končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 1471-1480) | << predošlé 1,.,143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153,.,162 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
Pribináčik (nie)len pre najmenšíchPOTREBNÉ PRÍSADY 2,5dcl mlieka,pol balíčku vanilkového pudingu,4PL cukru,1 vanilkový cukor,250g mäkkého tvarohu,ovocie alebo piškoty na ozdobu... POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka,pudingového prášku a cukrov uvaríme klasický puding.Po vychladnutí pridáme tvaroh a zamiešame.Ak je pribináčik velmi hustý,možme ho zriedit s trochou mlieka. Naplníme ho do misiek a podávame dobre vychladení a upravený :-)). Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) Maja S. (levíčatko) ID 17243 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 2.5.2009, 0:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Šunkovo-syrové mini-muffinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 pohár hladkej múky * 1/2 pohára jemných ovsenných vločiek * 1/2 prášku do pečiva * 150 g tvrdého syra * 150 g šunky * 2 vajcia * mleté čierne korenie * 1 pohár mlieka * 0,5 dcl oelja * 1-2 KL soli * 1 PL ľanových semienok * POSTUP PRÍPRAVY Dievčence, ak nemáte formu na malé muffinky, urobte dvojnásobnú dávku cesta a urobte veľkosťou klasické muffiny. Výborne sa hodia k vínu, vďaka prášku do pečiva sú veľmi mäkučké a zľahne sa po nich zem svetelnou rýchlosťou. Na krstinách sa stratili ako prvé. Na fotke sú na vrchných dvoch tanierikoch. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 80 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 15.7.2013, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Majonézový aspikPOTREBNÉ PRÍSADY balenie mrazenej zeleniny – hrášok s mrkvou * 200 g diétnej salámy * 2-3 vajcia uvarené natvrdo * 3-4 kyslé uhorky * malá tatárska omáčka alebo majonéza * 2 vrecká potravinárskej želatíny * 1 zeleninový bujón * 3 dcl vody * forma na rôsoly alebo srnčí chrbát * POSTUP PRÍPRAVY Postup je veľmi jednoduchý. Uvaríte do mäkka mrazenú zeleninu, scedíte ju, necháte poriadne vychladnúť, pridáte do toho nakrájanú diétnu salámu, kyslé uhorky, vajcia uvarené natvrdo a nasekané nadrobno, majonézu alebo tatarskú omáčku. Potom v 3 dcl vody uvarte zeleninový bujón, vo vychladnutom bujóne rozmiešajte v ňom 2 vrecká želatíny, vlejte do misy so zeleninou, poriadne premiešajte. Dochuťte podľa chuti. Ak použijete srnčí chrbát, formu vyložte potravinárskou fóliou, ak plastový rôsolníček, opláchnite ho pod studenou vodou. Nalejte do formy celú zmes a strčte do chladničky na celú noc. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 30.11.2009, 18:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Zemiakové koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g zemiakov uvarených v šupe * 250 g masla * 250 g hladkej múky * soľ * prášok do pečiva * NA POTRETIE: 1 vajce * NA POSYPANIE: rasca, sézamové alebo ľanové semiačka POSTUP PRÍPRAVY Jednoduché zemiakové koláčiky, odporúčam skladovať v uzatváracej dóze. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 22.9.2007, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Salsa mexicanaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 na kocky pokrajane paradajky * 1/2 na drobno posekanej cibule * 1/2 hrnceka posekanej cerstvej vnate koriandra * 2 lyzicky citronovej stavy * sol na dochutenie * ( 4 zelene papriky pokrajane na drobno - ja nedavam ) POSTUP PRÍPRAVY Prava mexicka salsa. Ak raz ochutnate cerstvu, za inou sa uz ani neobzriete. Najdolezitejsia ingrediencia je cerstva vnat koriandra (nie mlety koriander- korenie !) ( tu sa to vola cilantro) V lete som ju videla predavat v Hypernove v kochlikoch. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Daria M. (usa) ID 4281 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 14.9.2007, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
ChliebPOTREBNÉ PRÍSADY (Ak máte stroj - pekáreň na chlieb, napíšte, pridám recept.) Ďakujem za záujem, tu je recept: 350 ml mlieka (niekedy dávam 300 ml mlieka a 50 ml acidka), 1 a pol lyžičky soli, 1 lyžica octu (môže byť aj jablčný, no ja dávam obyč), 2 lyžice oleja (môže byť aj olivový, dávam taký, ktorý mi práve padne do ruky :), 350 g hladkej múky, 100 g grahamovej múky (kupujem v Kauflande), 50 g ražnej múky (tiež z Kauflandu), 1 lyžička cukru, 1 a pol lyžičky sušeného droždia, ----- slnečnicové semienka, ľanové semienka, rasca, bazalka, oregano, majorán (podľa toho, komu čo chutí) ---- Pekáreň zn. Bifinett (z Lidlu - to je zároveň "recept" pre Eriku :), program základný, na 1 kg chleba, tmavá kôrka. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny dávam do nádoby presne v takom poradí ako sú uvedené. Mlieko zvyčajne zohrievam, ale nie je to nutné. Semienka a bylinky možno dať hneď na začiatku alebo po pípnutí, ja dávam asi 2 lyžice slnečnice, 1 lyžicu ľanu, 1 lyžičku (niekedy aj menej ) rasce, asi 1-2 lyžičky byliniek (najčastejšie bazalku a oregano). Cesto vždy obzriem (lebo niektoré suroviny už dávam od oka :), ak sa mi zdá, že je príliš tuhé, prilejem trocha mlieka, celkovo je chlieb lepší keď je cesto tak stredne husté :). Po poslednom miesení vyberám háky, po upečení hneď vyberám nádobu z pece, po asi 10-15 minútach sa chlebík dá v pohode vyklopiť z nádoby. Zabalený v čistej utierke ho na mriežke nechám vychladnúť, vychladnutý ho nakrájam (to nemusíte, len môj manžel to nerád robí :)) a dám do mikroténového sáčku. Zjeme ho za 2-3 dni, ale ak nie, tak na 4. deň je už tvrdší. Pekáreň mám vyše roka, vyskúšala som viacero receptov, dospela som k tomuto, chutí nám najviac. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Marika T. (Marína) ID 3442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 6.11.2009, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Výborné oškvarkové pagáčePOTREBNÉ PRÍSADY 2-3 veľké zemiaky uvarené,vychladnuté,nastrúhané 1 kocka droždia asi 40g,trocha mlieka a cukor na kvások 1kg polohrubej múky,z toho si odložíme asi 100-150g na podsýpanie asi 6 káv.lyž.soli,podla chuti i viac 1 vajce 1dcl oleja vlažné mlieko od oka asi 0,5 l, 750g oškvarkov. POSTUP PRÍPRAVY Z kvásku a uvedených surovín okrem oškvarkov,vymiesime cesto,časť mlieka môžeme nahradiť kyslím mliekom(acidofilné,zákys-výsledné pagáče sú jemnejšie a chutnejšie),mlieko dávam od oka hustota cesta asi ako na knedlíky.Necháme v teple kysnúť,ale iba mierne,nie ako klasické kysnuté cesto... Potom cesto vyvalkáme na 2 cm hrúbku,natrieme čiastočne pomleté a čiastočne nasekané oškvarky,cesto preložíme z prava do ľava a z hora dole.Po 10-15 min.znovu vyvaľkáme na 2 cm a preložíme,po dalších 10min.ešte naposledy vaľkať a skladať. potom zasa vyvaľkáme na 2 cm,vykrajujeme,dávame na plech na peč.papier,potierame vajcom a pečieme asi pri 200 stupňoch asi 15 až 20 min..(Pred pečením nechám stáť na plechu iba kým sa rozpáli trúba). Tento recept som robila už viac krát a vždy sa mi pagáčky podarili,len je s tým dosť práce ale výsledok stojí zato,prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 133 návštěvníkov) Silvia H. (Sisa1) ID 4224 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (51) posledné: 2.4.2016, 16:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Corn breadPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrncek kukuricnej muky * 1 hrncek preosiatej polohrubej muky * 2 PL cukru * 4 cajove lyzicky prasku do peciva * 1/2 cajovej lyzicky soli * 1 vacsie vajce * 1 hrncek plnotucneho mlieka * 1/3 hrnceka kyslej smotany * 1/4 hrnceka rastlinneho oleja * POSTUP PRÍPRAVY Prikladam dalsi recept z kukuricnej muky. Prvy krat som ho ochutnala az v Amerike, a odvtedy patri k mojim oblubenym priloham. Vzdy siahnem po nom ako prvom : ) Corn bread sa pouziva ako jedna z priloh k pecenemu masu. Videla som ho uz v roznych formach, pouzite hocijaku formu aku doma najdete. (napr. muffin, forma na biskupsky chlebik, ci len obycajna stvorcova....Ma chut nieco medzi slanym a sladkym, jednoducho je jedinecny. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Daria M. (usa) ID 4281 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 5.10.2007, 22:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Syrove pagacePOTREBNÉ PRÍSADY 60 dkg polohrubej muky 1 celu heru 250 ml slahacky 2 vajicka 2 bal. prasku do peciva 30 dkg eidamu, ale kludne ho tam nastruhajte aj viac sol POSTUP PRÍPRAVY vsetko spolu zmiesit, ak je to riedke a lepi sa na ruky pridajte si muku kym sa neprestane lepit. Cesto rozvalkajte a vykrajujte pagaciky, potrite vajickom(to bude extra navyse tretie vajicko este). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) Zuzana P. (anaxamon) ID 18400 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 1.3.2012, 13:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
LokšePOTREBNÉ PRÍSADY (Prosím, ak niektorá viete ako sa pripravujú zemiakové lokše, také aké sa predávajú k husacine na práve prebiehajúcich vinobraniach ..... Ďakujem.) POSTUP PRÍPRAVY Tak som použila Ankin recept, konkrétne u mňa 700 g zemiakov (váha uvarených a ošúpaných) a 140 g hladkej múky. Nemala som správny šmalec, tak som ho nahradila kompromisom: nahriatá bravčová masť + olivový olej + jeden strúčik pretlačeného cesnaku). Chutili tak ako majú :))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Marika T. (Marína) ID 3442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 13.9.2013, 11:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 1471-1480) | << predošlé 1,.,143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153,.,162 ďalšie >> |