Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)
*♥*PAŠTÉTA Z KURACEJ PEČIENKY*♥* - lepšia ako francúzska kupovaná
[ recept č. 15561 zo dňa 23.6.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Pôvodný recept je na tejto adrese: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13527
POSTUP PRÍPRAVY
Pôvodne som chcela len vymeniť fotky pri svojom recepte, ale akosi to nejde. Fotografia sa akosi nedá odstrániť, ani nahradiť novou. Tak snáď Vás upúta táto nová a možno paštétku aj vyskúšate, lebo príprava je extrémne jednoduchá a výsledný chuťový efekt je vynikajúci. Je to jemná delikatesa, môžete mi veriť.
Piekla som ju už minimálne 6 x a už som konečne zistila, že sa má piecť pomaly, a nie na 200°C, ako mám v pôvodnom recepte. Včera mi napadlo piecť ju pri nižšej teplote a preto aj dlhšie. Tentokrát paštéta ani nepraskla (ani na kúsičku) a ani neklesla. Takže piekla som na 150°C a cca 45 min , špajdľa to istí :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
takže aj z druhej strany... :-) mňam, taká je dobrááá...
![]()
vynikajúca mňamka na raňajky či na večeru, alebo ako studené pohostenie pre návštevu...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
enka81 e. (enka81) ID 76895 (8.12.2011, 13:14) |
vynikajúca, najlepšie nám chutila dobre vychladená po noci v chladničke, určite este urobím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (8.12.2011, 14:27) |
Som rada, že vám chutila Naozaj je mňamová a vôbec nie drahá. Ja som ju začala v poslednej dobe robiť do pohárov a zasterilizujem. Ale takto upečená je lepšia Tak nech ti receptík slúži  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (5.12.2011, 23:38) |
Tuto pastetu sa chystam zajtra robit vyzera fakt suprovo, len chcem upozornit, ze v povodnom recepte sa pise, ze sa pecie na 150*C 45min.Teda spravne. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (15.3.2010, 22:01) |
Ahoj Kikus, a ta pasteka je potom taka roztieratelna ako z tej plechovicky ? Alebo je taka tuha, krajava ako ked sa kupuje u masiara taka zabijackova na vahu?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (16.3.2010, 11:07) |
Ahoj Michal tuhá teda nie je. Povedala by som, že tak napoly... asi takej konzistencie, ako keď máš kačaciu či husaciu pečienku zaliatu v masti. Dá sa pomerne dobre rozotrieť aj na lokše, keby si chcela. Ale zase drží si svoj tvar... ak by si to chcela mať nakrájané ako obložená misa. Takto som to vlastne ja jedla prvýkrát na oslave svojej kolegyne...bolo to krásne servírované na šalátových listoch. Doma na raňajky si v pohode rozotrieš na pečivo či chlebík čao  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marika S. (finka) ID 64179 (15.3.2010, 19:37) |
Kristínka, chystám sa na ňu v stredu Ja som paštiková  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (15.3.2010, 21:56) |
Tak nech sa ti vydarí. Držím palce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.3.2010, 0:16) |
pasteta vyzera super, urcite vyskusam,uz sa na nieco podobne chystam dlho predlho  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (15.3.2010, 21:59) |
Janík, vyskúšaj, bude vám chutiť isto. Ale podotýkam, že sami ju asi nezjete a v chladničke až tak dlho nevydrží...max. 3 dni. Zvyšok alebo zmraziť alebo si pozvať dákych kamošov, čo pomôžu spapkať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.3.2010, 22:04) |
dakujem za tip. urobim bud predtym ako pojdeme k nasim a zoberiem im alebo pre navstevu alebo zamrazim alebo urobim polovicnu davku, mam taku malu formu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (23.6.2009, 17:10) |
ahoj Kristi, to ti verim, ze je lepsia ako francuzka kupovana ja robievam tiez z kuracich pecienok, ale nepecenu, raz teda vyskusam aj takuto..je to fajnotka a clovek sa nemusi bat, ze co vsetko poje z konzervy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.6.2009, 23:26) |
Evka, nechválila by som tak, keby to nebola pravda Recept mi dala taká staršia kolegyňa, vraj na domácich oslavách to nesmie chýbať. Ja som bola uveličená, keď som to jedla prvýkrát. Ešte keby som tak vedela spraviť k tomu lokše... Evka, neváhaj a vyskúšaj Len sa všetko zmixuje a upečie v nejakej forme. Recept je na adrese uvedenj úplne hore... pá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela K. (gabikaKa) ID 58190 (23.6.2009, 15:26) |
Kristínka, môžem potvrdiť, že je to ozaj delikatesa, robievam ju, keď má prísť návšteva a práve si ma inšpirovala - cez víkend máme hody, určite ju urobím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.6.2009, 21:34) |
Gabi, návšteva sa bude zalizovať od ucha k uchu Pamätám si, keď som to prvýkrát jedla na oslave svojej kolegyne. Úplne paf z toho. A nielen ja , lebo za malú chvíľu to bolo fuč Že vraj je to paráda so zemiakovými lokšami, ale ja lokše neviem. Tak želám, nech hody dobre dopadnú  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |