. .. .. .. .. .. .
. .

Klasické lasagne - RECEPT 10598

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MLETÉ MÄSO

ID 50427 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Klasické lasagne


[ recept č. 10598 zo dňa  ]


Klasické lasagne


POTREBNÉ PRÍSADY

trochu olivového oleja, 500-750 g mletého mäsa mix (hov.-brav. ) alebo hov., 2 veľké cibule, 1 malý rajčinový pretlak, 125 - 200 ml červeného alebo bieleho vína ( ktoré máte doma), 8 strúčíkov cesnaku, 2 plechovky lúpaných rajčín, 2 vetvičky čerstvého tymianu (ak máte), 1 vetvička rozmarínu (ak máte), 1 bobkový list, asi 40 dkg syru aidam nakrájaný na tenké plátky, 15-20 dkg syru aidam vcelku na strúhanie, 100 ml sladkej smotany, 2 vajcia, soľ a čierne korenie podľa chuti, 1 balíček lasagní

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici na olivovom oleji posmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a opekáme asi 5-10 minút. Pridáme rajčinový pretlak, víno ( ja tam prilejem aj 2 dl), lúpané rajčiny, korenie, soľ, bobkový list a bylinky ak máte ak nie tak dajte aspoň troška sušeného tymianu. Rozmarín je troška výraznejší takže dajte podľa svojej chuti. Tu môžeme pridať smotanu. Ja ju niekedy dávam a niekedy nie. Všetko spolu necháme na miernej teplote asi 45 min variť. Priebežne miešame. Nakoniec pridáme prelisovaný alebo najemno posekaný cesnak - kto čo uprednostňuje. Zmes by mala byť troška redšia.
Na hlbší plech dáme asi 0,5 - 1 cm vrstvu zmesi z mletého mäsa a položíme naň plátky lasagní. Medzi lasagnami odporúčam robiť asi 1 cm odstup. Keď sa napijú tak sa roztiahnu (nevarím vopred - cestovina si vypije tekutinu z mäsovej omáčky. Raz som to urobila ale bolo to podľa mňa zbytočné. Na lasagne poukladáme plátky syra. Postup opakujeme dva razy ale vrch zakončíme vrstvou mäsa. Takto to pečieme asi 30 min. pri 180 °C. Medzitým v smotane rozmiešame vajcia a nastrúhaný syr. Po 30 minútach pečenia túto zmes vylejeme rovnomerne na lasagne a prečieme ešte 15 min. do zlatožlta. Po upečení necháme 20 minút postáť. Ale u nás to toľko nevydrží....
Obmenou môže byť že smotanu a vajcia nedáte a posypete vrch už iba strúhaným syrom ale v tom prípade pečte aspoň 35 min. a 10 minút si nechajte na roztopenie syra navrchu.
Druhou obmenou môže byť že nebudete dávať plátky syra ale vymiešate si asi 100ml smotany, 500g strúhaného parmezánu (príp. aidamu) a 3 vajcia a tie budete dávať medzi jednotlivé vrstvy a vrch zakončíte mozarellou.

Prajem dobrú chuť.
<< Kuracie prsia so šľahačkou | Klasické lasagne | pre manžela >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu