končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,37 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Sheperd´s pie (Irsko)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1.35kg zemiakov, 1 šálka mlieka, 75g masla, 2 stredné cibule, troška oleja, 1kg mletého jahňaceho mäsa (hovädzieho mäsa), 400g krájaných paradajok v konzerve, mrkva, hrášok, 5 polievkových lyžíc kečupu, 8 polievkových lyžíc Worčestrovej omáčky, 2 čajové lyžičky fenyklových semiačok, soľ a čierné korenie POSTUP PRÍPRAVY Budeme potrebovať veľkú a hlbokú panvicu a zapekaciu misu. Ošúpané a nakrájané zemiaky dáme variť do hrnca s osolenou vodou. Privedieme do varu, znížime teplotu a necháme variť 20-25 minút alebo pokiaľ zemiaky nie sú uvarené. Keď sú uvarené zlejeme zvyšnú vodu, pridame mlieko, maslo, osolíme a vyšľaháme na jemné pyré. Medzitým očistíme a nakrájame cibuľu na jemno a opražíme na troške oleja v hlbokej panvici. Keď je cibuľa sklovitá pridáme mäso a miešame pokiaľ mäso nie je opražené do hneda. Pridáme na maličké kocočky pokrájanú mrkvu, hrášok, poprípade aj dalsiu zeleninu podľa chuti (kukurica, zeler, petržlen). Potom pridáme paradajky z konzervy, kečup, Worčestrovú omáčku a fenyklové semiečka osolíme a okoreníme. Varíme 15 minút alebo pokiaľ šťava nezhustne. Pripravíme si zapekaciu misu do ktorej nalejeme mäsovú zmes z panvice uhladíme a navrch dáme zemiakové pyré ktoré môžme pekne uhladiť s vidličkou. Popicháme vidličkou a navrch poleje roztopeným maslom alebo postrúhaným syrom. Takto pripravenú zmes dáme zapiecť do vyhriatej rúry 200°C na cca. 30-40 minút. Podávame so zeleninovým šalátom alebo varenou zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Lucia K. (lusilusilusi) ID 33419 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 24.11.2012, 22:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mäsové guľky s paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Prísady sú uvedené v postupe POSTUP PRÍPRAVY 750g pomletého bravčového, hovädzieho, teľacieho alebo morčacieho mäsa osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a roztlačeným cesnakom podľa chuti. Pridáme strúhanku, lyžicu hladkej múky, pokrájanú petržlenovú vňať, trošku vody a vajce (môžme vynechať). Zo zmesi tvarujeme guličky asi ako väčšie marhule, ktoré vkladáme do maslom vymasteného pekáča. Pomedzi guľky vkladáme celé zelerové, ligurčekové a petržlenové vňate. Pohár ošúpaných sterilizovaných paradajok rozmiešame s malým paradajkovým pretlakom a tromi lyžicami kečupu, alebo použijeme 420ml balenie šúpaných paradajok z obchodu. Paradajkovú hmotu ochutíme troškou cesnaku, bazalkou, oreganom a prelejeme cez mäsové guľky. Na 200 stupňoch pečieme podľa potreby asi 35 minút a na záver z vrchu zagrilujeme alebo zapečieme. Podávame s varenými zemiakmi s maslom a petržlenom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Zuzana B. (Zaina72) ID 62769 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 18.10.2018, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
ORIGINALNA GRECKA MUSAKAPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g zemiakov,2 baklazany,4 cukiny,600g mleteho masa(hovadzieho),olej,bazalka,sol,cierne korenie,muskatovy orech,struhany syr,struhanka,skorica BESAMEL: 5 PL vody,muka,citronova stava(do citr.stavy pridame trochu cierneho korenia,sol,muskat.orech)2 zltka POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si ocistime a nakrajame na kolieska.Baklazan,umyjeme neosupeme iba odkrojime stopku a nakrajeme ho pozdlzne tak isto aj cukiny. Nachystame si panvicu s olejom,potom ako sa olej rozpali oprazime v nom zemiaky,trochu do ruzova,aj baklazan aj cukinu(vsetko zvlast ale v tej istej panvici)Do mleteho masa pridame koreniny(bazalku,sol,cierne korenie,muskat.orech)podla chuti.Trochu to vsetko opecieme na oleji aby to chytilo farbu.Pripravime si zapekaciu misu.A vrstvime.Najprv polku opecenych zemiakov na to vrstvu-polku baklazanu-tretia vrstva cukiny.Na to rozdelime polku mleteho masa ktore sme si opiekli v panvici.Potom na maso znova druhu polku zemiakov,druhu polku baklazanu a druhu polku cukin a zvysnu zmes mleteho masa.Cele to pocakame trochou olivoveho oleja.Teraz si pripravime BESAMEL.Dame zovriet 5PL vody.Zlozime z ohna a pridame muku za staleho miesania metlickou,potom citr.stavu aj s koreninami,Besamel musi byt tak akurat ani riedky ani ako malta.Nakoniec pridame 2 zltka a trochu to vsetko premiesame na miernom ohni.Na suroviny v pekaci rozdelime rovnomerne struhany syr,potom rovnomerne rozdelime besamel a posypeme struhankou a na zaver velmi jemne skoricou.Pecieme vo vyhriatej rure na 160 - 170'C cca 1 hodinu.Po upeceni vyberieme z rury,nechame vychladnut.Najprv krajame nozom- - - - a potom este raz---------. Greci jedia musaku zasadne z bielim chlebom-cerstvym a na kvanta,ale ja si myslim ze je to potom uz TOO MUCH.DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Monika P. (monikaki) ID 34541 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 7.4.2008, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zapekane mlete maso.POTREBNÉ PRÍSADY 1kg mleteho br.masa,balik cestovin-vrtulky,kysla smotana,sol,korenie,cesnak,kecup,nastruhany syr ,olej,cibula POSTUP PRÍPRAVY Na oleji spenime cibulu,pridame mlete maso,cesnak,sol a korenie.Poprazime.Uvarime si cestoviny podla navodu.Do janskej misy dame vrstvu ml.masa,nastr.syr,kecup,cestoviny a nakoniec vsetko zalejeme kyslou smotanou.Dame do truby zapiest na pol hodinku.Podavame z uhork.salatom.Je to eno.nuno! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Alexandra R. (obina) ID 2735 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 30.11.2008, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
SAIGONKY alebo závitky v ryžovom papieryPOTREBNÉ PRÍSADY Ryžový papier, mäsko- je jedno či mleté či nadrobno pokrájane či kuracie alebo bravčové záleži čo máte radi. korenová zelenina- ak mrazená najlepšie pokrájaná na malé pásiky sojové klíčky korenie Jemná čínska kuchyna. POSTUP PRÍPRAVY Je to super pozrite si obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Tatiana P. (Beverli Hills) ID 21161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 8.1.2010, 18:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Klasické lasagnePOTREBNÉ PRÍSADY trochu olivového oleja, 500-750 g mletého mäsa mix (hov.-brav. ) alebo hov., 2 veľké cibule, 1 malý rajčinový pretlak, 125 - 200 ml červeného alebo bieleho vína ( ktoré máte doma), 8 strúčíkov cesnaku, 2 plechovky lúpaných rajčín, 2 vetvičky čerstvého tymianu (ak máte), 1 vetvička rozmarínu (ak máte), 1 bobkový list, asi 40 dkg syru aidam nakrájaný na tenké plátky, 15-20 dkg syru aidam vcelku na strúhanie, 100 ml sladkej smotany, 2 vajcia, soľ a čierne korenie podľa chuti, 1 balíček lasagní POSTUP PRÍPRAVY Na panvici na olivovom oleji posmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a opekáme asi 5-10 minút. Pridáme rajčinový pretlak, víno ( ja tam prilejem aj 2 dl), lúpané rajčiny, korenie, soľ, bobkový list a bylinky ak máte ak nie tak dajte aspoň troška sušeného tymianu. Rozmarín je troška výraznejší takže dajte podľa svojej chuti. Tu môžeme pridať smotanu. Ja ju niekedy dávam a niekedy nie. Všetko spolu necháme na miernej teplote asi 45 min variť. Priebežne miešame. Nakoniec pridáme prelisovaný alebo najemno posekaný cesnak - kto čo uprednostňuje. Zmes by mala byť troška redšia. Na hlbší plech dáme asi 0,5 - 1 cm vrstvu zmesi z mletého mäsa a položíme naň plátky lasagní. Medzi lasagnami odporúčam robiť asi 1 cm odstup. Keď sa napijú tak sa roztiahnu (nevarím vopred - cestovina si vypije tekutinu z mäsovej omáčky. Raz som to urobila ale bolo to podľa mňa zbytočné. Na lasagne poukladáme plátky syra. Postup opakujeme dva razy ale vrch zakončíme vrstvou mäsa. Takto to pečieme asi 30 min. pri 180 °C. Medzitým v smotane rozmiešame vajcia a nastrúhaný syr. Po 30 minútach pečenia túto zmes vylejeme rovnomerne na lasagne a prečieme ešte 15 min. do zlatožlta. Po upečení necháme 20 minút postáť. Ale u nás to toľko nevydrží.... Obmenou môže byť že smotanu a vajcia nedáte a posypete vrch už iba strúhaným syrom ale v tom prípade pečte aspoň 35 min. a 10 minút si nechajte na roztopenie syra navrchu. Druhou obmenou môže byť že nebudete dávať plátky syra ale vymiešate si asi 100ml smotany, 500g strúhaného parmezánu (príp. aidamu) a 3 vajcia a tie budete dávať medzi jednotlivé vrstvy a vrch zakončíte mozarellou. Prajem dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Miriam K. (Mikri) ID 50427 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
PLNENA PAPRIKA TROCHA INAC*****POTREBNÉ PRÍSADY oranžové papriky,paradajky,kečup,mleté mäso,syr,cesnak,vegeta,olej POSTUP PRÍPRAVY Paprikám zrežeme vršky,vyčistíme od jadierok,zrezané vršky si necháme.Mäso zomelieme,syr nastrúhame,pridáme korenie,vegetu a cesnak.Premiešame a naplníme papriky.Prikryjeme a dáme na pekáč,do ktorého sme dali trocha oleja.Podlejeme trochou vody,zakryjeme a dusíme v rúre asi 20 minút.Medzitým nakrájame paradajky,vložíme ich pomedzi papriky,pridáme tiež pár lyžíc kečupu a dusíme ešte niekoľko minút.Odkryjeme a necháme trocha zapiecť. Ja som pridala ešte uvarený cícer a dochutila feferonkami v soli. Podávame so zemiakovou kašou. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 5.12.2010, 15:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
masové pirohy pečené,smažené so syrom výbornééé :PPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kvasnice ,teplá voda ,trocha cukru,trocha soli ,mlieko,1vajce,olej,5hrnčekov muky(normálne kysnuté cesto si pripravíte POSTUP PRÍPRAVY spravíte si kysnuté cesto,(pridávate si od oka ked je riedké,ked je tuhé...klasikuš cesto kysnuté) necháte vykysnuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 17.8.2011, 12:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
lasagne plnene s mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 500g lasagne, 500g ml. mäso, 1 cibula, 1paradajkový pretlak, trochu horčice,bolonska omáčka (aj iná vhodná na mäso),250ml šlahačková smotana, 2ks tavený syr (bambino al. podobný),1 dcl mlieka,4 struky cesnak, syr na strúhanie cca. 200g,korenie ml. čierne, paprika sladká, majorán, sol, tymian, rozmarýn(bylinky) POSTUP PRÍPRAVY lasagne varíma podla návodu, ja mám org. talianske tie mi stačí mať vo vriacej vode cca 2min. plnka : pokrájame cibulu na drobno, opražíme na rozpálenom oleji pridáme ml. papriku, korenie,sol, chvílu restujeme, pridáme mäso, restujeme kým obelie, pridáme trochu horčice asi 1lyžicu, pretlak, premiešame, dusíme do mäkka potom pridáme bolonskú omačku, bylinky, cesnak, chvílu povaríme a odstavíme. syrová omačka: roztopíme bambíno s mliekom zalejeme šlahačkou povaríme ( nie príliš husté a ani riedke, dohustit môžete aj struhaným syrom) trochu osolíme a odstavíme POSTUP UKLADANIA: do zapekacej misy al. jenskej misy, na dno dajte asi lyžicu vypeku z mäsa ( to mastne hore) a aj lyžicu syrovej om. inak by boli dolu suché, nasledujú lasagne po celej ploche prekryť, na ne mäso + syrová om. a zasa lasagne po celej ploche prekryť, to sa opakuje až kým neminiete všetko mäso KONČI sa lasagnami polejete zbytkom syrovej om. a posypeme strúhaným syrom, misu zakryjeme ak nemáte s vrchnákom zakryte alobalom , vo vyhriatej rúre na cca 180 °C pečieme asi 25 - 35 min. potom vyberieme odokryjeme (skusime či sú mäkke tak, že pichneme špajdlu až po dno) ak sú mäkke dáme ich zapiecť len aby ostal povrch trochu opečený ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Lenka H. (Leni2) ID 106975 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mleté mäso s fazuľkouPOTREBNÉ PRÍSADY mleté mäso cca. 500g, konzerva či dve bielych fazuliek v paradajkovom náleve, kečup, cibuľa, olej, soľ a korenie POSTUP PRÍPRAVY Tento recept mám od kamošky, lebo zvyčajne som z mletého mäsa robila len fašírky alebo sekanú tak toto je taká príjemná a hlavne veľmi rýchla zmena. Cibuľu si pokrájame nadrobno a popražíme na oleji, potom pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a necháme chvíľku dusiť aby mäso zmäklo, ja som podliala aj troškou vody a nechala ju viacmenej vypariť. Keď bolo mäso mäkké pridala som konzervu fazuliek (podľa množstva mäsa môžu byť aj dve) a nechala to spolu trochu prevariť, môže ale nemusí sa pridať kečup ale to len tak pre chuť, príp. kto má ako rád. Nakoniec ešte môžeme dochutiť ak treba a hotovo. Ja k tomu zvyčajne robím hranolky alebo len také na oleji opečené kolieska ako je aj na obrázku. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Lenka M. (lelem) ID 118880 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,37 ďalšie >> |