končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 201 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,21 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥*Senzačné bagety*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 250 ml vlažnej vody, 1/2 dl piva, 1 PL octu, 2 PL slnečnicového oleja, 500 g hladkej múky, 2 kopcovité PL pšeničných klíčkov, 1 kopcovitá PL práškového cukru, 1,5 čL soli, 1/2 kvasníc, rôzne semienka na posypanie POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) KOMENTÁRE (37) posledné: 16.12.2015, 15:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
*♥*Fazuľová omáčka s údeným mäsom*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 250 g suchej fazule, 4 ks bobkových listov, soľ, biele mleté korenie, trocha saturejky, 4 strúčiky cesnaku, 250 ml smotany na varenie (10%), 250 ml mlieka, 2 PL hladkej múky, ocot, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Fazulu preberieme, opláchneme na site pod tečúcou vodou a švacneme ju do misy, pridáme vodu, aby bola asi 2 cm nad fazuľou a necháme ju napučať do ďalšieho dňa. Do tlakového hrnca vysypeme fazuľu z misy a pridáme vodu, aby bola opäť asi 2 cm nad fazuľou, osolíme, pridáme bobkový list a saturejku. Uzavrieme tlakáč a dáme variť. Necháme variť cca 15 minút. Potom fazuľu i s tekutinou vylejeme do normálneho kastróla, zistíme, či je fazulisko hotové, alebo či ešte potrebuje chvíľu variť. Zatiaľ pripravíme zátrepku. V hrnčeku rozšľaháme smotanu a múku, snažíme sa zlikvidovať všetky možné hrčky a vlejeme ju do vriacej fazule. Hneď potom pridáme i mlieko a poriadne zamiešame a kontrolujeme, aby to neprihorelo, keď začne bublať. Varením omáčka hustne. Upravíme si ju na želanú hustotu, (keby bola málo hustá, pridáme trocha múky roztrepanej v mlieku alebo vode) povaríme asi 5 minút a medzitým ochutíme ešte korením a vegetou. Nakoniec dokyslíme octom. S octom opatrne, lebo vraj nie je extra zdravý. No a na úplný záver pridáme prelisovaný cesnak. Ale aj keď máme cesnak radi, nedajme ho priveľa, v tomto jedle nemá byť dominantná chuť cesnaku, ale len tak "přiměřene" :)). K omáčke sa najlepšie varené údené mäso, ale dá sa aj s klobásou, či párkom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 2.4.2022, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥*Tvarohové bagety*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 250 g tvarohu, (ja som dala iba 125 g) 1 PL olivového oleja, 1 PL octu, 250 ml vody, 25 g čerstvých kvasníc, 1 kopcovitá PL cukru, 1,5 čL soli. Na posypanie - sezam, slnečnica, ľan, hrubozrnná soľ POSTUP PRÍPRAVY Do oekárne dáme najprv tekuté prísady, potom múku a ďalšie sypké prísady a do stredu kvsnice. Nastavíme program cesto. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 4 časti. Každú rozvaľkáme a stočíme do šulca. Dáme ich na plech s papierom NP, nožom urobíme šikmé zárezy a necháme kysnúť ešte 20 - 30 minút. Potom ich potrieme slanou vodou a posypeme semienkami. Dáme ich piecť do rúry predohriatej na 180°C a na spodok rúry dáme pekáč naplnený vodou. Pečieme 25 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 27.1.2011, 23:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
*♥*Banánové lievance*♥*POTREBNÉ PRÍSADY AK MÁTE DOMA PREZRETÉ BANÁNY A NEVIETE, ĆO S NIMI, POZRITE SI TENTO RECEPT :-) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 150 g polohrubej múky, 1 čL PDP, 1 dl mlieka, trocha cukru, štipka soli, 2 vajíčka, 4 mäkké zrelé banány POSTUP PRÍPRAVY Banány rozmixujeme s trochou mlieka, pridáme vajíčka, dolejeme zvyšok mlieka a premixujeme. Potom dáme múku premiešanú s PDP a premiešame. Na panvicu dáme trocha oleja a pečieme lievance. Hotové potrieme džemom a na to kôpku osladeného tvarohu. (mňam) alebo posypeme kakom s cukrom, alebo škoricou s cukrom, ako kto má rád. (foto - neskôr) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 1.7.2009, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Kurací rezeň ***MOŽE BYŤ*** fakt vynikajúci*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Toto je recept dnešného dňa. Niečo podobné sme jedli minule v reštike pod názvom "Rezeň šéfa kuchyne" a veľmi nám to chutilo. Recept naň som samozrejme nemala, ale pokúsila som sa vytvoriť niečo podobne chuťovo zaujímavé. Dostala som pochvalu a mne sa to tiež pozdávalo. Takže tento postup sa osvedčil, skrátka Môže byť :-) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 pár kuracích pŕs, 8 ks malých šampiňónov, 2 ks kuracích pečienok, 1 - 1,5 dl šľahačkovej smotany, 2 PL karamelu, sójová omáčka, vegeta, orientálne grilovacie korenie, 2 čL solamylu, 1 PL koňaku, POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
*♥*Špenát, ktorý miluje celá naša rodina*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 60 - 70 dg čerstvého listového špenátu, 5 PL oleja, 3 PL hladkej múky, soľ, mčk, 5 - 6 strúčikov cesnaku , 3/4 l mlieka, vajco (alebo zvyšné bielky z nejakého pečenia) POSTUP PRÍPRAVY Špenátové listy zbavíme koreňovej časti a dobre ich umyjeme a ešte raz prepláchneme pod tečúcou vodou. Potom ich otrasieme a vložíme do hrnca s vodou. Vody nedáme veľa, stačí asi 1,5 cm vrstva na dne. Prikryjeme a varíme asi 5 minút. Necháme trocha vychladnúť a potom špenát vyberieme do sitka, necháme odkvapkať. Špenát na doske ručne posekáme nožom nadrobno. (Môže sa i pomixovať, ale my nechceme pretlak, chutí viac kúskový.) Urobíme bledohnedú zápražku a zalejeme ju mliekom, pridáme posekaný špenát a miešame. Pridáme soľ a mčk. Keď špenát začne vrieť, už je dosť hustý, preto pridáme časť vody z varenia špenátu. Súčasne pridáme roztrepané vajco / vajcia - počet podľa chuti / a povaríme na minimálnom stupni. Po odstavení prelisujeme do špenátu cesnak v množstve podľa chuti. Môžeme ešte dosoliť a prikoreniť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.4.2013, 18:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
*♥*Zlatohnedé trojhranky*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1 biely jogurt, rovnaký objem acidka (odmeriame kelímkom z jogurtu), 1 a 1/2 čL soli, 1/2 čL vegety, 300 g hladkej múky, 1 PDP, 15 dg údenej šunky alebo oravskej slaniny, masť na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 1.7.2009, 20:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
*♥*Tekvicový prívarok (omáčka)*♥*POTREBNÉ PRÍSADY tekvica strednej veľkosti, cibuľa, olej, rasca, smotana na varenie (alebo kyslá pochúťková), kôpor, soľ, cukor, ocot POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu prepolíme a lyžicou vydlabeme jadierka a nepoužiteľný stred. Potom škrabkou na zemiaky očistíme vrchnú šupu. Z mladej tekvičky to ide jedna radosť. Potom tekvicu pokrájame na menšie časti a buď ju pokrájame alebo postrúhame nahrubo. My strúhame strúhadlom na hranolky, nechceme mať totiž tekvicovú kašu. Na oleji orestujeme cibuľu pokrájanú nadrobno a pridáme tekvicu. Osolíme pre začiatok len 1 čL soli a pridáme trocha celej rasce (asi tak 1/4 čL) , pomiešame, chvíľu restujeme (3 - 5 min), vidíme, že tekvica púšťa šťavu. Budeme ju dusiť, takže potrebujeme ju podliať. Pridáme len toľko vody, aby tekvica nebola celá ponorená. Zamiešame a prikryjeme. Pri mladej tekvičke stačí úplne 10 minút (ak máme staršiu, napichneme, okúsime). Kým sa dusí, pripravíme si zátrepku zo smotany a hladkej múky. Pre toto množstvo asi tak 1/4 l smotany a 2 PL múky rozhabarkujeme, aby neboli hrčky a nalejeme k tekvici, pričom ju miešame. Samozrejme že v tejto chvíli poriadne zhustne. Preto pridáme potrebné množstvo vody alebo ak chcete, môžete i mlieko. Opäť miešame, aby omáčka neprihorela. Necháme ju povrieť asi 2 minúty, nezabúdame miešať. Odstavenú omáčku dochutíme. Môžeme jej chvíľu dať pauzu, aby trocha vychladla a nepopálila nám jazyk pri ochutnávaní :-) . Omáčku dosolíme podľa chuti, pridáme cukor a ocot tiež podľa toho, ako máte radi. (Ja osobne som dala okrem tej prvej 1 čL soli ešte asi 1,5 ďalšej + 1,5 čLprášk.cukru + 3 PL octu) A na záver pridáme kôpor - čerstvý, mrazený, akýkoľvek. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) KOMENTÁRE (35) posledné: 5.9.2017, 15:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*PAŠTÉTA Z KURACEJ PEČIENKY*♥* - lepšia ako francúzska kupovanáPOTREBNÉ PRÍSADY Pôvodný recept je na tejto adrese: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13527 POSTUP PRÍPRAVY Pôvodne som chcela len vymeniť fotky pri svojom recepte, ale akosi to nejde. Fotografia sa akosi nedá odstrániť, ani nahradiť novou. Tak snáď Vás upúta táto nová a možno paštétku aj vyskúšate, lebo príprava je extrémne jednoduchá a výsledný chuťový efekt je vynikajúci. Je to jemná delikatesa, môžete mi veriť. Piekla som ju už minimálne 6 x a už som konečne zistila, že sa má piecť pomaly, a nie na 200°C, ako mám v pôvodnom recepte. Včera mi napadlo piecť ju pri nižšej teplote a preto aj dlhšie. Tentokrát paštéta ani nepraskla (ani na kúsičku) a ani neklesla. Takže piekla som na 150°C a cca 45 min , špajdľa to istí :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 8.12.2011, 14:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
*♥*Pstruh na masle*♥*POTREBNÉ PRÍSADY pstruhy, soľ, drvená rasca, mčk, citrón, maslo, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.2.2010, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 201 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,21 ďalšie >> |