. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 465 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,47 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Špenátový koláč - skvelá večera teplá alebo studená



POTREBNÉ PRÍSADY

1 bal. lístkové cesto (500g, kupujem v Lidli), 1 mrazený špenát, cca 25 dkg pološunkovej salámy v celku (diét., liptovská alebo mortadela a pod.), 1 cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, 3 PL oliv. olej na varenie (alebo iný rastl. olej), 3 vajíčka, 1dcl mlieka, 3PL ovsených vločiek, cca 10-15dkg eidamu, na zahustenie detsk. krupicu alebo strúhanku, soľ, vegetu na dochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

Z lístkové cesta vyvaľkáme dva pláty, jedným vystelieme plech (cca 30x40cm) a mierne vyhrnieme okraje, aby plnka neprešla pod cesto. Posypeme ho mierne strúhankou, nalejeme plnku, prikryjeme druhým plátom, potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C (elektr.) cca 20 min. treba sledovať.
PLNKA: na oleji speníme nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, pridáme salámu nastrúhanú na hrubom strúhadle, chvíľu miešame, pridáme ROZMRAZENÝ špenát, necháme podusiť. Súčasne si do mlieka rozbijeme 2 vajíčka a z tretieho len bielko (žĺtko si odložíme na potretie), premiešame a pridáme ovsené vločky. Necháme chvíľu postáť. Špenátovú zmes odstavíme, vlejeme mliečno-vločkovú zmes, vsypeme nastrúhaný nahrubo eidam. Premiešame, ak je zmes riedka pridáme trošku detskej krupice alebo strúhanky, ochutíme soľou a vegetou. Zmes nemusí byť priveľmi hustá, lebo pri pečení sa vajíčkami spevní.
Plnku striedam s bryndzovou (slaninka, cibuľa, bryndza, smotana, vajíčka, kôpor alebo pažítka) alebo zeleninovou (zeleninová zmes - kukurica, hrášok, mrkva, saláma, vajíčka, ovsené vločky, syr), podľa chuti a nálady :D
DOBRÚ CHUŤ!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Martina Sobotová (Matuli) ID 18384 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 22.2.2014, 11:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Špenatikove menu se sladkou tečkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

špenatova polievka,ako druhy chod špenatove halušky s kur.masom ,slaninkou a syrovou omackou (to masko so slaninkou je hlavne pre muza) a tomu sladky zaver palacinky s marmeladou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Eva V. (Šimi) ID 32330 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.4.2011, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Karfiolový nákyp



POTREBNÉ PRÍSADY

Karfiol, 2 vajcia, staršie celozrnné žemle / rožky / ,soľ, petržlenová vnaťka, vegeta, mleté čierne korenie, mlieko, smotana na varenie, 150g nastrúhaného syra, malé cherry rajčinky na ozdobu, olej na vymastenie pekáčiku, 2 PL masla, 4 plátky morčacej údenej šunky pokrájanej na drobno

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol uvaríme v slanej vode do mäkka, po uvarení roztlačíme lisom na emiaky, staršie pečivo nakrájame a zvlhčíme mliekom, k zmesi pridáme žltky, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, vnaťku, smotanu, nastrúhaný syr, /trochu si necháme ešte na posypanie pred dopečením/ , šunku maslo, zamiešame a spojíme s krarfiolom, pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, navrstvíme do vymazaného pekáčiku, na povrch dáme polovičky rajčín rezom dole a dáme piecť cca na 150°C asi 30 minút, pred dopečením povrch posypeme syrom a dáme dopiecť. Podávame s uvarenými zemiakmi / ja ich varíme vo vode po karfiole- majú lepšiu chuť / a šalátom z čerstvej zeleniny- u nás vyhráva uhorkový so smotanou. Prajem dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Marie K. (marie333) ID 16804 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.6.2011, 23:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Vynikajúca sladkokyslá zelena fazuľka



POTREBNÉ PRÍSADY

500g zelenej fazulky, 4 platy slaniny (kto ma rad aj viac), 1 vacsiu cibulu, 1 PL bieleho vinneho octa (moze byt aj balzamiko), 1 PL cukru, 1/2 CL soli

POSTUP PRÍPRAVY

Ocistenu fazulku kratko povarime v osolenej vode.
Platky slaniny orazime na panvici. Prelozime ich na tanier.
V slaninovom vypeku nechame zosklovatiet cibulu, pridame ocot, cukor, sol. Miesame kym sa cukor nerozpusti.
Do tejto zmesi vmiesame fazulky. Podavame teple, ozdobene platkami opecenej slaniny.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 17.9.2012, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

PASQUALINA talianska spenatova torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Taliani pripravuju tuto tortu tradicne na Velku noc ( inspiracia z casopisu "Dobre jedlo") 3/4 kg cerstveho spenatu,2 cibule,2-3 struciky cesnaku,1 PL nasekanej petrzlenovej vnati,1 PL majoranky, 1/4 CL nastruhaneho muskatoveho orieska,8 vajec( z toho 6 ks uvarit na tvrdo), 350 g jemneho tvarohu, 125 g mozzarely,125 g nastruhanej goudy(original 100 g parmezanu).,sol,mlete cierne korenie,olivovy olej 2 bal.listkoveho cesta

POSTUP PRÍPRAVY

Spenat umyjeme, v osolenej vode blansirujeme 2 minuty.Scedime, ochladime.
Na troche oleja oprazime nadrobno nakrajanu cibulu.Pridame spenat, prelisovany cesnak.Osolime, pridame mlete korenie,muskatovy oriesok.Trochu povarime( 5 minut).Nechame vychladnut.
Do vychladnutej zmesi pridame petrzlenovu vnat,majoran.Pridame tvaroh,nastruhany syr, nakrajanu mazzarelu a dve cele vajcia.6 vajec si uvarime natvrdo.Ochladime.
Tortovu formu vylozime papierom a pokryjeme listkovym cestom(vid.obr.)tak aby nam ostalo aj na pokrytie vrchu.Cesto naplnime castou spenatovej plnky,,poukladame dokola 6 uvarenych vajec.S medzerami medzi sebou.Nie celkom na stenu tortovej formy.Na vajcia dame zvysnu spenatovu plnku.
Ruru vyhrejeme na 160 stupnov.Previsujuce okraje cesta zahnene dovnutra a popritlacame.Povrch cesta popichame vidlckou.
Tortu pecieme 1 hodinu.Pred koncom cca.10 minut zvysime teplotu na 190 stupnov.
Tortu nechame vychladnut vo forme a po vychladnuti vyberieme z formy a nakrajame na rezy.
Z mojej skusenosti mozem povedat, ze mi torta chutila lepsie na druhy den a aj sa lepsie krajala(foto z druheho dna).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 20.4.2011, 10:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekana brokolica s paradajkovo-olivovou vrstvou



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, brokolica, lupane paradajky, olivy, cibula, cesnak, vajicka, smotana, petrzlenova vnat.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky si najprv uvarime v supke. Brokolica oblansirujeme vo vriacej a osolenej vode. Nasledne si nakrajame cibulku na drobno a opecieme do sklovita na oleji. K cibulke pridame na mensie kusky nakrajanu brokolicu, osolime, okorenime, mozme pridat mletu rascu, trochu podlejeme vyvarom alebo vodou a kratko prikryte podusime. Medzicasom si osupeme zemiaky. Zoberieme si pekac a na dno vymasteneho pekaca ukladame na kolieska nakrajane zemiaky /ako ked robime francuzske/, nasledne tam dame brokolicovu zmes a na nu opat poukladame vrstvu zemiakov. Lupane nakrajane paradajky dame do kastrola aj so stavou, pridame jeden roztlaceny cesnak. Do zmesi pridame nakrajane olivy /ja som pouzila cierne/, trochu podlejeme, posolime, mozme trochu aj pridat stipku cukru a kratucko povarime, v podstate len prehrejeme. Tuto zmes dame na vrstvu zemiakov a nasledne opat prikryjeme zamiakmi. V miske si rozslahame vajicka /ja som pouzila dve/ so smotanou a nalejeme na pripravene jedlo. Ozdobime petrzlenovou vnatou a sup s tym do vyhriatej rury.
Tento recept vznikol spontanne, kedze som si uvarila prilis vela zemiakov a nevedela som co s nimi, tak som si na brokolicovu vrstvu rychlo vymyslela tuto paradajkovo-olivovu. Manzelovi to velmi chutilo, ba este viac ako ked som to predtym robila len s brokolicou. Vrelo odporucam a dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Georgina P. (mackica) ID 64786 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.10.2011, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Baklažánové lodičky plnené zeleninkou a tuniakom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 menší baklažán, 1 paradajka, 1 paparika, 2 šampiony, zopár cherry žlých paradajok (nemusia byť-ja som ich mala v chladničke tak som dala :) ) , 1 konzerva tuniaka v oleji, 3-4 trojuholníky syra, cibuľa, 4 redkvičky

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľku,paradajky,papriku,redkvičky a šampióny si najkrájame. Z tuniaka si cez sitko precedíme olej. Ja som ten olej použila na osmaženie zeleninky-nech to má nejakú chuť :) Na panvici si najprv smažíme cibuľku,redkvičku a šampióny....ked sú šampióny trošku hnedé,pridáme paradajky a papriku a po 2 minútkach odstavíme zo sporáka a necháme trošku vychladnúť. Medzi tým si rozkrojíme baklažán,vydlabeme vnútro-aby nám z neho vznikli "lodičky" . Lodičky potrieme syrom,dáme tenkú vrstvu tuniaka,na to zeleninovú zmes, potom opäť tuniak a navrch som ešte nakrájala syr. Lodičky dáme na vymastený plech a strčíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri 180 stupňoch 20 minút. Možno ste si všimli,že som nepridávala žiadne korenie ani soľ-mne to nechýbalo,krásne vynikla chuť zeleninky,ale ak máte radi-tak si kľudne dajte :) Prajem dobrú chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Andrea Kasperova (adky) ID 23203 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.4.2011, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Pečená zelenina



POTREBNÉ PRÍSADY

Baklažán, cukina, stopkový zeler, farebné papriky mrkva, cherry rajčiny, cibuľa, 4-5 strúčikov cesnaku, olivový olej, rozmarín, tymián, korenie na grilovanú zeleninu, sušené paradajky, olivy, feta syr. Poslené 3 nemusia byť.

POSTUP PRÍPRAVY

ako na foto

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Slávka B. (bačka) ID 136375 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 7.3.2011, 0:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zeleninová torta pre 6 osôb



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 50 ml mlieka, 1 téglik kyslej smotany, 1 pór, 1 konzerva šampiňónov, 1 hlávka brokolice, 100 g strúhaného syra, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Pór nakrájame na kolieska, podusíme ho na oleji spolu so šampiňónmi. Brokolicu nakrájame na drobno povaríme alebbo udusíme na pare. Vajcia rozmiešame so smotanou a syrom, pridáme pór so šampiňónmi, brokolicu a vylejeme do vhodnej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre 180 stupňov, cca 20 minút. Je to mňamkové.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Adéla Englerová (apea) ID 3068 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Brokolicová omáčka s cestovinou



POTREBNÉ PRÍSADY

Brokolica, čerstvé šampiňóny (poprípade konzerva), cibuľa, hladká múka, olej, smotana na šľahanie, korenie, vegeta, soľ, voda.

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme šampiňóny, trošku podlejeme vodou, okoreníme, osolíme, pridáme vegetu a dusíme asi 15 - 20 minút. Dolejeme vodou a pridáme nakrájanú brokolicu. Varíme, kým brokolica nezmäkne. Pridáme sladkú smotanu a zátrepku z vody a z hladkej múky. Krátko povaríme, dochutíme. Kto má rád kyslejšie, može pridať citónovú šťavu a trošku cukru. Podávame s cestovinou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Róbert H. (Labakan) ID 172129 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.2.2012, 0:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 465 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,47 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu