. .. .. .. .. .. .
. .

Prekladané oškvarkové pagáčiky... - RECEPT 60269

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 105501 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Prekladané oškvarkové pagáčiky...


[ recept č. 60269 zo dňa  ]


Prekladané oškvarkové pagáčiky...


POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky, 400g polohrubej múky, 125g tuku /Hera, Palmarín/, 1 PL octu, 1 PL kryštálového cukru, 1 PL soli, 2 vajcia, 1 kocka droždia, 100ml mlieka, 300ml cmaru... mleté oškvarky, vajce na potretie, soľ, semiačka na posypanie...

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky si nasypeme obe múky, urobíme jamku, do ktorej pridáme rozpustený tuk, vajcia, soľ, ocot, vlažný cmar. Zasypeme múkou, rozmrvíme droždie, zasypeme cukrom, zalejeme vlažným mliekom /stále pracujem v jednej miske :-)/ a zamiesime cesto, ktoré sa nelepí, netrhá... Prenesieme ho na pomúčenú dosku, rozvaľkáme natenko, potrieme oškvarkami, osolíme, preložíme tak, že vrchný roh preložíme do stredu, spodný preložíme naň, zľava preložíme do stredu a sprava podsunieme pod cesto do stredu /snažila som sa nakresliť/.
Potom necháme 20 minút prikryté kysnúť a znovu rozvaľkáme natenko, pomažeme oškvarkami, osolíme a preložíme tak ako prvý krát a necháme kysnúť ďalších 20 minút. Po tretí krát cesto rozvaľkáme, potrieme oškvarkami, osolíme a poprekladáme, necháme kysnúť 20 minút. Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm, potrieme vajíčkom, povykrajujeme pagáčiky, ktoré preložíme na plech /ja používam papier na pečenie/ necháme podkysnúť 10 minút a posypeme sezamom. Pečieme na 180°C, asi 15 minút do zlata.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Skladáme najskôr zhora do stredu a zdola do stredu...


skladáme zľava do stredu a sprava pod cesto... z cesta bude kocka.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Svadobná vintage torta... | Prekladané oškvarkové pagáčiky... | Vajíčková tlačenka... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu