končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Pavi chvost[ recept č. 24065 zo dňa 28.2.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cesto:600 g polohrubej muky, 1 Palmarin, 150 g pr. cukru, 3 PL (kopcovite) kyslej smotany, 1 Prdopec. , 1 vajce, 2 zltka, *********Plnka: cca 120 g mletych orechov, slivkovy lekvar (riedsi, aby sa dobre rozotieral), ********* Plnka kremova: 1 Hera, 150 g pr. cukru, 3 vajcia, 1l mlieka, 2 vanilky, 4 PL hl. muky, 2 vanilkove pudingy, ****Poleva: 1/2 Hery , 100 g pr. cukru, 3-4 PL kakaa, 2-4 PL mlieka (smotany) Okrem toho: galaretka zelena 2x, 1 a 1/2 balika detskych piskotiek, cca 300 g hrozna POSTUP PRÍPRAVY Urcite kazdy sa uz v zivote stretol s vetou (hodnotenim?") je pysny/a ako pav. Pamatam, este ako dieta som videla pava, ktory sa majestatne premaval po svojom teritoriu a naozaj sa pysil svojim nadhernym do vejara roztiahnutym chvostom. Mozno aj preto ten nazov tohto zakuska, pretoze tie cervenkaste hroznove okale pripominaju okale na pavom chvoste:) Tak uz nech existuje akekolvek zdvovodnenie pre nazov tohto kolacika, musim konstatovat, ze aj ked nepatri do kategorie tych najjednoduchsich, tak namaha, ktroru vynalozite na pripravu je odmenena nadhernou, lahodnou chutou, ktoru si vychutnate pri konzumacii tohoto pavieho chvosta. Tento zakusok slubujem mojej sestricke uz dlhsiu dobu. Takze : "Draha, dufam, ze ta potesi " :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI muku, prdpec., pr. cukor, vajce, 2 zltka, 250 g Palmarinu, 3 PL smotany spracujeme na cesto (cesto netreba dlho hniest, potom ma tendenciu s trusit). spracovane cesto zabalime do folie a odlozime do chladnicky na 1/2 hod. cesto som odvazila malo 1200 g, rozdelila somho na 4 casti s tym, ze z kazdej stvrtiny som "odstipla" kusok cesta a prilozila k jednej stvrtine. To preto, ze ta jedna stvtrtina ide na zaklad kolacika a tie zvysne tri budeme valkat na roladky. Mala som tak 3 x po 280 g a jedno (zaklad kolacika) 360 g. Cesto na spodok si nechame na doske a ostatne tri casti vratime spat do chladnicky (lepsie sa pracuje so schladenym cestom). S tymto cestom sa pracuje velmi dobre, ziadne problemy pri valkani nie su cesto rozvalkame na velkost plechu 27cmx37cm (vnutorny rozmer), plech som mierne vymastila tukom (ale ozaj iba velmi mierne) a dala som piect na 170 stupnoch - teplovzdusna rura iba 10 minut. Cesto je tenucke, tak dajte pozor , aby ste nevysusili!!!!! postupne po jednom rozvalkame zvysne tri cesta. Cesto na dlzku robime take dlhe aky dlhy je plech, na ktorom sme piekli spodnu cast kolacika. Potrieme slivkovym lekvarom posypeme mletymi orechami (cely plat, ja mam iba na fote polovicu, aby bolo vidiet aj ten lekvar) pekne zvinieme do roladky a dame na plech vylozeny papierom na pecenie. Pecieme vsetky tri naraz pri rovnakej teplote ako spodok kolacika, ale uz dlhsie cca 20 minut. Opat pozor nevysusit!! 2x zelenu galeretku (hrozno, kiwi, egres) pripravime podla navodu. Ja som dala na jednu iba 300 ml vody, aby bola zelatina dobra tuha. Pre tie, ktore by chceli kolacik skusit a nevedia kupit galaretku, tak mozete urobit ciru zelatinu napr. v zelenom sirupe alebo dalsia varianta urobit cervenu zelatinu a pouzit biele (res. zelene) hrozno. Galaretku som najprv ochladila tak, ze som hrniec niekolkokrat ponorila do misky so studenou vodou a ked uz bol hrniec ochladeny, tak som dala do chladnicky a pekne zacal tuhnut, kym som urobila krem, uz bol stuhnuty , tak akurat v 1 l mlieka som rozslahala 3 vajcia, 2 vanilkove cukre, 4 PL hl. muky, 2 vanilkove pudingy za staleho miesania som uvarila husty puding. Miesajte dobre, pretoze muka s mliekom ma tendenciu priharet, ale ked dobre miesate, urcite neprihori Heru s pr. cukrom vymiesame a po mlaych castiach pridavame vychladnuty puding (ktory je mimochodom veeeeeeelmi mnam, aj ked je bez cukru) tak tu uz je naslahany krem, je ho neurekom, ale nebojte sa . Cely som ho zuzitkovala a nemozem povedat, ze by ho bolo prilis vela:) upecene roladky. tentokrat mi trochu popraskali, ale to nevadi. Zamaskujeme to kremom a bude to ok. asi som trochu pevnejsie stocila alebo neviem... a ideme "skladat" kolacik. Na spodny plat natrieme krem, na krem opatrne prenesieme upecene vychladnute roladky a mezdery vyplnime bobulami umyteho a dobre osuseneho hrozna. Roladky ukladame po dlzke (mam tu otoceny plech na sirku, tak nech vas to nemyli) asi takto:) zelatina (zele, galaretka) musi uz zacinat tuhut, ma taku huspeninovu konzistenciu (pozor, aby ste to nezalievali este ciastocne nestuhnutou zelatinou lebo vam stecie pod spodok kolacika a cely kolac bude velmi mokry) zalejeme (lyzicou som to tam davala) hrozno galaretkou a odlozime do chladnicky stuhnut galaretku . cca za 30 min. som to mala uplne stuhnute ked je galaretka stuhnuta nanesieme zvysny krem a na vrch poukladame detske piskoty, odlozime do chladnicky a pripravime si vrchnu polevu 1/2 Hery, 100 g pr. cukru, 3-4 PL kakaa a 2-4 PL smotany (mlieka) rozpustime na miernom ohni. Nevarime!!!!!!! Dobre miesame, kym sa nam masa nespoji potrieme piskoty mierne ochladenou polevou a nechame stuhnut uz sme stihli aj prvu kostovku:) pohlad I. pohlad II. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 50 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (10.6.2012, 12:23) |
Tak toto je super receptík s nádherným postupom! |
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (cmuuucikk) ID 67747 (7.4.2012, 13:39) |
Po dlhom váhani som včera kolačik upiekla aj ja a musím povedať že je fakt úžasný . Veľké ďakujem za podelenie sa tochto skvelého receptíku, ktorý vyzerá na pohľad dost pracne ale vobec nie ide to ako po masle, cesto sa super miesi a este lepsie valká, ja som vsak namiesto hrozna pouzila jahody a jahodovu galaretku a je vynikajúúúci . |
ODPOVEDAŤ |
Viola D. (violka60) ID 124062 (27.3.2012, 21:47) |
Koláčik nemá chybu , mám otázku: tá galaretka asi koľko tuhne??? Robila som s ňou minulý víkend a netuhla , tak som hrniec šmarila nabok a urobila klasickú želatinu. Keď som išla hrniec umyť, bola tam krásna želatina. Skoro ma |
ODPOVEDAŤ |
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (27.3.2012, 20:03) | |
waw super to vyzerá | |
ODPOVEDAŤ |
Ena Smikalova (Ena) ID 732 (9.4.2010, 10:17) | |
vyzera to super | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (10.4.2010, 15:25) | ||
ODPOVEDAŤ |
zuzana v. (zuziqa) ID 21362 (5.4.2010, 19:36) |
No segro ty si delo a gdiž telo by predsa jen chtelo ,tak to budem musieť vyskušať.vyzerá famozne |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (5.4.2010, 20:42) | ||
Ocenujem tvoj jedinecny zmysel pra humor A kolacik skus, ozaj stoji zato | ||
ODPOVEDAŤ |
Tana L. (backa11) ID 28088 (6.3.2010, 10:30) | |
Jůůů,to vypadá nádherně musím vyzkoušet. | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (10.3.2010, 19:34) | ||
ODPOVEDAŤ |
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (3.3.2010, 21:12) | |
TY BRDO:::::::: to je krasne | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (3.3.2010, 22:06) | ||
Dakujem Klaudika | ||
ODPOVEDAŤ |
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (2.3.2010, 18:12) | |
teraz som lepsie pozrela a to je egresova prichut... no a to som veru ani v obchode nevidela | |
ODPOVEDAŤ |
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (2.3.2010, 18:11) | |
dnes som kupila zelenu zelatinu ale nejako som so zelatinami nepracovala a neviem ci mate v recepte tu vasu ochutenu alebo je to len zelena zelatina bez prichute..... moc sa tomu nerozumiem.... ani v tych nazvoch..... musim skusit vas kolacik asi v stredu skusim... a ak sa na to bude dat pozert tak dam aj sem..... | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (2.3.2010, 19:29) | ||
ano, galaretky su ochutene. Ja som mala tentokrat egresovu, ale uz som mala aj kiwi. Myslim, ze by sa mohla pouzit aj cira a rozpustit ju v zelenom sirupe | ||
ODPOVEDAŤ |
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (2.3.2010, 20:44) | |||
dakujem... asi dam uz tu moju zelenu neochutenu a dochutim.... no som zvedava co vycarujem z toho..... | |||
ODPOVEDAŤ |
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (1.3.2010, 22:50) | |
Aďka,ja z teba odpadnem .....však na toto treba nejakú vysokú cukrársku...aj to je málo, vyzerá to neskutočne zaujímavo fantázia | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (2.3.2010, 19:26) | ||
Silvinka, ziadna vysoka cukrarska sa nekonala .Ked by som chcela aspon trosilinku priblizit sa k tvorbe tvojich nadhernych torticiek, tak mne by asi ani tri vysoke cukrarske nestacili | ||
ODPOVEDAŤ |
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (1.3.2010, 16:07) | |
Tak to je dalsia perla z Adrikineho nahrdelnika receptov...S U P E R | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.3.2010, 20:45) | ||
Ach, ty moja lichotnicka Si velmi mila. Dakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (1.3.2010, 15:42) | |
priam umelecké dielo Adrika ten určite fantasticky chutí, mňam tak ako niektorá dievčina tu už spomenula - aj mne, keď som videla foto zákuska, zaleteli myšlinky za tebou - máš ohromnú fantáziu a kombinačné schopnopsti |
|
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.3.2010, 20:44) | ||
Zelka , vdaka za pochvalu. Uz som nizsie pisala, toto som ja nevymyslela, ja len posuvam recept dalej, aby ste sa mohli inspirovat, pretoze je to velmi zaujimava kompozicia chuti | ||
ODPOVEDAŤ |
Dasa K. (DasaKrup) ID 125749 (1.3.2010, 9:08) | |
skoro mi oci vypadli ..neskutocne fantasticky kolacik vyzera | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.3.2010, 20:42) | ||
Ale Daska, to nemyslis vazne? | ||
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (1.3.2010, 8:46) | |
teda Adi Čo ty nevymyslíš Vyzerá to vynikajúco |
|
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.3.2010, 20:36) | ||
Marika, ja som to nevymyslela. Ja len som posunula tento receptik dalej, nech sa mozu aj ostatne dievcence inspirovat. A on nie len vyzera ale aj je vynikajuci | ||
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (1.3.2010, 7:50) | |
Aďka tak teda klobúk dolu pred tvojimi šikovnými ručičkami | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.3.2010, 20:35) | ||
Ivka, ved ani ty nemas dve lave Dakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (28.2.2010, 23:07) | |
Adrianka majstrovksý kúsok klobúk keby som mala dám dole | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.3.2010, 20:33) | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana K. (januscha23) ID 104163 (28.2.2010, 22:48) | |
Adka, dalsi vynikajuci zakusok z Tvojej "cukrarskej dielnicky". Vyzera super, urcite vyskusam, aspon budem mat na Velku noc zase nieco nove. Daku- jem za receptik. |
|
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.3.2010, 20:32) | ||
Janka dnes chutnali aj v praci a je potvrdene, ze chutil aj inym , nie len nasej rodinke | ||
ODPOVEDAŤ |
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (28.2.2010, 21:44) | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.3.2010, 20:31) | ||
ODPOVEDAŤ |
alije k. (alka36) ID 79302 (28.2.2010, 21:39) | |
Adrika ten je ale fotogenickyyyy | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.3.2010, 20:31) | ||
Naozaj? | ||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 50 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |