Zuzana B. (Zaina72) ID 62769 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Mäsové guľky s paradajkami
[ recept č. 8490 zo dňa 8.11.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Prísady sú uvedené v postupe
POSTUP PRÍPRAVY
750g pomletého bravčového, hovädzieho, teľacieho alebo morčacieho mäsa osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a roztlačeným cesnakom podľa chuti. Pridáme strúhanku, lyžicu hladkej múky, pokrájanú petržlenovú vňať, trošku vody a vajce (môžme vynechať). Zo zmesi tvarujeme guličky asi ako väčšie marhule, ktoré vkladáme do maslom vymasteného pekáča. Pomedzi guľky vkladáme celé zelerové, ligurčekové a petržlenové vňate. Pohár ošúpaných sterilizovaných paradajok rozmiešame s malým paradajkovým pretlakom a tromi lyžicami kečupu, alebo použijeme 420ml balenie šúpaných paradajok z obchodu. Paradajkovú hmotu ochutíme troškou cesnaku, bazalkou, oreganom a prelejeme cez mäsové guľky. Na 200 stupňoch pečieme podľa potreby asi 35 minút a na záver z vrchu zagrilujeme alebo zapečieme. Podávame s varenými zemiakmi s maslom a petržlenom. |
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (18.10.2018, 14:15) |
tak toto si cez vikend vyskusame,este som gule takto nerobila |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (29.9.2011, 11:08) |
tak toto vyzera neskutocne zravo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Simona H. (ritta) ID 8902, mimibazar.sk/ritta (29.9.2011, 10:52) |
vyskúšala som a chutilo mali sme s knedľou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |