. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Rezne v oblakoch, alebo 2v1.



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové mäsko (krkovička, karé), zemiaky, hladká múka, pivo, vajce, olej, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Ivana J. (Ambra) ID 12842 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 14.2.2013, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Ked neviete čo detičkám na obed alebo aj na večeru :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčová, al. aj morčacia dobrá vonavučká šunka,syrokrém Apetito, muka, vajce, struhanka, špáradlá na prichytenie......

POSTUP PRÍPRAVY

Postup skoro vidíte na obrázku, kusok syrokrému roztapkate a jednoducho skryjete do šunky, prehnete, zašprajcujete špáratkom, obalíte v trojobale a šup vypražit pekne do zlatova. Ja to podávam so zemiakovou kašou a kompotik......a nielen moje deti to od malička miluju, ale iste aj vaše si to oblubia.........bru chut.....ešte som chcela aby ste si nepopálili jazýčky, lebo syrík dnu je horuuuuuuuuci.........

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Irena K. (Iriska13) ID 14906 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 20.7.2008, 14:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

*♥*Falošná sviečková na smotane *♥* (z bravčového)



POTREBNÉ PRÍSADY

0,8 kg bravčového stehna (alebo karé), 2-3 pekné mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, kúsok kalerábu, veľká cibuľa, 2 bobkové listy, niekoľko guliek čierneho korenia, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml šľahačkovej smotany, 1/4 - 1/2 citróna, hladká múka, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Pretože tento recept sa týka bravčového mäsa, nemusíme mäso pácovať.
Umyté a osušené mäso opečieme na oleji zo všetkých strán, pridáme pokrájanú cibuľu, restujeme a vyberieme mäso. Ďalej pridáme umytú a pokrájanú zeleninu, korenie a poriadne orestujeme.
Mäso osolíme a okoreníme mletým korením a vložíme späť k zelenine a ešte chvíľu ho opekáme. Pridáme vodu, aby bolo mäso do 1/2 ponorené a prilejeme asi 1 dl vína (nemusí byť) a uzavrieme tlakový kastról. Necháme dusiť a keď je mäso mäkké, znova ho vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť, aby sa lepšie krájalo.
Zmes v hrnci alebo prepasírujeme cez sitko, alebo rozmixujeme tyčovým mixérom (nezabudneme najprv vybrať bobkobé listy).
Pripravíme si zátrepku zo šľahačky a múky (nedávať veľa múky) a vlejeme ju do vriacej zeleninovej zmesi, miešame, necháme povrieť asi 5 min a v prípade potreby ju zriedime. Odstavíme z ohňa a dochutíme soľou a citrónom (môžeme pridať i trošičku cukru).
(Pokrájané mäso sa môže vložiť do omáčky, ale pri podávaní lepšie vyzerá, keď mäso nie je zagebrené omáčkou).

Ak chceme mať mäso napácované, nič nám v tom nebráni (pác - do asi 1,5 l vody dáme nakrájanú zeleninu a koreniny, soľ a necháme prevariť. Prilejeme asi 1 dl červeného vína, chvíľku povaríme a necháme vychladnúť. Do studeného pácu vložíme mäso a dáme do chladničky, mäso sem-tam obrátime.Pácovanie trvá aspoň pol dňa, ale pri hovädzom podľa druhu 1 - 2 dni)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 27.1.2013, 9:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

MORAVSKÝ VRABEC ako z českej krčmy:-)))



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe... je tam recept na mäso, knedľu aj kapustu

POSTUP PRÍPRAVY

1) Mäsko: bravčové (pliecko, rebierka, krkovička, môže byť aj stehno ale radšej v kombinácii s prvými tromi uvedenými...) mäso nakrájame (plátky, kúsky, kto ako chce), osolíme a zľahka opražíme z oboch strán v horúcom oleji alebo bravčovej masti. Na dno pekáča si pokrájame veľkú cibuľu a 5-6 strúčikov cesnaku (nakrájať nie pretlačiť), na to naukladáme orestované mäso, zalejeme výpekom, v ktorom sme ho restovali, posypeme kmínom, podlejeme trochou vody a zakryté dáme piesť na cca 1 hod., potom odokryjeme a dopečieme.....
Keď je mäso upečené, vyberieme ho z výpeku, do výpeku prilejeme vodu (množstvo podľa toho, koľko chceme šťavy), pridáme slepačí bujón, prevaríme a zahustíme múkou.
2) Knedľa: 500 gr. hrubej múky, 2 žltka, pol lyžičky soli, 1/2 kocky droždia, 2 rohlíky..... klasicky: urobíme kvások z vody, trošky cukru a droždia, zmiešame s múkou, žltkami, soľou na cesto, podľa potreby pridáme ešte vlažnú vodu (cesto má byť také polotuhé ani nie riedke ani nie veľmi tuhé), riadne vymiesime a nakoniec zľahka vmiešame opražené na kocky pokrájané rohlíky. Necháme kysnúť cca 45 min., potom na pomúčenej doske rozdelíme na 2 časti, ešte raz premiesime, sformujeme knedle a necháme ešte cca 5-10 min. podkysnúť. Knedle vložíme do vriacej vody a zakryté varíme 20 min. na miernom ohni.
3.) Kapusta: (k morav. vrabcovi robievam prílohu z kyslej kapusty, viac sa mi to k tomu hodí, ale kľudne si urobte aj čerstvej, nič sa nestane)... Takže si speníme cibuľu na oleji, trochu opražíme a pridáme kyslú kvasenú kapustu (ja ju zvyknem trochu pokrájať), pooprá žame, podlejeme vodou a necháme udusiť domäkka (cca 30 minút). Kapustu dochutíme soľou a cukrom (treba dať viac cukru, aby bola kapusta sladkokyslá), nakoniec poprášime trochou múky na zahustenie.
4.) Usmažená cibuľa (je skvelá, keď si ňou posypete knedle..... no mňaaaam:-)))), a treba si dať aj veeeeela šťavy z mäska.

Dúfam, že niekto vyskúša... je to riadna bašta. My sme tento recept dlho vylepšovali, až kým sa nebola chuť taká ako, keď si dáte toto jedlo u našich "susedov" v Čechách.
Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Katarína M. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 24.2.2016, 7:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové pliecko na cibuli a tatarke


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept sa tu viackrat vyskytuje s kuracim mäskom, ja ho mam z bajecnej zeny a robila som s bravcovym, pouzila som zhruba 7 reznov z bravcoveho pliecka, moze byt aj stehno, 1 tatarku, 5 väcsich cibul, 5 platkov masla a 20 dg. eidamu, sol, cierne mlete korenie

POSTUP PRÍPRAVY

velmi jednoduche....pekacik vylozime maslom, pridame na kolieska pokrajanu cibulu, na to poukladame osolene a okorenene mäsko, a zalejeme tatarkou tak, aby bola rovnomerne, a posypeme nahrubo postruhanym syrom. Pecieme zakryte alobalom na 220 stupnov 60 minut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

kikuska t. (jasidielko) ID 56687 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 31.1.2012, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Mramorové mäso



POTREBNÉ PRÍSADY

asi 1/2 kg bravčového mäsa /stehno, karé/ NÁPLŇ: 1 dcl mlieka, 4 vajcia, 4 PL hrubej múky, 2 zavárané kápie, 2 kyslé uhorky, 2 PL oleja, 100 g tvrdého postrúhaného syra, soľ, čierne korenie, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

...keď nie je doma veľa mäska a treba vyčarovať obedík, tak toto je celkom slušná náhrada :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Monika Š. (moniqueR) ID 105322 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (29) posledné: 15.3.2014, 13:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pečený bôčik s kyslou kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

bôčik * cesnaková pasta * drvený kmín * olej * cibuľa * kyslá kapusta

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 19.1.2012, 13:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Obrátené rezne....***



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe...

POSTUP PRÍPRAVY

:o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Veronika G. (veronika45) ID 20591 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 14.10.2012, 23:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

BELEHRADSKY BRAVČOVY REZEN*****



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové stehno alebo karé,olej,soľ,čierne mleté korenie,lečo

POSTUP PRÍPRAVY

dnes varila moja polovička-možno niekoho inšpiruje

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 4.12.2013, 18:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Sekaná



POTREBNÉ PRÍSADY

500g mletého mäsa (bravčové), 2 celé vajíčka, 4 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 3 rožky, trošku mlieka, čierne korenie, rasca, majoránka, soľ, kápia, strúhanka, horčica,

POSTUP PRÍPRAVY

K zomletému mäsku pridáme dve vajíčka, prelisované 4 strúčiky cesnaku, na drobno nakrájanú cibuľu (tú som pomlela naraz s mäsom), 3 rožky vopred namočené v mlieku, čierne korenie, rascu, majoránku, soľ, všetko podľa chuti kto má ako rád, 2 lyžice strúhanky, 1 lyžicu horčice, nadrobno nakrájanú kápiu. Všetko dôkladne premiesime, na fólii mokrou rukou tvarujeme šišky, urobila som dve menšie, prenesieme na pekáč, podlejeme vodou, vrch sekanej ľahko potrieme Dijon horčicou a pečieme. Tieto som piekla na 180 stupňov cca- 1,5 hodinku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 12.1.2012, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu