končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 728 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,73 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
Ryžový šalát s kuracím mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa, olivový olej, kari korenie, 250 g ryže, 380 ml zeleninového vývaru, 2 papriky, 1 zväzok jarnej cibuľky, konzervu kukurice,1 mandarínkový kompót, asi 3 PL majonézy, štipka čili korenia, soľ, mleté čierne korenie, 2 kuracie prsia, drvené farebné korenie (alebo kto ma co rad) POSTUP PRÍPRAVY V hrnci s hrubším dnom rozohrejte trochu oleja a orestujte na ňom nasekanú cibuľu. Vmiešame karí korenie, premytú a dobre odkvapkanú ryžu, ktorú osmažíme a zalejeme vývarom. Prikrijeme a necháme dusiť. Keď je na zhryz mäkká odklopíme ju a necháme vypariť a vidličkou prevzdušníme. Papriky s cibuľovou vňaťou očistite, nakrájajte nadrobno. Spolu s mandarínkami a kukuricou vmiešajte do ryže.Kuracie mäsko okoreňte farebným korením a opečte. Majonézu zmiešame z trochou nálevu z kompótu a čili korením, dochutíme soľou a korením. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Viera M. (vierinka1) ID 111995 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 19.7.2012, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Dusená ryža podľa mňaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 dcl ryže,polovica cibule,4,5 dcl vody,olej,soľ,vegeta (solčanka) POSTUP PRÍPRAVY V obrázkovom postupe-toto je najmä pre môjho bračeka ,-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Monika M. (monci81) ID 46679 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 3.7.2012, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Boloňské špagety podľa SašiPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g pomletého mäsa(ja som mala hovädzie a bravčové),polovica cibule,pasírované paradajky-pomodoro,bolognese omáčka,0,5 dcl červeného vína,strúčik cesnaku,postrúhaný parmezán. Špagety,ktoré si uvaríme počas robenia omáčky,nech sú teplé.Ja si dám variť vodu na ne asi v čase,ked pridávam pomodoro. POSTUP PRÍPRAVY V obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Monika M. (monci81) ID 46679 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
CESTOVINKY SO ZELENINKOU...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny 500g, kukurica, sunka, paradajka, jarna cibulka, syr v tube, syr eidam-nastruhany, kysla smotana, poprazena slaninka, sol. POSTUP PRÍPRAVY Cestovinky si uvarime. Vsetko spolu si nakrajame a zmiesame s cestovinkami :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Petronela T. (petronela282) ID 173728 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 19.9.2012, 11:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Domáce bezvaječné celozrnné cestovinyPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY 500 g celozrnnej múky, 1 pohár vody. Postup pomocou strojčeka na cestoviny: Ak vlastníte pekárničku na chlieb a strojček na cestoviny, tak máte vyhrané. Suroviny si iba vložíte do pekárničky a spustíte program na miesenie cesta. Keď je cesto hotové vyberieme ho na pomúčnenú dosku a skontrolujeme jeho konzistenciu, (ak je príliš tekuté pridáme múku, ak tuhé, pridáme trošku vody). Cesto rozdelíme na 4 časti. Jednu si necháme, zvyšné zabalíme do fólie, aby nám nevyschli. Časť cesta jemne sploštíme rukami, na strojčeku na cestoviny nastavíme najširší rozostup valčekov a začíname vaľkať. Opakovane zmenšujeme rozostup valčekov, až kým nemáme cestoviny podľa vlastného želania. Postup bez strojčeka: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Andrea Z. (ondre) ID 95183 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 6.7.2012, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Domáce cestoviny - farfallePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250 g múka hladká 3 ks vajce 1 polievková lyžica olej olivový 1 polievková lyžica , vlažná voda štipka soľ POSTUP PRÍPRAVY Postup receptu Zmiešame múku s vajciami… Pridáme olivový olej… Vlažnú vodu a soľ… Vypracujeme hladké pevné cesto…Necháme odležať 10 minút. Na začiatok je potrebné vyvaľkať pripravené cesto, najlepšie strojčekom na cestoviny. Zvládneme to aj s kuchynským valčekom. Vyvaľkané pláty cesta jemne pomúčime, aby sa nám s cestom ľahšie pracovalo. Pláty narežeme na asi 4 cm pásiky, ktoré potom ešte ďalej režeme na 3 cm kúsky. Dostaneme tak kúsok cesta v tvare obdĺžnika 4×3 cm. Z každého kúska pripravených obdĺžnikov cesta vytvoríme farfalle. Jednoducho ukazovákom si podržíme stred cesta, palcom a prostredníkom pritiahneme kraje cesta k stredu smerom k ukazováku. Hotovú mašličku jemne stlačíme v strede, aby nám držala tvar. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Andrea Z. (ondre) ID 95183 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
PAELLA VALENCIANAPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie mäso, olej, cesnak, cibuľa, paradajky, hrášok, fazuľové struky, hrubostenná paprika, kurací vývar al. bujón, šafrán alebo korenie na paella, ryža, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY v postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) sylvia g. (sylvia g) ID 3463 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 16.5.2013, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Najsamlepsia omacka na spagety / pennePOTREBNÉ PRÍSADY * 200 g sampinonov * 1 mala plechovka oliv (ja pouzivam pikantne) * flasticka susenych paradajok v oleji * napolina paradajova omacka s bazalkou * 1 mensia cibulka * 3 struciky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Vsetko si pekne nakrajame, cize cibulku na drobno, susene paradajky na pasiky, olivy na kruzky, sampinony na pruzky a cesnak tiez - mozete aj pretlacit ale nam takto viac chuti :) Olej z paradajok nevylievame ale zlejeme si cca 5 polievkovych lyzic do panvice - preprazime na tomto oleji cibulku - uz teraz to kraaaasne vonia - pridame sampinony a dusime asi 10 min. Potom pridame cesnak, olivy zo susenymi paradajkami a paradajovu omacku. Ja pridavam este aj 3/4 pohara vody - lebo sa mi to zda dost huste a este kym sa dovari tak sa aj tak este cosi vypari. Ja nepridavam uz ani sol ani popor - nam to takto uz akoby dochutene chuti na jednotku - ak mam cerstvu bazalku tak na zaver pouzijem uz len to. Povarime este asi 3 min. a hotovo :) Podavame so spagetami alebo penne cestovinami a struhanym syrom. Nasa najoblubenejsia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov) Tina G. (tinna333) ID 26976 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 30.10.2014, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
♥ Pappardelle se sušenými rajčaty - vynikající !!! ♥POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg kuřecích prsou, 3-4 stroužky česneku, 1 cibule nasekaná na jemno, 15 dkg sušených rajčat v oleji a trocha oleje z nich, 250 ml rajčatové omáčky Napoletana( když ji nebudete mít, vařila jsem náhražku: 3-4 velká rajčata, 3-4 stroužky česneku, půl bobkového listu, 1 ks cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1-2 lžičky cukru), 2501 ml smetany 30%, 1/2 kg těstovin pappardelle, čerstvá bazalka na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Napřed si naložíme kuřecí maso. Nakrájíme ho na kousky, česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na jemno, sušená rajčata i s trochou oleje z nich na kousky, vše promícháme rukou, osolíme, opepříme a necháme uležet v lednici 1/2 hodiny. Mezitím si uvaříme omáčku Napoletane: Spařím a oloupeme rajčata, vybereme z nich semínka, a nakrájíme na malé kousky, česnek s cibulí nasekáme. Na oliv.oleji osmažíme cibulku a česnek, jemně nasekané, přidáme rajčata, koření a dusíme. Můžeme si přecedit ty vybraná semínka a dát k rajčatům tu šťávu. Dusíme asi 1/2 hodiny a ochutíme cukrem, solí, pepřem. Rajčata zatím nemají tu správnou barvičku, omáčka je světlá, ale v létě, to bude něco!!! Maso si zprudka opečeme na oleji, opékáme asi 10 minutek, přidáme omáčku Napoletana provaříme a zjemníme smetanou. Osolíme, opepříme, dle potřeby. Kdo nechce dávat smetanu nemusí, ale musíte mít víc omáčky Napoletana. Těstoviny uvaříme s trochou oleje v osolené vodě a smícháme se směsí, nebo jen poléváme na talíři. Zdobíme bazalkou. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Monika K. (monky3) ID 23876 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 21.5.2013, 18:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Zapekané syrové cestoviny s paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g obľúbených cestovín (vruty, rúrky, motýliky, kto má čo rád :) 1 akákoľvek syrová omáčka na zapekanie (Maggi nápady alebo iná) 200 ml smotany na varenie 200 g pochúťkovej kyslej smotany 1 mrazená zeleninová zmes (opäť podľa chuti: jarná, so šampiňónmi, kukurička...) 3-4 väčšie paradajky 1 mozarella 200 g tvrdý syr na strúhanie kúsok masla olej soľ oregano POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny si uvaríme podľa návodu, nemusia byť úplne dovarené, keďže potom sa budú ešte dopekať. Medzitým si v druhom hrnci rozpustíme kúsok masla na ktorom opražíme zeleninku, potom prikryjeme a necháme cca 5-7 minút dusiť. Mrazená zelenina pustí trochu vody, čo je super na zamiešanie do cestovín. (Kto nemá rád mrazenú zeleninu, pokojne si urobí zmes svojej obľúbenej čerstvej zeleniny, ale v dnešnej dobe sú zeleninové zmesi naozaj chutné. A kto nemá rád zeleninu vôbec, nemusí ju do cestovín dávať, keď som pripravovala tieto cestoviny prvýkrát, boli len s paradajkami :) Pripravíme si zapekaciu omáčku - zmes zo sáčku rozmiešamie s 200ml smotany na varenie a 100ml studenej vody. Ak na množstvo cestovín potrebujete viac omáčky, pokojne dolejte ešte 100ml mlieka (ja viem že na obale je napísané, že šľahačková smotana, ale my to potrebujeme aj tak redšie, takže sa nebojte použiť obyčajnú smotanu na varenie). Dobre rozmiešajte. Čerstvé umyté paradajky nakrájame na osminky a tie ešte na polovičky - skrátka na menšie kúsky :) Mozarellu zlejte z nálevu a nakrájajte na tenšie plátky. Nastrúhajte si tvrdý syr. Uvarené cestoviny scedíme, ešte teplé vysypeme do zapekacej misy (ktorú stačí len symbolicky vymastiť olejom), vmiešame do nich udusenú zeleninku a nakrájané paradajky, posypeme oreganom. Cestoviny sú už teraz krásne farebné :) Zalejeme našou pripravenou zmesou na zapekanie a šup s tým do vyhriatej rúry na polovičný plyn na cca 30 minút. Potom ich vyberieme, na vrch v tenkej vrstve rozotrieme pochúťkovú smotanu (opäť, kto ju tam nechce, nemusí dávať), rovnomerne poukladáme plátky mozarelly a zase do rúry zapiecť - cca 10 minút. Mozarella sa nám krásne roztečie. Opäť vyberieme von, posypeme strúhaným syrom a späť do rúry len kým sa syr neroztečie a nezačne chytať zlatú farbu - cca 5-7 minút. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Ivana P. (Sunnie) ID 243664 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 26.9.2013, 16:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 728 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,73 ďalšie >> |