Andrea Kasperova (adky) ID 23203 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
Baklažánové lodičky plnené zeleninkou a tuniakom
[ recept č. 38147 zo dňa 11.3.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 menší baklažán, 1 paradajka, 1 paparika, 2 šampiony, zopár cherry žlých paradajok (nemusia byť-ja som ich mala v chladničke tak som dala :) ) , 1 konzerva tuniaka v oleji, 3-4 trojuholníky syra, cibuľa, 4 redkvičky
POSTUP PRÍPRAVY
Cibuľku,paradajky,papriku,redkvičky a šampióny si najkrájame. Z tuniaka si cez sitko precedíme olej. Ja som ten olej použila na osmaženie zeleninky-nech to má nejakú chuť :) Na panvici si najprv smažíme cibuľku,redkvičku a šampióny....ked sú šampióny trošku hnedé,pridáme paradajky a papriku a po 2 minútkach odstavíme zo sporáka a necháme trošku vychladnúť. Medzi tým si rozkrojíme baklažán,vydlabeme vnútro-aby nám z neho vznikli "lodičky" . Lodičky potrieme syrom,dáme tenkú vrstvu tuniaka,na to zeleninovú zmes, potom opäť tuniak a navrch som ešte nakrájala syr. Lodičky dáme na vymastený plech a strčíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri 180 stupňoch 20 minút. Možno ste si všimli,že som nepridávala žiadne korenie ani soľ-mne to nechýbalo,krásne vynikla chuť zeleninky,ale ak máte radi-tak si kľudne dajte :) Prajem dobrú chuť
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Suroviny... |
![]() |
Nakrájaná zeleninka |
![]() |
osmažená zeleninka |
![]() |
Vydlabaný baklažán-vznikli lodičky |
![]() |
lodičky natrieme syrom |
![]() |
Na syr dáme tenkú vrstvu tuniaka a na to zeleninovú zmes |
![]() |
navrch opäť tuniak a nakrájaný syr (možete posypať aj strúhaným syrom-ja som nemala :) ) |
![]() |
Upečené a veľmi chutné baklažánové lodičky |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Miroslava K. (Mirina20) ID 63516, mimibazar.sk/mirina20 (28.4.2011, 11:38) |
mňaaaaamm teraz to akurát papám a je to vynikajúúúúúce ten tuniak....a zeleninka....perfektný recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea Kasperova (adky) ID 23203, mimibazar.sk/adky (29.4.2011, 19:53) |
Dakujem,som rada ze chuti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |