. .. .. .. .. .. .
. .

ROZPUSTENÉ MASLO - SMEN - RECEPT 26479

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

NÁTIERKY

ID 26305 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


ROZPUSTENÉ MASLO - SMEN


[ recept č. 26479 zo dňa  ]


ROZPUSTENÉ MASLO - SMEN


POTREBNÉ PRÍSADY

25Og masla / môže byť slané, alebo neslané/

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo pokrájame na malé kúsky a dáme do hrnca s hrubým dnom. Na najslabšom plameni, a najlepšie dať aj kovovú platňu, maslo zahrievame cca 25 minút.
Maslo by nemalo prskať, je to znakom, že teplota je vysoká.
Potom prelejeme číre prepustené maslo cez mušelín, alebo poskladanú gázu dodobre uzatvárateľnej nádoby.
Po vychladnutí odložíme do chladničky.
Prepustené maslo má jemne orechovú príchuť.
Smen je veľmi zdravý a používa sa v marockej kuchyni.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Vychladené, uložíme do chladničky, kde si počká na svoje využitie o pár dní....


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kalorická BOMBA na zajtrajšiu oslavu!!! | ROZPUSTENÉ MASLO - SMEN | Kuracie a tofu na kari a mrkve >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.8.2010, 19:49)
Tak o tomto som niečo čítala ...týkalo sa to ale indickej kuchyne. Tam sa to volá ghee. Ale aj českí kluci v akci o tom hovorili v jednom dieli. Takto upravené maslo sa vraj neprepaľuje. Ja som to ešte neskúšala *-)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (28.8.2010, 20:42)
Treba vyskusat, je zdrave a ma krasne orieskovu prichut :-)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (30.4.2010, 23:23)
to vidim 1 x... pouziva sa to potom ako normalne maslo?
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (1.5.2010, 7:33)
Veronika, používa sa v marockej kuchyni pri sladkých jedlách a pečení, pri čajových koláčikoch, a práci s jemným, vrstveným cestom.Na ryby, pri varení v tajine...
Pôvod je berberský-berberi ho v tesných hlinených nádobách zakopú do zeme a nechajú "zrieť".
Robí sa v slanej a korenenej verzii, s bylinkami.....
V indickej kuchyni sa používa zase ghee...
Každý národ má svoju podobu masla a jeho využitie...... (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (1.5.2010, 10:38)
znie to zaujimavo.... normalne rozmyslam ze to skusim (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (1.5.2010, 11:34)
Treba skúsiť, pri používaní pri príprave rýb, alebo kuracinky, dávam pri zlievaní cez gázu bylinky, alebo potom korenenú soľ. V chladničke mám tri verzie ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (30.4.2010, 23:02)
poznam... :-$ takto pripravene masielko sa potom tak rychlo neprepaluje (Y) (Y) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (1.5.2010, 7:26)
:-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu