končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 127 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
OŠKVARKOVÉ PEČIVO-ŽEMLIČKY,ROŽKYPOTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej múky, kocka droždia, 250ml vlažného mlieka, 1ČL soli, štipka korenia, 250g margarínu, 1 vajce, podľa chuti mletých oškvarkov ja som dala cca štvrť kila. POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých ingrediencií vymiesime hladké cesto a necháme vykysnúť. Alebo dáme do pekárničky. Sledujeme cesto a poprípade pridáme múku, alebo mlieko. Po vykysnutí formujeme žemličky a rožky. Na plechu necháme ešte chvíľku pracovať. Potrieme rozšľahaným vajíčkom s mliekom a posypeme korenenou hrubou morskou soľou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 20 minút do červenkasta. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 13.5.2010, 19:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
PLNENÝ ARABSKÝ CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY Arabský chlieb, tuniak, jarná cibuľka, kukurica, červená fazuľa, štipku zázvoru, štipku škorice, chilli, strúhaný syr čedar. POSTUP PRÍPRAVY Z tuniaka, zeleninky, cibuľky a korenín urobíme šalátovú zmes. Nastrúhame syr. Arabsky chlieb oddelíme, aby nám vznikli dve časti. Na suchej panvici opečenie jednu časť chleba, rozdelíme naň časť tuniakového šalátu prehrejeme a husto posypeme syrom. Priložíme druhú časť chlebíka a stlačíme, aby syr spojil obe časti. Po chvíľke obrátime celý chlebík aby sa nám opiekol aj z druhej strany. Opečený chlebík rozštvrtíme a podávame. Ako príloha šalát. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 11.5.2010, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
LAHODNÝ DEZERTPOTREBNÉ PRÍSADY 4-5 balíčkov hnedých BeBe keksov, 2 šľahačky, 4 smotany, 8PLkryštáľového cukru, 4ks vanilkového cukru, vanilková esencia. POSTUP PRÍPRAVY Šľahačku vyšľaháme s 3PL cukru. V mise zmiešame smotany, vanilkové cukry a zvyšok kryštáľového cukru. Ľahko vmiešame šľahačku. Na veľký plech rozložíme keksy /ja som dávala 2 malé plechy/. Na keksy natrieme smotanovú zmes, zase poukladáme keksy. Toto opakujeme, aby sme mali tri vrstvy keksov a končíme smotanovou zmesou. Povrch nahusto posypeme grankom. Najlepšie robiť večer a na noc dať do chladničky aby sa vrvsty spojili. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (30) posledné: 11.11.2010, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ANANÁSOVO-ČERNICOVÉ MINI MUFFINSPOTREBNÉ PRÍSADY 150g ananás konzervovaný, 3PL rumu, 50ml ananásovej šťavy, 250g polohrubá múka, 50g mleté mandle, 2ČL prášku do pečiva, O,5ČL sóda bikarbóna, 1vajce, 125g cukru, 80ml oleja, 200g černicový jogurt. POSTUP PRÍPRAVY Scedíme si ananás. Dužinu nakrájame na malé kúsky, zalejeme rumom s trochou šťavy. Múku, mandle, prášok do pečiva a sódru bikarbónu premiešame v jednej miske. V druhej rozšľaháme vajíčko, pridáme cukor a vymiešame do peny, prilejeme olej, potom jogurt. Nakoniec pridáme ananás so šťavou. Premiešame a postupne pridáme sypkú múčnu zmes a zľahka premiešame tak, aby sa všetko prepojilo. Len zľahka miešame, aby cesto bolo nadýchané. Naplníme košíčky, ktoré sme si pripravili do plechu /ja som použila mini maffins plech. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (8) posledné: 11.11.2013, 10:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
AVOKÁDOVÝ ŠERBETPOTREBNÉ PRÍSADY Zrelé avokádo, 1,5PL práškového cukru, 4dcl riadne vychladeného mlieka, 1ČL vody z pomarančových kvetov. POSTUP PRÍPRAVY Avokádo rozpolíme, ošúpeme a dáme do mixéra. Pridáme cukor a vychladené mlieko a vodu z pomarančových kvetov. Ak Vám chutia sladšie nápoje, môžete si prisladiť, poprípade inú chuť Vám dodá citrónová, alebo pomarančová šťava:-))) Rozlejeme do pohárov a podávame studené. Veľmi zdravé a na letné dni fantastický nápoj. Na zdravie :-))))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
GRILOVANIE |
GRILOVANÉ KURACIE KEBABY S RAJČINOVOU OMÁČKOUPOTREBNÉ PRÍSADY 750g kuracích pŕs, 5 jarných cibuliek /alebo 1 veľká cibuľa/, 1ČL papriky, 1ČL rímskeho kmínu, mletého čierneho korenia podľa chuti, ale malo by byť dosť, 2PL nadrobno nasekaného koriandru /alebo petržlenovej vňate/, 3PL olivového oleja. Omáčka: 3 veľké rajčiny, polovička nastrúhanej cibule, 1PL olivového oleja, 1ČL harissy /alebo troška kajenského korenia/, 1ČL cukru,soľ. Ako príloha arabský chlieb, chlieb pita, alebo tortilla. POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na kocky. Z ingrediencií si pripravíme marinádu, mäsko vložíme do nej, premiešame a dáme do chladničky cez noc Vymarinované mäso poukladáme na ihly, potrieme marinádou, ktorá nám ostala a dáme grilovať. Rajčinovú omáčku pripravíme tak, že sparíme šupku, zlúpneme ju. Rajčiny rozkrojíme, vyberieme semienka a nakrájame na drobné kocky, alebo pretlačíme cez redšie sito. Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme harissu, alebo kajenské korenie, potom prelisované rajčiny, cukor a soľ. Necháme priklopené dusiť, pokiaľ omáčka nezíska hustejšiu konzistenciu. Môžeme podľa chuti pridať trošku nasekaného koriandra. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 6.5.2010, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KVETINKOVÉ ŠIŠKYPOTREBNÉ PRÍSADY 5dkg masla, 5dkg cukru, 3 žĺtky, 40dkg polohrubej múky,cca 2,5 dcl mlieka, 3dkg kvasníc, 1PL rumu, štipka soli, citrónová kôra, vanilka. POSTUP PRÍPRAVY Urobíme si kvások, necháme pracovať. Maslo, cukor a žĺtky vyšľaháme do peny, pridáme rum, soľ, vanilku, citrónovú kôru, vykysnutý kvások a vlažné mlieko. Cesto zahustíme múkou a dobre vypracujeme, až sa nám na ňom robia "bublinky". Necháme na teplom mieste vykysnúť. Alebo ingrediencie dáme do pekárničky, zapneme program cesto a necháme vykysnúť. Po ruke si necháme trošku mlieka a múky, aby sme v prípade potreby mohli cesto buď zahustiť, alebo zriediť. Cesto vyvaľkáme cca na 2cm, vykrojíme, v strede urobíme priehlbinku. Necháme ešte trošku kysnúť a potom hornom stranou kladieme do rozpáleného tuku. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (18) posledné: 6.5.2010, 20:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
PIKANTNÝ CÍCERPOTREBNÉ PRÍSADY 400g cíceru /konzervovaného/ ak chcete použiť suchý treba ho cez noc namočiť, a následno uvariť do mäkka.2PL olivového oleja, 4 stredne veľké jarné cibuľky, 2 stonky zeleru-sedano, 1 menšia paprika nakrájaná na drobno, 1ČL mletého rímskeho kmínu. 2PL nadrobno nasekaného koriandra POSTUP PRÍPRAVY Z konzervy zlejeme cícer, tekutinu si odložíme bokom. Na olivovom oleji zvoľna osmažíme cibuľku, pridáme papriku, sedano, kmín a koriander a krátko osmažíme. Vmiešame cícer, podľa chuti okoreníme, ja milujem pikantné, tak sa dala dosť čerstvo namletého korenia, podlejeme trochou tekutiny z konzervy, a necháme prikryté podusiť. Ja mám rada zeleninku trošku trvdšiu na skus, čiže nevaríme dlho, len trošku prehrejem. Vtedy nepodlievajte veľkým množstvom tekutiny, len troškou :-))))) Podávajte s opečeným chlebom na olivovom oleji, alebo ako prílohu a chuťovku pri grilovaní. Dobrú chuť :-)))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (8) posledné: 2.5.2010, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
ROZPUSTENÉ MASLO - SMENPOTREBNÉ PRÍSADY 25Og masla / môže byť slané, alebo neslané/ POSTUP PRÍPRAVY Maslo pokrájame na malé kúsky a dáme do hrnca s hrubým dnom. Na najslabšom plameni, a najlepšie dať aj kovovú platňu, maslo zahrievame cca 25 minút. Maslo by nemalo prskať, je to znakom, že teplota je vysoká. Potom prelejeme číre prepustené maslo cez mušelín, alebo poskladanú gázu dodobre uzatvárateľnej nádoby. Po vychladnutí odložíme do chladničky. Prepustené maslo má jemne orechovú príchuť. Smen je veľmi zdravý a používa sa v marockej kuchyni. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (8) posledné: 28.8.2010, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
ŽEMLIČKY TANÁDPOTREBNÉ PRÍSADY 260ml vlažnej vody, 20ml oleja, 1PL medu, 21g čerstvých kvasníc, 350g polohrubej múky, 160g hladkej múky, 1ČL soli. Na ozdobenie: slnečnicové, alebo tekvicové semiačka. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny tak ako sú písané vložíme do pekárničky a dáme program cesto. Po vykysnutí cesto vyberieme spracujeme a nakrájame na kúsky, z ktorých vytvarujeme žemličky. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme ešte chvíľku cesto "pracovať". Nakrojíme žemličky do kríža, potrieme slanou vodou, a posypeme slnečnicovými semiačkami. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňoch cca 25 minút - záleží na rúre. Dobrú chuť :-)))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 1.3.2011, 11:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 127 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ďalšie >> |