končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 121-130) | << predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,80 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Rezne v oblakoch, alebo 2v1.POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové mäsko (krkovička, karé), zemiaky, hladká múka, pivo, vajce, olej, soľ. POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Ivana J. (Ambra) ID 12842 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 14.2.2013, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Ked neviete čo detičkám na obed alebo aj na večeru :-)POTREBNÉ PRÍSADY Bravčová, al. aj morčacia dobrá vonavučká šunka,syrokrém Apetito, muka, vajce, struhanka, špáradlá na prichytenie...... POSTUP PRÍPRAVY Postup skoro vidíte na obrázku, kusok syrokrému roztapkate a jednoducho skryjete do šunky, prehnete, zašprajcujete špáratkom, obalíte v trojobale a šup vypražit pekne do zlatova. Ja to podávam so zemiakovou kašou a kompotik......a nielen moje deti to od malička miluju, ale iste aj vaše si to oblubia.........bru chut.....ešte som chcela aby ste si nepopálili jazýčky, lebo syrík dnu je horuuuuuuuuci......... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Irena K. (Iriska13) ID 14906 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 20.7.2008, 14:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
*♥*Falošná sviečková na smotane *♥* (z bravčového)POTREBNÉ PRÍSADY 0,8 kg bravčového stehna (alebo karé), 2-3 pekné mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, kúsok kalerábu, veľká cibuľa, 2 bobkové listy, niekoľko guliek čierneho korenia, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml šľahačkovej smotany, 1/4 - 1/2 citróna, hladká múka, olej POSTUP PRÍPRAVY Pretože tento recept sa týka bravčového mäsa, nemusíme mäso pácovať. Umyté a osušené mäso opečieme na oleji zo všetkých strán, pridáme pokrájanú cibuľu, restujeme a vyberieme mäso. Ďalej pridáme umytú a pokrájanú zeleninu, korenie a poriadne orestujeme. Mäso osolíme a okoreníme mletým korením a vložíme späť k zelenine a ešte chvíľu ho opekáme. Pridáme vodu, aby bolo mäso do 1/2 ponorené a prilejeme asi 1 dl vína (nemusí byť) a uzavrieme tlakový kastról. Necháme dusiť a keď je mäso mäkké, znova ho vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť, aby sa lepšie krájalo. Zmes v hrnci alebo prepasírujeme cez sitko, alebo rozmixujeme tyčovým mixérom (nezabudneme najprv vybrať bobkobé listy). Pripravíme si zátrepku zo šľahačky a múky (nedávať veľa múky) a vlejeme ju do vriacej zeleninovej zmesi, miešame, necháme povrieť asi 5 min a v prípade potreby ju zriedime. Odstavíme z ohňa a dochutíme soľou a citrónom (môžeme pridať i trošičku cukru). (Pokrájané mäso sa môže vložiť do omáčky, ale pri podávaní lepšie vyzerá, keď mäso nie je zagebrené omáčkou). Ak chceme mať mäso napácované, nič nám v tom nebráni (pác - do asi 1,5 l vody dáme nakrájanú zeleninu a koreniny, soľ a necháme prevariť. Prilejeme asi 1 dl červeného vína, chvíľku povaríme a necháme vychladnúť. Do studeného pácu vložíme mäso a dáme do chladničky, mäso sem-tam obrátime.Pácovanie trvá aspoň pol dňa, ale pri hovädzom podľa druhu 1 - 2 dni) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 27.1.2013, 9:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
MORAVSKÝ VRABEC ako z českej krčmy:-)))POTREBNÉ PRÍSADY v postupe... je tam recept na mäso, knedľu aj kapustu POSTUP PRÍPRAVY 1) Mäsko: bravčové (pliecko, rebierka, krkovička, môže byť aj stehno ale radšej v kombinácii s prvými tromi uvedenými...) mäso nakrájame (plátky, kúsky, kto ako chce), osolíme a zľahka opražíme z oboch strán v horúcom oleji alebo bravčovej masti. Na dno pekáča si pokrájame veľkú cibuľu a 5-6 strúčikov cesnaku (nakrájať nie pretlačiť), na to naukladáme orestované mäso, zalejeme výpekom, v ktorom sme ho restovali, posypeme kmínom, podlejeme trochou vody a zakryté dáme piesť na cca 1 hod., potom odokryjeme a dopečieme..... Keď je mäso upečené, vyberieme ho z výpeku, do výpeku prilejeme vodu (množstvo podľa toho, koľko chceme šťavy), pridáme slepačí bujón, prevaríme a zahustíme múkou. 2) Knedľa: 500 gr. hrubej múky, 2 žltka, pol lyžičky soli, 1/2 kocky droždia, 2 rohlíky..... klasicky: urobíme kvások z vody, trošky cukru a droždia, zmiešame s múkou, žltkami, soľou na cesto, podľa potreby pridáme ešte vlažnú vodu (cesto má byť také polotuhé ani nie riedke ani nie veľmi tuhé), riadne vymiesime a nakoniec zľahka vmiešame opražené na kocky pokrájané rohlíky. Necháme kysnúť cca 45 min., potom na pomúčenej doske rozdelíme na 2 časti, ešte raz premiesime, sformujeme knedle a necháme ešte cca 5-10 min. podkysnúť. Knedle vložíme do vriacej vody a zakryté varíme 20 min. na miernom ohni. 3.) Kapusta: (k morav. vrabcovi robievam prílohu z kyslej kapusty, viac sa mi to k tomu hodí, ale kľudne si urobte aj čerstvej, nič sa nestane)... Takže si speníme cibuľu na oleji, trochu opražíme a pridáme kyslú kvasenú kapustu (ja ju zvyknem trochu pokrájať), pooprá žame, podlejeme vodou a necháme udusiť domäkka (cca 30 minút). Kapustu dochutíme soľou a cukrom (treba dať viac cukru, aby bola kapusta sladkokyslá), nakoniec poprášime trochou múky na zahustenie. 4.) Usmažená cibuľa (je skvelá, keď si ňou posypete knedle..... no mňaaaam:-)))), a treba si dať aj veeeeela šťavy z mäska. Dúfam, že niekto vyskúša... je to riadna bašta. My sme tento recept dlho vylepšovali, až kým sa nebola chuť taká ako, keď si dáte toto jedlo u našich "susedov" v Čechách. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Katarína M. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 24.2.2016, 7:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové pliecko na cibuli a tatarkePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Tento recept sa tu viackrat vyskytuje s kuracim mäskom, ja ho mam z bajecnej zeny a robila som s bravcovym, pouzila som zhruba 7 reznov z bravcoveho pliecka, moze byt aj stehno, 1 tatarku, 5 väcsich cibul, 5 platkov masla a 20 dg. eidamu, sol, cierne mlete korenie POSTUP PRÍPRAVY velmi jednoduche....pekacik vylozime maslom, pridame na kolieska pokrajanu cibulu, na to poukladame osolene a okorenene mäsko, a zalejeme tatarkou tak, aby bola rovnomerne, a posypeme nahrubo postruhanym syrom. Pecieme zakryte alobalom na 220 stupnov 60 minut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) kikuska t. (jasidielko) ID 56687 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 31.1.2012, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Mramorové mäsoPOTREBNÉ PRÍSADY asi 1/2 kg bravčového mäsa /stehno, karé/ NÁPLŇ: 1 dcl mlieka, 4 vajcia, 4 PL hrubej múky, 2 zavárané kápie, 2 kyslé uhorky, 2 PL oleja, 100 g tvrdého postrúhaného syra, soľ, čierne korenie, vegeta POSTUP PRÍPRAVY ...keď nie je doma veľa mäska a treba vyčarovať obedík, tak toto je celkom slušná náhrada :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Monika Š. (moniqueR) ID 105322 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (29) posledné: 15.3.2014, 13:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pečený bôčik s kyslou kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY bôčik * cesnaková pasta * drvený kmín * olej * cibuľa * kyslá kapusta POSTUP PRÍPRAVY ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 19.1.2012, 13:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Obrátené rezne....***POTREBNÉ PRÍSADY v postupe... POSTUP PRÍPRAVY :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Veronika G. (veronika45) ID 20591 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 14.10.2012, 23:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
BELEHRADSKY BRAVČOVY REZEN*****POTREBNÉ PRÍSADY bravčové stehno alebo karé,olej,soľ,čierne mleté korenie,lečo POSTUP PRÍPRAVY dnes varila moja polovička-možno niekoho inšpiruje OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 4.12.2013, 18:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
SekanáPOTREBNÉ PRÍSADY 500g mletého mäsa (bravčové), 2 celé vajíčka, 4 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 3 rožky, trošku mlieka, čierne korenie, rasca, majoránka, soľ, kápia, strúhanka, horčica, POSTUP PRÍPRAVY K zomletému mäsku pridáme dve vajíčka, prelisované 4 strúčiky cesnaku, na drobno nakrájanú cibuľu (tú som pomlela naraz s mäsom), 3 rožky vopred namočené v mlieku, čierne korenie, rascu, majoránku, soľ, všetko podľa chuti kto má ako rád, 2 lyžice strúhanky, 1 lyžicu horčice, nadrobno nakrájanú kápiu. Všetko dôkladne premiesime, na fólii mokrou rukou tvarujeme šišky, urobila som dve menšie, prenesieme na pekáč, podlejeme vodou, vrch sekanej ľahko potrieme Dijon horčicou a pečieme. Tieto som piekla na 180 stupňov cca- 1,5 hodinku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 12.1.2012, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 121-130) | << predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,80 ďalšie >> |