej kukurice, 100g šunky, 1 ČL kryštálového cukru, 1,5 PL želatíny, 1 PL vegety, 250ml majolenky.




Vodu si zahrejme nasypeme do nej vegetu a želatínu, ktorú necháme rozpustiť. Vajíčka, mrkvu, uhorky a šunku nakrájame na kocky, dáme do misky, pridáme kukuricu, zalejeme rozpustenou želatínou, pridáme cukor, majolenku a premiešame. Vlejeme do vhodnej formy vystlanej potravinárskou fóliou alebo mikroténovým sáčkom. Dáme chladiť. Ja si ju pripravím večer a na druhý deň ráno vyklopím a pokrájam na plátky. Podávam s čerstvým pečivom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.10.2017, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Prekladané oškvarkové pagáčiky...



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky, 400g polohrubej múky, 125g tuku /Hera, Palmarín/, 1 PL octu, 1 PL kryštálového cukru, 1 PL soli, 2 vajcia, 1 kocka droždia, 100ml mlieka, 300ml cmaru... mleté oškvarky, vajce na potretie, soľ, semiačka na posypanie...

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky si nasypeme obe múky, urobíme jamku, do ktorej pridáme rozpustený tuk, vajcia, soľ, ocot, vlažný cmar. Zasypeme múkou, rozmrvíme droždie, zasypeme cukrom, zalejeme vlažným mliekom /stále pracujem v jednej miske :-)/ a zamiesime cesto, ktoré sa nelepí, netrhá... Prenesieme ho na pomúčenú dosku, rozvaľkáme natenko, potrieme oškvarkami, osolíme, preložíme tak, že vrchný roh preložíme do stredu, spodný preložíme naň, zľava preložíme do stredu a sprava podsunieme pod cesto do stredu /snažila som sa nakresliť/.
Potom necháme 20 minút prikryté kysnúť a znovu rozvaľkáme natenko, pomažeme oškvarkami, osolíme a preložíme tak ako prvý krát a necháme kysnúť ďalších 20 minút. Po tretí krát cesto rozvaľkáme, potrieme oškvarkami, osolíme a poprekladáme, necháme kysnúť 20 minút. Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm, potrieme vajíčkom, povykrajujeme pagáčiky, ktoré preložíme na plech /ja používam papier na pečenie/ necháme podkysnúť 10 minút a posypeme sezamom. Pečieme na 180°C, asi 15 minút do zlata.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Cuketové tyčinky



POTREBNÉ PRÍSADY

200g špaldovej alebo celozrnnej , 100g masla, 150g nastrúhanej cukety, 6 strúčikov cesnaku, soľ, kypriaci prášok, 1 vajce na potretie a sezam

POSTUP PRÍPRAVY

Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle (mladú môžme strúhať aj so šupou), osolíme a necháme bokom pustiť šťavu. Medzitým si dáme do misy múku, soľ, nastrúhané maslo, kypriaci prášok a pridáme vyžmýkanú cuketu, podľa hustoty cesta pridávame vodu z cukety, prípadne múku. Vypracované cesto dáme do potrav.fólie a dáme na 30min do chladničky. Potom ho rozvaľkáme na cca 0,5cm hrúbku a narežeme na tyčinky. Potrieme vyšlahaným vajíčkom+troška soli, posypeme kmínom alebo sézamom a dáme piecť na 200st 10-13min. Treba sledovať

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.8.2017, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Guacamole


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Úžasná mňamka... receptíkov je na tejto stránke viac, stačí si vybrať:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.6.2017, 20:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

jednohubky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

pre inšpiráciu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

zuzana t. (zuzi1967) ID 159895 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.5.2017, 11:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Ľanové slimáčiky z Juhoslávie



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g polohrubej múky (+ niečo navyše pre istotu) 4 dl mlieka 1 kocka kvasníc 3 čajové lyžičky soli (morskej, klasickej radšej menej) 1 polievková lyžica cukru 1 dl oleja (napr. slnečnicový) 1 vajíčko 100 g Hery ľanové semienka, príp. rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Kvások - do raničky vlejeme 2 dl mlieka a necháme trochu ohriať, pridáme 1 čl soli, 1 PL cukru, zamiešame. Nadrobíme kvasnice a zamiešame. Pridáme 4PL múky, pomiešame a necháme stáť v teple.
Do veľkej nádoby nasypeme 600 g polohrubej múky (časť môže byť hladká, napr. aj špaldová), opäť 1 čl soli,
opäť 2 dl vlažného mlieka, 1 dl oleja. Práškové suroviny najprv zmiešame, potom pridáme kvások, mlieko a olej. Vymiesime cesto, ktoré nemusí byť tuhé, a necháme v teple 1 hodinu kysnúť.
Medzitým si dočítame knihu, pripravíte dosku, valček, štetec (lepšie dva) a plnku.
Plnka je veľmi jednoduchá. Rozbijeme vajíčko, bielok si odložíme do misky, pôjde navrch. 100 g Hery zmiešame s 1 žĺtkom a 1 čl soli - odporúčam kovovú plochú misku, zvyšok plnky môžeme pohodlne vytrieť kúskom chleba (a podporiť bezodpadové hospodárenie).

Cesto vypracujeme tak, aby sa s ním dalo pracovať (obvykle ešte pridám pár lyžíc múky pekne na okraj a varechou odtláčame a tak obaľujeme hmotu v múke) a rozdelíme na tri časti, z ktorých vyformujeme gule a 2 z nich odložíme na pomúčený povrch. Pripravíme si plechy - jeden pomocný, tam budeme roládu krájať, a druhý s papierom na pečenie - odporúčam. Na rozvaľkané cesto natrieme 1/3 plnky a posypeme semienkami. Potom postupne rolujeme a štetcom oprašujeme - zametáme múku tak, aby na ceste ostalo čo najmenej. S pomocou tretej ruky (stačí detská) prevalíme rolu na pomocný plech.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alena T. (činčila) ID 205017 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hl.špaldová múka ( ja používam od Kuchenmeister T 630), 120g zmäknutého masla, 120g kysl.smotany (bieleho jogurtu, tvarohu), 1 ČL soli, 2 hrste pokrájaného medvedieho cesnaku.

POSTUP PRÍPRAVY

Obdobie medvedieho cesnaku je opäť tu, a kedže ho máme dosť, vymýšľam všeličo možné.
Na internete som nenašla chuťovky, len z kysnutého cesta, tak som skúsila recept, ktorý mám na slané krehké pečivo.

Do misky si preosejeme múky, pridáme soľ a premiešame. Pridáme maslo a kys.smotanu. V tomto recepte som použila aj smotanu, aj jogurt, aj tvaroh, lebo som mala zo všetkého zvyšky :-) Inak používam kyslú smotanu.
Zamiešame cesto a na záver pridáme umytý a posekaný cesnak. Všetko spolu a rýchlo spojíme, vypracujeme nelepivý bochník. Netreba sa s tým hrať, je to krehké cesto, a dáme ho na 30 min. do chladničky. Potom ho rozvaľkáme na obdĺžnik a radielkom krájame pásiky - tyčinky a ukladáme na plech s peč.papierom. Posypeme ešte rascou príp. ešte soľou a dáme piecť na 180*C na 15min. Každá rúra pečie inak, preto odsledujte a pečte do zlatista.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 1.4.2019, 22:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,162 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu