kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
*♥*Rybárska bašta *♥* ( zapekané filety so šampiňónmi )
[ recept č. 16350 zo dňa 22.7.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
3/4 - 1 kg filé z tresky (alebo pangasius), 1 cibuľa, 15 dg šampiňónov, 2 žĺtka (ja dávam celé vajíčka) ,1 PL horčice, 1 kyslá smotana, petržlenová (alebo iná) vňať, soľ, vegeta, grilovacie korenie, mčk, 1/2 citróna, kúsok oravskej slaniny, 3 - 4 PL oleja, 10 dg eidamu (alebo pod.)
POSTUP PRÍPRAVY
xxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Filé umyjeme, osušíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Otočíme a pláty posolíme a okoreníme (po obidvoch stranách). |
![]() |
Z jednej strany dáme grilovacie korenie. Necháme ich odležať aspoň 20 minút v chlade. |
![]() |
Do zapekacej misy dáme na dno na drobné kúsky pokrájanú oravskú slaninu a polovicu nadrobno pokrájanej cibule. |
![]() |
Na panvici rozpálime olej a filety na ňom opečieme. |
![]() |
Priamo z panvice ich kladieme do zapekacej misy tak, aby sme pokryli dno. Výpekom ryby polejeme. |
![]() |
Pripravíme si omáčkovú zálievku: Vajcia rozmiešame s horčicou, |
![]() |
pridáme kyslú smotanu, |
![]() |
pokrájanú cibuľu, vegetu a mčk. Do omáčky vmiešame bazalku alebo inú zelenú vňať. |
![]() |
Polejeme ňou uložené rybky |
![]() |
a navrstvíme na to hrubšie pokrájané šampiňóny (najlepšie čerstvé, hoci v mojom prípade to boli mrazené) |
![]() |
Pečieme v rúre cca 20 - 30 minút a pred dokončením posypeme strúhaným syrom. |
![]() |
Hotové! |
![]() |
Papáme so zemiakmi v akejkoľvek úprave a s nakladanou alebo čerstvou zeleninou. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Soňa P. (sonasona) ID 295606 (11.8.2018, 14:18) |
Jo, ty bláho, tohle musí být baštička To někdy vyzkouším  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michaela F. (miša23) ID 10409 (6.3.2012, 14:09) |
Kristínka, tak toto je naozaj bašta baštovitá, veľmi nám chutilo Ďakujem za skvelý receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (6.3.2012, 19:36) |
Miška, už tu leží ten recept 3.rok a ty si prvá, ktorá si všimla, že je fajn Naozaj to je výborný spôsob prípravy rybky, ked nechceme vyprážať... Miška, ďakujem i ja  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.7.2009, 20:47) |
Bašta = mňamka (keby náhodou niekto nevedel ) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |