končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,693 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláčiky z univerzálneho cesta, ktoré veľmi pripomína lístkovéPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 500 g Hery, 200 g kyslej smotany. Okrem toho orechy, mlieko, práškový cukor, vanilkový cukor, džem podľa výberu - v mojom prípade jahodový, jahodový perník, vajíčko na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Viď obrázkový postup. Inšpiráciu na cesto som objavila na www.mamincinyrecepty.cz. S cestom sa výborne pracuje a koláčiky sú veľmi jemné, krehké a nie sú ani presladené. Výborné je aj to, že sa dá toto cesto urobiť do zásoby a uskladniť v mrazničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 100 návštěvníkov) Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (86) posledné: 22.8.2019, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Blesková bublanina (hrnčeková)POTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnceky polohr.muky, 1/2 kypriaceho prasku, 1 hrncek krystal.cukru (prip.trosicku z neho ubrat a pridat 1 balicek vanilkoveho cukru,je potom vonavejsia), 1/2 hrnceka mlieka, 1/2 hrnceka oleja, 3 vajicka, stipka soli, ovocie (pozn. hrncek pouzivam 2,5dl) POSTUP PRÍPRAVY Nechce sa mi sliedit po vsetkych receptoch na bublaninu,lebo je ich tu naozaj vela prevela, skor to tu vkladam pre inspiraciu a mozno aj vlastne pohodlie,aby som nemusela nabuduce hladat v knihe ,o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 107 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (93) posledné: 16.9.2017, 11:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pavi chvostPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:600 g polohrubej muky, 1 Palmarin, 150 g pr. cukru, 3 PL (kopcovite) kyslej smotany, 1 Prdopec. , 1 vajce, 2 zltka, *********Plnka: cca 120 g mletych orechov, slivkovy lekvar (riedsi, aby sa dobre rozotieral), ********* Plnka kremova: 1 Hera, 150 g pr. cukru, 3 vajcia, 1l mlieka, 2 vanilky, 4 PL hl. muky, 2 vanilkove pudingy, ****Poleva: 1/2 Hery , 100 g pr. cukru, 3-4 PL kakaa, 2-4 PL mlieka (smotany) Okrem toho: galaretka zelena 2x, 1 a 1/2 balika detskych piskotiek, cca 300 g hrozna POSTUP PRÍPRAVY Urcite kazdy sa uz v zivote stretol s vetou (hodnotenim?") je pysny/a ako pav. Pamatam, este ako dieta som videla pava, ktory sa majestatne premaval po svojom teritoriu a naozaj sa pysil svojim nadhernym do vejara roztiahnutym chvostom. Mozno aj preto ten nazov tohto zakuska, pretoze tie cervenkaste hroznove okale pripominaju okale na pavom chvoste:) Tak uz nech existuje akekolvek zdvovodnenie pre nazov tohto kolacika, musim konstatovat, ze aj ked nepatri do kategorie tych najjednoduchsich, tak namaha, ktroru vynalozite na pripravu je odmenena nadhernou, lahodnou chutou, ktoru si vychutnate pri konzumacii tohoto pavieho chvosta. Tento zakusok slubujem mojej sestricke uz dlhsiu dobu. Takze : "Draha, dufam, ze ta potesi " :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (90) posledné: 10.6.2012, 12:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
***FRANCÚZSKE KARAMELOVÉ KOCKY***POTREBNÉ PRÍSADY milé maminky, nemaminky, priateľky, známe aj neznáme, pripájam tu naozaj lahodný a k chuťovým pohárikom ľahký zákusok, ktorý isto neurobíte jediný krát.... jeho postup možno vyzerá náročne, ale uvidíte samé, jeho pečenie, plnenie, zdobenie trvá maximálne 80minúť...len jediné, čo treba vydržať-nechať koláčik v chlade stuhnúť... no je taký lákavý, že aj ja mám niekedy problém odolávať a robiť degustáciu skôr ako po troch hodinkách.....najlepšie je nechať ho naozaj dobre odležať aby plnky poriadne stuhli a neskĺzali sa po korpuse... a ideme na to.... POSTUP PRÍPRAVY všetko popíšem pri obrázkoch.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 144 návštěvníkov) Miruška B. (miruška) ID 1104 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (82) posledné: 29.4.2014, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Roláda z orezkov s gaštanovým krémom a banánomPOTREBNÉ PRÍSADY Orezky zo zákuskov, alebo nejaký upečený nepodarok, čokoládový puding uvarený v káve, na plnku - 3-4 dl mlieka, 1 vanilkový puding, 1 maslo (250g), 1 gaštanové pyré, 3 PL kryš. cukru, banány POSTUP PRÍPRAVY Z orezkov robievam najčastejšie tieto rolády, ale bez banánov, ktoré dám potom do mrazáku a už len vyťahujem, keď je príležitosť, alebo dám synom na internát. Už sa mi zas nakopilo kopec orezkov a pretože má dnes manžel meniny, urobila som mu do práce tieto rolády, úliky, ktoré som tiež plnila gaštanovým krémom a guľky, obalené v kokose, do ktorých som dala nahrubo pomleté mandle, sušené marhule a ananás. PLNKA - Mlieko s cukrom a pudingom uvaríme, potom pridáme do vychladnutého maslo a gaštanové pyré, rozmixujeme. Cukru som dala preto tak málo, lebo pyré býva sladké. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (86) posledné: 23.2.2013, 23:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohové brownies s malinami/černicamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 šálka múky (miešam hladkú s celozrnnou hladkou), 1 + 3/4 šálky prášk. cukru, 220 g masla, 200 g čokolády (už som robila aj zo 100 g čokolády + 2 ČL kakaa), 150 g malín (alebo zmes malín + černíc), 500 g tvarohu (používam klasický tučný hrudkovitý Milsy Bánovecký tvaroh - najtvarohovejší zo všetkých, tá chuť mi najviac pripomína tvaroh, aký si pamätám z detstva ), 1/2 balíčka vanilkového cukru, 5 vajec, 1/2 kypr. pr. do pečiva. POSTUP PRÍPRAVY Veľmi chutný, šťavnatý, rýchly a v poslednom období u nás koláčik č.1, všetky zásoby mrazených malín sme naň pomíňali, tak teraz mraz. maliny kupujeme - a tento koláčik - no hanba - ale behom 30-40 minút zmizne z plechu. A to podľa pôvodného receptu má vraj odstáť do druhého dňa!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 152 návštěvníkov) Iveta Š. (miminnka) ID 130186 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (84) posledné: 21.3.2020, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Luxusné jablkové rezy ...absolútne fantastickéPOTREBNÉ PRÍSADY Tak toto je ten pravý zákusok do horúceho leta... a čo je hlavné , nielenže fantasticky chutia, recept je jednoduchý a rýchly...budeme potrebovať toto: Korpus: 5 vajíčok, 1 pohár (2,5 dcl) krupicového cukru,2 lyžice vriacej vody, 2 lyžice oleja,2 lyžice kakaa, 1 pohár hladkej múky, 1 lyžička PDP Biela vrstva: 0,5 l šľahačky ( ak máte obyčajnú prisladíme), 1 balenie Želatínový stužovač za studena Dr. Oetker Jablková vrstva: 8 veľkých jabĺk, 5 balíčkov škoricového cukru, šťava z 1 citróna, 2 balíčky Zlatého Klasu, 3 dcl vody POSTUP PRÍPRAVY Korpus: Žĺtka oddelíme vyšľaháme s 2/3 cukru do peny, neskôr pridáme vriacu vodu a vyšľaháme do hustej peny. Nakoniec jemne vmiešame olej. Bielka napeníme do riedkej peny a potom vsypeme cukor...ušľaháme na sneh. Do snehu vlejeme žĺtkovú zmes a spojíme. Múku, PDP a kakao preosejeme do zmesy a jemne spojíme. Vylejeme na plech a pri 150C upečieme. Kým sa korpus pečie ošúpeme si jablká a na strúhame na hrubé rezance...polejeme citrónovou šťavou a podlejeme asi 1-2 dcl vody...podľa toho či sú jalbká suchšie alebo šťavnatejšie...dusíme asi 10 minútpotom v 3 dcl vody rozmiešame zlatý klas a vlejeme do jabĺ a povaríme.,..nakoniec pridáme škoricový cukor. necháme chladnúť. Na vychladnutý korpus nanesieme šľahačkovú vrstvu. Tú pripravíme takto: Šľahačku vyšľaháme...ja používam profi,ale dobrá je aj od Rajo v litrovom balení...trvanlivá Želatínový stužovač rozmiešame vo deci vody a vlejeme do šľahačky a zmiešame...natrieme na korpus a dáme do chladu stuhnúť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 202 návštěvníkov) Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (83) posledné: 5.10.2017, 9:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moja marlenkaPOTREBNÉ PRÍSADY Ponúkam trošku vylepšený recept na marlenku. Do krému som pridala ešte karamelový puding, aby bolo plnky viac a tiež aby bol koláčik pekne mäkučký. To sa dosiahne práve pudingovou plnkou. A tiež pár vychytávok, aby sa cesto podarilo. * 100 g masla * 2 PL medu * 2 vajcia * 250g cukru * 1ČL octu * 1PL jedlej sódy * 700g hladkej múky (POZOR!!!!! po vášnivej debate, ktorá sa tu rozpútala, upravujem recept: dajte radšej menej múky, neviem, asi 600g, lebo cesto vraj veľmi ztvrdne, ak by bolo redšie, ľahko doňho zvyšnú múku zapracujete!!!!!) Krém: * 200g masla * 1 kondenzované mlieko Salko* 1 karamelový puding, 250g mletých vlašských orechov POSTUP PRÍPRAVY Sódu s octom zmiešajte, do hrnca dajte maslo, med, cukor a vymiešajte. Potom pridajte sódu a znovu vymiešajte. Zmes dajte na oheň a za stáleho miešania pridajte vajcia. Stále miešajte, až sa na povrchu objaví pena a zmes zhnedne, potom ihneď odstavte. Po čiastočnom vychladnutí pridajte preosiatu hladkú múku, vypracujte cesto, prikryte a nechajte hodinu odpočívať na teplom mieste. Po odpočinutí cesto rozdeľte na 8-9 rovnakých častí a každú rozvaľkajte na tenký plát a dajte piecť. Kondenzované mlieko 2-3 hodiny mierne varte celé ponorené vo vode. Potom ho nechajte vychladnúť (vznikne tuhá karamelová hmota). Vyšlahajte ju z maslom a pomaličky po lyžiciach pridávajte za stáleho miešania karamelový puding. Keď je plnka vyšľahaná, pridajte orechy a jemne premiešajte. Jednotlivé pláty potrite krémom a jednu postrúhajte na poslednú vrstvu krému na povrchu koláčiku ( môže sa zmiešať s instantným kakaom, prípadne i orieškami.) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 124 návštěvníkov) Elena M. (Eyka) ID 32399 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (90) posledné: 10.12.2012, 8:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Gateau au chocolat (nas oblubeny francuzsky cokoladovy kolac)POTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia.....100g cukru....100g masla (palmarin)......250g cokolady.....2lyzice polohrubej muky.....trosku prasku do peciva POSTUP PRÍPRAVY Rozpustit cokoladu, nechat trochu vychladnut, zamiesat maslo, spolu dobre vymiesat. Zltka vymiesat s cukrom, pridat muku, sneh z bielok, pridat cokoladu vymiesanu s maslom, premiesat a dat piect na vymasteny a vysypany okruhly plech. Piect cca 40 min pri 200stupnoch:) Mozme ju pofrkat cok. polevou a posypat kokosom.... foto mam z netu.....ja mam fotku rozmazanu...a kolacik je uz spapany:)) dievcence je to vyborny kolacik...ozaj sama cokolada...podobne sacherovej torte.....recept mi dala moja super suseda...ked kolacik peciem vzdy si na nu spomeniem....aj na krasnych 6 rokov vo francuzsku:) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 172 návštěvníkov) Dusana B. (duska2) ID 8637 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (93) posledné: 10.5.2015, 19:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vianočka s banánom a čokoládouPOTREBNÉ PRÍSADY * 600g múka / 300g poloh. + 300g hl./ * 2 vajíčka * 200ml mlieko * 1 vanilkový cukor * 1/2 kocky droždie * 80g rozpustené maslo * 80g pr.cukor * 1 banán * 1/2 ML soľ * 50-60g čokoláda /nepovinné/ * ... POSTUP PRÍPRAVY - keď neviete čo s posledným banánom - upečte si vianočku - vonia banánovo a chutí výborne OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (84) posledné: 18.1.2015, 12:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,693 ďalšie >> |