. .. .. .. .. .. .
. .

Sheperd´s pie (Irsko) - RECEPT 43105

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MLETÉ MÄSO

ID 33419 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Sheperd´s pie (Irsko)


[ recept č. 43105 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Sheperd´s pie (Irsko)


POTREBNÉ PRÍSADY

1.35kg zemiakov, 1 šálka mlieka, 75g masla, 2 stredné cibule, troška oleja, 1kg mletého jahňaceho mäsa (hovädzieho mäsa), 400g krájaných paradajok v konzerve, mrkva, hrášok, 5 polievkových lyžíc kečupu, 8 polievkových lyžíc Worčestrovej omáčky, 2 čajové lyžičky fenyklových semiačok, soľ a čierné korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Budeme potrebovať veľkú a hlbokú panvicu a zapekaciu misu.
Ošúpané a nakrájané zemiaky dáme variť do hrnca s osolenou vodou. Privedieme do varu, znížime teplotu a necháme variť 20-25 minút alebo pokiaľ zemiaky nie sú uvarené. Keď sú uvarené zlejeme zvyšnú vodu, pridame mlieko, maslo, osolíme a vyšľaháme na jemné pyré.
Medzitým očistíme a nakrájame cibuľu na jemno a opražíme na troške oleja v hlbokej panvici. Keď je cibuľa sklovitá pridáme mäso a miešame pokiaľ mäso nie je opražené do hneda. Pridáme na maličké kocočky pokrájanú mrkvu, hrášok, poprípade aj dalsiu zeleninu podľa chuti (kukurica, zeler, petržlen). Potom pridáme paradajky z konzervy, kečup, Worčestrovú omáčku a fenyklové semiečka osolíme a okoreníme. Varíme 15 minút alebo pokiaľ šťava nezhustne.
Pripravíme si zapekaciu misu do ktorej nalejeme mäsovú zmes z panvice uhladíme a navrch dáme zemiakové pyré ktoré môžme pekne uhladiť s vidličkou. Popicháme vidličkou a navrch poleje roztopeným maslom alebo postrúhaným syrom.
Takto pripravenú zmes dáme zapiecť do vyhriatej rúry 200°C na cca. 30-40 minút.
Podávame so zeleninovým šalátom alebo varenou zeleninou.
<< Apple crumble | Sheperd´s pie (Irsko) | Šampiónová pochúťka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lucia J. (sendik) ID 95680 (24.11.2012, 22:48)
toto robievam ale som si zmenila recept,namiesto worcestru davam do masa korenie gyros (Y)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (3.10.2011, 19:21)
(zajic) (jidlo) moje obľúbené a opäť trošku iná verzia, som zvedavá aké to bude s feniklovými semiačkami (Y)
ODPOVEDAŤ
ivana K. (slnecnica82) ID 177935 (3.10.2011, 18:30)
idem práve na to teším sa určite to bude super:!)
ODPOVEDAŤ
Andrea J. (mandusa) ID 24820 (3.10.2011, 10:10)
Vyzerá to výbrne, chystám sa na to (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu