. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 201 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,21 ďalšie >>

RYBY A DARY MORA

*♥*Rybárska bašta *♥* ( zapekané filety so šampiňónmi )



POTREBNÉ PRÍSADY

3/4 - 1 kg filé z tresky (alebo pangasius), 1 cibuľa, 15 dg šampiňónov, 2 žĺtka (ja dávam celé vajíčka) ,1 PL horčice, 1 kyslá smotana, petržlenová (alebo iná) vňať, soľ, vegeta, grilovacie korenie, mčk, 1/2 citróna, kúsok oravskej slaniny, 3 - 4 PL oleja, 10 dg eidamu (alebo pod.)

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 11.8.2018, 14:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

*♥*Rýchlomiznúce rožteky*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

40 dg hladkej múky špeciál, 1 čL soli, 20 dg strúhaného eidamu, 1 Hera, 1 kocka kvasníc, 1 dl mlieka, 2 vajíčka (1 bude na potieranie)

POSTUP PRÍPRAVY

Heru rozpustíme v mikrovlnke a pripravíme kvások - mlieko + ždibec cukru + kvasnice - prikrytý necháme chvíľku postáť. Do preosiatej múky vlejeme kvások, rozpustenú Heru (nesmie byť horúca), rozklepneme do toho vajco, osolíme a pridáme syr (trochu si môžeme nechať na posypanie rožkov).
Cesto poriadne vypracujeme dákym hnetačom a na pomúčenej doske rozdelíme na 6 častí. Kažý bochníček rozvaľkáme na koleso s priemerom cca 16 - 18 cm a koleso rozkrájame radielkom alebo nožom na primeraný počet častí (keď chceme mať väčšie rožteky, tak isteže menší počet).
Jednotlivé kruhové výkroje stáčame od širšieho konca k užšiemu a kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Rožky necháme chvíľu postáť (20 min) aby nakysli. Potom ich potierame rozšľahaným vajíčkom, môžeme podľa chuti osoliť hrubozrnnou soľou a posypeme buď rascou alebo strúhaným syrom (alebo makom, sezamom alebo hrubo pomletými burákmi) a pečieme v rúre pri cca 180°C pár minút (15? ) kým chytia tú správnu farbu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 12.1.2012, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

*♥*Šťavnaté marinované rezne*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia (1pár), cca 10dg šampiňónov, 10 dg šunky, olej, 2 vajcia, 1 čL korenia na stejk, korenie barbecue, 4 strúčky cesnaku, worchester, 1 čL kremžskej a 1 čL dijonskej horčice, 3 PL solamylu, trocha soli a vegety

POSTUP PRÍPRAVY

Prsia pokrájame na pásiky, šampiňóny, šunku a cesnak nakrájame na plátky. Všetko zmiešame v mise a posypeme vegetou a korením barbecue. V miske rozšľaháme vajcia, pridáme horčice, koreniny, soľ a solamyl. Dobre rozmiešame a vložíme pokrájané ingrediencie. Uzatvoríme a dáme do chladničky na 24 hodín (vydrží to i dlhšie a je to potom ešte lepšie). Kladieme na rozpálený olej a lyžicou sformujeme do určitého tvaru. Opražíme z obidvoch strán, stačí chvíľka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

*♥*Plnená paprika v paradajkovej omáčke*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Plnka: 500 g mletého mäsa (časť hovädzie, časť bravčové), 100 - 120 g ryže, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1/4 čL mčk, 1 čL červenej mletej papriky, podľa chuti trocha pálivej papriky, vegeta, 1 čL bazalky alebo 1 čL majoránky, 2 vajíčka + aspoň 5 ks zelených súmerných paprík Omáčka: 5 PL oleja, 5 PL hladkej múky, veľká krabica paradajkového pyré (0, 6 l ), vegeta, soľ, kryšt. cukor cca 5 PL, čierne korenie (guličky), príp. 5 gul. nového korenia, 2 klinčeky, 1 bobk.list, Knedľa: http://nasavareska.blogspot.com/2008/10/kneda-paren.html

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 134 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (92) posledné: 18.1.2019, 0:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

*♥*Kalocsayský perkelt*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie paličky ( 4 krídla, 2 stehná), 1 ks kuracích pŕs, cibuľa, zelená paprika, feferonka, paradajka, 1 PL paradajkového pretlaku, soľ, sladká červená paprika, 4 strúčiky cesnaku, trocha červeného vína, 3 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie krídla i stehná rozkrojíme v kĺboch, hornú časť stehna nakrojíme (alebo rozkrojíme na 2 časti), kuracie prsia pokrájame. Osolíme ich. Dáme speniť nadrobno pokrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku. K cibuli pridáme červenú papriku, orestujeme a pridáme pretlak, chvíľu miešame a pridáme pokrájané mäso. V cibuľovom základe ho poriadne poobraciame a opekáme, kým sa urobí šťavička. Popritom pridáme nakrájanú papriku, feferonku a paradajku. Stále miešame, aby sa pri pražení niečo nepripálilo. Po chvíli pridáme trocha červeného vína (1 dl) a zamiešame, prilejeme vodu, ale len toľko, aby mäso nebolo úplne ponorené. Prikryjeme a necháme dusiť domäkka. Do hotového ešte pridáme prelisovaný zvyšný cesnak.
Najlepšie je podávať s cestovinou, ale môžu byť aj zemiaky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

*♥*Plnené rožky*♥* ( z lístkového cesta)



POTREBNÉ PRÍSADY

lístkové cesto, 10 PL zomletých orechov, 1 PL kakaa, práškový cukor podľa chuti (kto má rád sladké, dá viac, ja som dala 3 poriadne PL), 2 PL džemu, trocha mlieka, piškóty, rumová esencia

POSTUP PRÍPRAVY

Nie je to žiadny objavný recept, ale je to rýchle a mňamkové, nie je to presladené a mastné; také u nás fičí :-)
A keď má prísť návšteva a nieto času nazvyš, príde vhod možno aj vám :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (16) posledné: 23.12.2013, 18:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

*♥*Banánové batôžky*♥* z lístkového cesta - véééľmi jednoduchééé



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 lístkového cesta (alebo celé,ak máte viac banánov) 3 banány (alebo viac), trošička oleja na potretie, žĺtko + 1 PL mlieka na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravíme banány. Ošúpeme ich a rozdelíme cca na 4 cm kúsky (alebo podľa veľkosti banánu i na menšie, z toho sa nestrieľa). Tieto kúsky ešte prepolíme pozdĺžne. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a radielkom ho nakrájame na pásiky s šírkou cca 3 - 3,5 cm a dĺžkou asi tak 12 - 13 cm. Banán šikmo položíme na písik asi 2 cm od okraja. Tento okraj zodvihneme a prilepíme na okraj banána. Potom pásik ovíjame okolo banána (2 - 3 otočky) a na druhom konci pásik tiež pricapíme k okraju banána, aby bol celkom zabalený. Batôžky dáme na plech s PNP, pomastíme ich trolinka olejom a potom ešte žĺtkom rozšľahaným s mliekom. Dáme piecť na 160°C s ventilátorom a pečieme, až kým chytia červenkastú farbu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 6.7.2009, 23:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

*♥*Syrovo-smotanová omáčka so šampiňónmi*♥* (vhodná na cestovinu alebo gnocchi)



POTREBNÉ PRÍSADY

kúsok masla, cibuľa, oravská slanina, šampiňóny, tavený krémový syr (napr. bambino), 1,5 dl šľahačkovej smotany, mlieko na zriedenie, soľ, mčk, trocha drvenej rasce, vegeta, cesnak, citrónová šťava, zelená cibuľová vňať (alebo iná zelená)

POSTUP PRÍPRAVY

xxx
recept na prípravu domácich ňokov: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14068&user=32120

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 24.1.2010, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

*♥*Páperové buchty a koláče*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto - 1/2 kg polohrubej múky, 3 PL práškového cukru, trocha soli (cca 1 čL), 2 žĺtka, 1 dl oleja do cesta, asi 1/2 dl oleja na potieranie , 1 kocka kvasníc, 2,5 dl mlieka; Plnka - 1 kocka tvarohu, 1 žĺtko, práškový cukor podľa chuti, 3PL kokosu, 2 PL vanilkového pudingu, A ešte - hrozienka do plnky + hustý džem alebo lekvár a drobenka na povrch koláčov

POSTUP PRÍPRAVY

Cestíčko je úžasne mäkkulinké, ľahučké ako páper a buchty i koláče sú "rýchlomiznúce" ani sa nestačíte čudovať :-D . Na pridanie kokosu do tvarohovej plnky ma inšpiroval recept od finky19 ID 64179 - jej tvarohovník.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 28.3.2013, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

*♥*Paradajková kapusta*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

polovica stredne veľkej bielej kapusty (najlepšie mladučkej, aká je teraz v predaji), 1 cibuľa, 500 ml paradajkového pyré alebo veľký pretlak, soľ, mčk, troška drvenej rasce, práškový cukor, vegeta, olej, hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 65 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (66) posledné: 2.1.2019, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 201 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu