
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MLETÉ MÄSO |
Monika P. (monikaki) ID 34541 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) ORIGINALNA GRECKA MUSAKA[ recept č. 4816 zo dňa 7.4.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 400 g zemiakov,2 baklazany,4 cukiny,600g mleteho masa(hovadzieho),olej,bazalka,sol,cierne korenie,muskatovy orech,struhany syr,struhanka,skorica BESAMEL: 5 PL vody,muka,citronova stava(do citr.stavy pridame trochu cierneho korenia,sol,muskat.orech)2 zltka POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si ocistime a nakrajame na kolieska.Baklazan,umyjeme neosupeme iba odkrojime stopku a nakrajeme ho pozdlzne tak isto aj cukiny. Nachystame si panvicu s olejom,potom ako sa olej rozpali oprazime v nom zemiaky,trochu do ruzova,aj baklazan aj cukinu(vsetko zvlast ale v tej istej panvici)Do mleteho masa pridame koreniny(bazalku,sol,cierne korenie,muskat.orech)podla chuti.Trochu to vsetko opecieme na oleji aby to chytilo farbu.Pripravime si zapekaciu misu.A vrstvime.Najprv polku opecenych zemiakov na to vrstvu-polku baklazanu-tretia vrstva cukiny.Na to rozdelime polku mleteho masa ktore sme si opiekli v panvici.Potom na maso znova druhu polku zemiakov,druhu polku baklazanu a druhu polku cukin a zvysnu zmes mleteho masa.Cele to pocakame trochou olivoveho oleja.Teraz si pripravime BESAMEL.Dame zovriet 5PL vody.Zlozime z ohna a pridame muku za staleho miesania metlickou,potom citr.stavu aj s koreninami,Besamel musi byt tak akurat ani riedky ani ako malta.Nakoniec pridame 2 zltka a trochu to vsetko premiesame na miernom ohni.Na suroviny v pekaci rozdelime rovnomerne struhany syr,potom rovnomerne rozdelime besamel a posypeme struhankou a na zaver velmi jemne skoricou.Pecieme vo vyhriatej rure na 160 - 170'C cca 1 hodinu.Po upeceni vyberieme z rury,nechame vychladnut.Najprv krajame nozom- - - - a potom este raz---------. Greci jedia musaku zasadne z bielim chlebom-cerstvym a na kvanta,ale ja si myslim ze je to potom uz TOO MUCH.DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() 1. umyjeme si a nakrajame pozdlzne cukiny ![]() 2. ocistime si zemiaky a nakrajame ich na krizalky ![]() 3. umyjeme si baklazan a nakrajame pozdlzne ![]() 4. mlete hovadzie maso ochutime bazalkou,muskatovym orechom a ciernym korenim ![]() 5. osmazime si trochu zemiaky ![]() 6. zemiaky dame na pekac ![]() 7. na zemiaky rozlozime rovnomerne baklazana tiez osmazeny ![]() 8. potom osmazenu cukinu ![]() 9. potom mlete hovadzie maso ![]() 10. posypeme jemne struhanym syrom ![]() 11. na syr pride este besamel,ktory posypeme struhankou a trochu skoricu ![]() 12.hotova,upecena musaka....Dobru chut OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Ivana B. (1ivka) ID 20587, mimibazar.sk/1ivka (7.4.2008, 17:24) |
Aj ja to robievam, je to fantastická dobrotka, ja pridávam škoricu aj do mäsa aj do bešamelu, úžasne to vonia. Je to naozaj ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Monika P. (monikaki) ID 34541 (7.4.2008, 17:22) |
FOTO PRIDAM ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |