Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
PIKANTNÝ CÍCER
[ recept č. 26510 zo dňa 1.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
400g cíceru /konzervovaného/ ak chcete použiť suchý treba ho cez noc namočiť, a následno uvariť do mäkka.2PL olivového oleja, 4 stredne veľké jarné cibuľky, 2 stonky zeleru-sedano, 1 menšia paprika nakrájaná na drobno, 1ČL mletého rímskeho kmínu. 2PL nadrobno nasekaného koriandra
POSTUP PRÍPRAVY
Z konzervy zlejeme cícer, tekutinu si odložíme bokom. Na olivovom oleji zvoľna osmažíme cibuľku, pridáme papriku, sedano, kmín a koriander a krátko osmažíme. Vmiešame cícer, podľa chuti okoreníme, ja milujem pikantné, tak sa dala dosť čerstvo namletého korenia, podlejeme trochou tekutiny z konzervy, a necháme prikryté podusiť. Ja mám rada zeleninku trošku trvdšiu na skus, čiže nevaríme dlho, len trošku prehrejem. Vtedy nepodlievajte veľkým množstvom tekutiny, len troškou :-))))) Podávajte s opečeným chlebom na olivovom oleji, alebo ako prílohu a chuťovku pri grilovaní.
Dobrú chuť :-)))) |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (1.5.2010, 18:38) |
- jeej zrovna niečo mooc podobného som si cez týždeň robila - iba bez zeleru /ten nemusím/- ale s jablkom a cukinkou - síce skôr na spôsob šalátu, to mi je teraz najbližšie |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.5.2010, 18:37) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (1.5.2010, 18:18) |
Mňam, cícer milujem, určite vyskúšam!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (1.5.2010, 18:35) |
Cícer je super, len sa naň akosi zabúda.... |
ODPOVEDAŤ |
| | | Darina B. (danda3) ID 104195 (2.5.2010, 18:45) |
Ja v poslednom čase robievam len cícer, pomaly už zabudnem, ako chutí iná strukovina, ale čo, keď mi tak chutí a našim doma tiež a nemám z neho taký problém ako z fazule... |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (2.5.2010, 18:48) |
Pozerala som, že máš veľa receptíkov s cícerom ani mne nerobí problém |
ODPOVEDAŤ |