končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
NÁTIERKY |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) ROZPUSTENÉ MASLO - SMEN[ recept č. 26479 zo dňa 30.4.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 25Og masla / môže byť slané, alebo neslané/ POSTUP PRÍPRAVY Maslo pokrájame na malé kúsky a dáme do hrnca s hrubým dnom. Na najslabšom plameni, a najlepšie dať aj kovovú platňu, maslo zahrievame cca 25 minút. Maslo by nemalo prskať, je to znakom, že teplota je vysoká. Potom prelejeme číre prepustené maslo cez mušelín, alebo poskladanú gázu dodobre uzatvárateľnej nádoby. Po vychladnutí odložíme do chladničky. Prepustené maslo má jemne orechovú príchuť. Smen je veľmi zdravý a používa sa v marockej kuchyni. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.8.2010, 19:49) | |
Tak o tomto som niečo čítala ...týkalo sa to ale indickej kuchyne. Tam sa to volá ghee. Ale aj českí kluci v akci o tom hovorili v jednom dieli. Takto upravené maslo sa vraj neprepaľuje. Ja som to ešte neskúšala | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (28.8.2010, 20:42) | ||
Treba vyskusat, je zdrave a ma krasne orieskovu prichut | ||
ODPOVEDAŤ |
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (30.4.2010, 23:23) | |
to vidim 1 x... pouziva sa to potom ako normalne maslo? | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (1.5.2010, 7:33) | ||
Veronika, používa sa v marockej kuchyni pri sladkých jedlách a pečení, pri čajových koláčikoch, a práci s jemným, vrstveným cestom.Na ryby, pri varení v tajine... Pôvod je berberský-berberi ho v tesných hlinených nádobách zakopú do zeme a nechajú "zrieť". Robí sa v slanej a korenenej verzii, s bylinkami..... V indickej kuchyni sa používa zase ghee... Každý národ má svoju podobu masla a jeho využitie...... |
||
ODPOVEDAŤ |
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (1.5.2010, 10:38) | |||
znie to zaujimavo.... normalne rozmyslam ze to skusim | |||
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (1.5.2010, 11:34) | ||||
Treba skúsiť, pri používaní pri príprave rýb, alebo kuracinky, dávam pri zlievaní cez gázu bylinky, alebo potom korenenú soľ. V chladničke mám tri verzie | ||||
ODPOVEDAŤ |
alije k. (alka36) ID 79302 (30.4.2010, 23:02) | |
poznam... takto pripravene masielko sa potom tak rychlo neprepaluje | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (1.5.2010, 7:26) | ||
ODPOVEDAŤ |