. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Rybárska bašta *♥* ( zapekané filety so šampiňónmi ) - RECEPT 16350

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

RYBY A DARY MORA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


*♥*Rybárska bašta *♥* ( zapekané filety so šampiňónmi )


[ recept č. 16350 zo dňa  ]


*♥*Rybárska bašta *♥*                                                                            ( zapekané filety so šampiňónmi )


POTREBNÉ PRÍSADY

3/4 - 1 kg filé z tresky (alebo pangasius), 1 cibuľa, 15 dg šampiňónov, 2 žĺtka (ja dávam celé vajíčka) ,1 PL horčice, 1 kyslá smotana, petržlenová (alebo iná) vňať, soľ, vegeta, grilovacie korenie, mčk, 1/2 citróna, kúsok oravskej slaniny, 3 - 4 PL oleja, 10 dg eidamu (alebo pod.)

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Filé umyjeme, osušíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Otočíme a pláty posolíme a okoreníme (po obidvoch stranách).


Z jednej strany dáme grilovacie korenie. Necháme ich odležať aspoň 20 minút v chlade.


Do zapekacej misy dáme na dno na drobné kúsky pokrájanú oravskú slaninu a polovicu nadrobno pokrájanej cibule.


Na panvici rozpálime olej a filety na ňom opečieme.


Priamo z panvice ich kladieme do zapekacej misy tak, aby sme pokryli dno. Výpekom ryby polejeme.


Pripravíme si omáčkovú zálievku: Vajcia rozmiešame s horčicou,


pridáme kyslú smotanu,


pokrájanú cibuľu, vegetu a mčk. Do omáčky vmiešame bazalku alebo inú zelenú vňať.


Polejeme ňou uložené rybky


a navrstvíme na to hrubšie pokrájané šampiňóny (najlepšie čerstvé, hoci v mojom prípade to boli mrazené)


Pečieme v rúre cca 20 - 30 minút a pred dokončením posypeme strúhaným syrom.


Hotové!


Papáme so zemiakmi v akejkoľvek úprave a s nakladanou alebo čerstvou zeleninou.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< *♥*Rýchlomiznúce rožteky*♥* | *♥*Rybárska bašta *♥* ( zapekané filety so šampiňónmi ) | *♥*Plnené batôžky (šampiňóny v lístkovom ceste) v šampiňónovej omáčke*♥* >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa P. (sonasona) ID 295606 (11.8.2018, 14:18)
Jo, ty bláho, tohle musí být baštička (Y) To někdy vyzkouším (Y)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (6.3.2012, 14:55)
:-)
ODPOVEDAŤ
Michaela F. (miša23) ID 10409 (6.3.2012, 14:09)
(Y) (Y) (Y) (Y) Kristínka, tak toto je naozaj bašta baštovitá, veľmi nám chutilo (L) (L) (L) (L) Ďakujem za skvelý receptík ^o) ^o) ^o) ^o) ^o)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (6.3.2012, 19:36)
Miška, už tu leží ten recept 3.rok a ty si prvá, ktorá si všimla, že je fajn :-) Naozaj to je výborný spôsob prípravy rybky, ked nechceme vyprážať... Miška, ďakujem i ja (L) (L) (L) (F) (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (23.7.2009, 20:47)
Bašta = mňamka (keby náhodou niekto nevedel :-) )
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu