končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 194 (zobrazuje sa 171-180) | << predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
Azu na tatarsky sposobPOTREBNÉ PRÍSADY 400g zadneho hovadzieho masa, sol, mlete cierne korenie, 40g tuku, mleta cervena paprika - sladka, masovy vyvar alebo bujon, 2 ks sterilizovanych uhoriek - najlepsie sladkokysle, 2 feferonky (nemusi byt- ked nemate radi pikatne), hl. muka na zahustenie,2 lyzice kecupu POSTUP PRÍPRAVY Maso narezeme na rezne, naklepeme a potom pokrajame na hrubsie rezance. Osolime, okorenime a oprazime v rozohriatom tuku zo vsetkych stran, zaprasime paprikou a podlejeme vyvarom. Udusime do polomakka, podla potreby podlievame vyvarom. Potom pridame uhorky nakrajane na male kocky a feferonky nasekane nadrobno, zahustime mukou, povarime. Potom este pridame kecup a dodusime maso kym nie je makke. Podavame so zemiakovou kasou, vhodne podavat s kompotom. Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 15.4.2015, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Zamatové hovädzie...POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hovädzieho mäska /stehno/, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka, plnotučná horčica, cibuľa, huby - čerstvé dubáky (alebo mrazené, ak nemáme, môžu byť šampiňóny - aj z konzervy). Ak máme zvyšok vína, piva alebo šampanského - stačí 0,5 dl, môžeme ním podliať mäsko - ale nemusí byť. Alkohol sa vyparí pri varení, takže sa nemusíme báť, že to budú papať aj detičky. POSTUP PRÍPRAVY Mäsko si nakrájame na rezne, oklepeme, narežeme na oboch koncoch, posolíme, okoreníme. Do taniera si nasypeme strúhanku a do každého rezníka ju jemne vklepeme prstami. Potom ich jemne natrieme plnotučnou horčicou, kto chce výraznejšiu a kyslejšiu chuť, môže jej dať viac. Na oleji každý rezník opečieme z oboch strán - odložíme do misy. Olej dolievame podľa potreby. Na zvyšnom oleji spražíme celú jednu cibuľu, podlejeme troškou vývaru alebo vodou, naukladáme mäsko, pridáme huby, dolejeme ešte do 3/4 obsahu vývarom alebo vodou a udusíme. V tlakovom stačí 15 min. - vypnúť a hotovo, v klasickom dlhšie, a zasa aj častejšie podlievať /pretože strúhanka dosť zahusťuje, aby to nechytilo). Nepotrebujeme už ničím zahusťovať. Podávame ryžu, k nej oblohu. Výborne k tomu chutia aj zavárané hrušky, jablká. (Ryžu robím ju na dva spôsoby - v mikrovlnke, aj v elektrickej rúre - nelepí sa a nemusím sa ňou zaoberať - mám ju osobitne v receptoch.) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 4.2.2018, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Rajčinova polievka.Pezinok LaliaPOTREBNÉ PRÍSADY Viem mi niekto poradiť recept na túto polievku.dávame si ju v pezinskej reštaurácii a je super.hlavne s cesnakovým pizza chlebíkom.Ďakujeeeem POSTUP PRÍPRAVY poprípade ak má niekto recept na pizza chlebík...... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana B. (rybenka8) ID 37053 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Sviečková na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY hovädzie zadné * slanina * olej * koreňová zelenina (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler) * bobkový list * nové korenie * čierne celé korenie * cibuľu * horčicu * hovädzí vývar * solamyl/hladká múka * smotana na varenie POSTUP PRÍPRAVY Kus hovädzieho zadného prešpikujeme slaninou. Kto nemá rad nemusí. Na oleji podusíme pokrájanú zeleninu, pridáme bobkový list, nové korenie, čierne celé korenie, po chvíľke pridáme nakrájanú cibuľu a potom horčicu, dusíme. Keď sa horčica spojí so zeleninou podlejeme vývarom. Dusíme kým nie je mäkké mäso. Mäso vyberieme, zeleninu rozmixujeme a zahustíme múkou rozmiešanou v smotane. Mierne prevaríme, dochutíme soľou, citrónom. Šťava má mať sladkokyslú chuť. Mäso nakrájame na plátky, na tanier dáme knedlík, omáčku a plátok mäsa. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 13.10.2010, 15:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie na mrkvičkePOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hovädzieho mäsa zadného, 3 mrkvy, 1 veľká cibuľa, 1 jablko, bobkový list, nahrubo zomleté čierne korenie, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Na doštičku si nahrubo namelieme čierne prípadne farebné korenie a pridáme trošku soli. Mäso v celku dobre vyváľame v korení a sprudka opečieme zo všetkých strán. Do tlakového hrnca pridáme očistenú na veľké kúsky pokrájanú mrkvu, cibuľu a jabĺčko. Zalejeme vodou asi 5 dcl, pridáme bobkový list, trošku soli a dusíme 40-45 min. kto nemá kuchtu dlhšie, kým nie je mäsko mäkké. Potom omáčku precedíme a prepasírujeme v sitku. Ak treba zahustíme troškou solamylom. Mäso nakrájame a dáme do omáčky. Podávame s ryžou a zeleninkou ( brokolicou) na masle. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov) Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 9.1.2013, 23:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Moja prvá sviečková hlavne podľa Moniky K. ID(9133)POTREBNÉ PRÍSADY Všetko na sviečkovú POSTUP PRÍPRAVY na prvý pokus vyšla super :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monika B. (hranolka2) ID 9337 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 4.3.2008, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Staročeská sviečková na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg falošnej sviečkovice, alebo rovnaké množstvo pekného hovädzieho stehna, 2-3 mrkvy, 2 petržleny, poriadny kúsok zeleru, menšiu cibuľu, olej, 1 sladkú šľahačkovú a 1 kyslú smotanu, 2-3 lyžice hladkej múky a 3-4 lyžice kryštálového cukru, citrón. Ochucovať budeme celým novým korením, bobkovým listom, mletým čiernym korením, vegetou a plnotučnou horčicou a citróm, či octom. Ďalej potrebujeme zaváraný brusnicový kompót, alebo džem. Citrón môžeme nahradiť octom. POSTUP PRÍPRAVY Tak sa pusťme do toho. Čo sa týka množstva mäsa, je to na vás a podobne je to aj s ostatnými surovinami. Mäso si nakrájame na plátky, jemne naklepeme, potrieme horčicou a zprudka opečieme na rozpálenom oleji. Opečené mäso preložíme do hrnca, zalejeme výpekom, pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, posolíme, pridáme vegetu, na polovicu rozkrojenú cibuľu, nové korenie 8-10 ks, bobkový list 4-5 ks, na kolieska nakrájaný citrón. Takto pripravené mäso zalejeme karamelom. Pripravíme si ho z 3-4 lyžíc kryštálového cukru, dáme pozor, aby nám nezhorel, zalejeme 500 ml vody a necháme karamel rozpustiť. Prelejeme mäso a šup na sporák, kde pomaly dusíme až do mäkka. Počas dusenia podlievame vodou podľa potreby. Keď je mäsko hotové, vyberieme ho, spolu s ním bobkový list, nové korenie, cibuľu a citrón. Zeleninu rozmixujeme, dáme späť na sporák a zahustíme zátrepkou z oboch smotán a hladkej múky. Povaríme asi 10 min a je to hotové. Samozrejme dochutíme podľa potreby. Mäsko vložíme do omáčky , aby nám neoschlo. Podávame s knedľou a plátky mäsa ozdobíme brusnicami. Dúfam, že bude chutiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov) Andrea S. (asanny) ID 1813 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 21.9.2014, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Sviečkova na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hovädzieho mäsa,2 menšie mrkvy, 1 menši zeler, 1 väčšia cibula, 2 kysle smotany, 1 lyžica hladkej muky,1 lyžica horčice 1 lyžica kryšt, cukru, bobkový list,4-5 ks celeho korenia, mlete biele korenie,citronova šťava, asi 50 g masla, 4-5 ks borievok sušených POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu očistíme a nastruhame, cibulu na drobno pokrájame, maso nakrájame na platky, ktore naklepeme nasolime a posypeme mletým korenim Do hrnca ja používam len tlakovy si dáme asi 2 lyžice oleja necháme rozpali a sprudka opečieme maso z oboch stran. maso vyberieme na tanier a do hrnca dame spať sťavu ktorú nám maso pustilo, do vypeku pridáme cibulu a osmažime do zlata ked je cibula zlatistá pridáme lyžicu cukru a premiešame poukladáme maso na maso dame zeleninu bobkovy list sol a korenie, borievky,vrstvy opakujeme pokial máme maso, podlejeme vodou alebo vývarom zavrieme hrniec a dusime do makka. potom mäso vyberieme na tanier, vyberieme bobkový list a zeleninu rozmixujeme ponorným mixerom na kasu, pridáme smotanu zmiešanú s hladkou mukou a horčicou. Dame na zeleninu, necháme prejsť varom pridáme asi 2 cm hrubý platok obyčajného masla, citronovú stavu a kto chce ešte aj cukor, pridáme maso aby sa prehrialo a podávame zo žemlovými knedlami. Sviečkova chuti najlepšie na druhý deň a preto ju varím vždy den dopredu. Dobru chut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Katarina K. (katarina218) ID 25412 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 17.9.2011, 18:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
SviečkováPOTREBNÉ PRÍSADY ahojte kočky, receptov na sviečkovú je tu síce dosť, ja ju robím podobne, ale predsa len, na jednej akcii som jedla sviečkovú a ta bola v niecom ina, bola uzasna...pocula som, ze sa do nej robí karamel, alebo dáva tatra mlieko, neviete na túto dobrotku recept? POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Eva S. (eeska) ID 8667 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 4.1.2008, 16:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie kocky na horčiciPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 1 PL horčice, ½ kocky hovädzieho bujónu, korenie, soľ, olej, voda, solamyl POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku a mäso nakrájame na kocky. Mäso posolíme a okoreníme čiernym korením. Do tlakového hrnca ( kuchty) dáme asi 2 PL oleja na to dáme speniť cibuľku. Pridáme mäso a miešame kým si nepustí šťavu. Potom pridáme horčicu, bujón a vodu asi 3 - 4 dcl zavrieme a dáme variť. Keď začne syčať stiahneme plameň na minimum a necháme 30 min. variť. Kto nemá kuchtu môže to robiť v hrnci no musí variť kým nie je mäso mäkké. Po otvorení prelejeme všetko do hrnca a zahustíme 2 - 3 čl solamylu, ktoré zmiešame v troške vody. Povaríme ešte asi minútku dochutíme prípadne soľou a hotovo. Podávame s cestovinou a kyslými uhorkami. Veľa ľudí sa bojí kuchty no je to super pomocník šetrí čas a mäso je naozaj mäkké a šťavnaté. A teraz už dostať krásne nie ako tá moja čo si pamätá ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 30.7.2009, 7:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 194 (zobrazuje sa 171-180) | << predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ďalšie >> |