. .. .. .. .. .. .
. .

Domáce bezvaječné celozrnné cestoviny - RECEPT 48289

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 95183 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Domáce bezvaječné celozrnné cestoviny


[ recept č. 48289 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


POSTUP PRÍPRAVY

500 g celozrnnej múky, 1 pohár vody.
Postup pomocou strojčeka na cestoviny:

Ak vlastníte pekárničku na chlieb a strojček na cestoviny, tak máte vyhrané. Suroviny si iba vložíte do pekárničky a spustíte program na miesenie cesta. Keď je cesto hotové vyberieme ho na pomúčnenú dosku a skontrolujeme jeho konzistenciu, (ak je príliš tekuté pridáme múku, ak tuhé, pridáme trošku vody).

Cesto rozdelíme na 4 časti. Jednu si necháme, zvyšné zabalíme do fólie, aby nám nevyschli. Časť cesta jemne sploštíme rukami, na strojčeku na cestoviny nastavíme najširší rozostup valčekov a začíname vaľkať. Opakovane zmenšujeme rozostup valčekov, až kým nemáme cestoviny podľa vlastného želania.
Postup bez strojčeka:

Pokiaľ na to idete ručne, tak si zo surovín vypracujte cesto, ktoré taktiež rozdeľte na 4 časti. Jednu časť vyvaľkajte na pomúčnenej doske natenko a narežte na plátky alebo tvary podľa vášho želania.

Tagliolini sú 3 mm, fettuccine 5 mm, tagliatelle 8 mm a pappardelle 20 mm široké.

Pokiaľ sa chystáte chudnúť a viete, že sa cestovín neviete vzdať, tak tento recept je to najlepšie a najzdravšie, čo pre sebe môžete urobiť. Ak chcete experimentovať a vytvoriť si aj netradičné cestoviny, tak namiesto vody môžete použiť pohár červeného vína alebo špenátovú drť rozpustenú vo vode.”
<< Melasovo jablkové keksy | Domáce bezvaječné celozrnné cestoviny | Kvietkované s motýlikmi >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Mária K. (jajanela) ID 140758 (20.6.2012, 21:56)
vyskušané a mám cestovín a cestovín............dobre sa robili a pre mňa su chutné.
ODPOVEDAŤ
Andrea Z. (ondre) ID 95183 (3.7.2012, 20:02)
To som moc rada. (clamp)
ODPOVEDAŤ
dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 (18.6.2012, 23:17)
K tomuto receptu treba povedať, že cestoviny z celozrnnej múky majú nižší glykemický index, ako tie z bielej múky. To znamená, že po zjedení jedla sa budeme dlhšie cítiť sýti.
Budú tmavšie a tvrdšie, ale je to len sila zvyku.

Viac o glykemickom indexe a ako nám môže pomôcť na mojom webe.
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (5.6.2012, 10:42)
mám pekárničku, mám aj strojček na cestoviny :-) :-) :-), zdalo by sa, že mám vyhrané, ale nie je to tak ,-) ,-) ,-) strojček na cestoviny mi manžel už dávnejšie kúpil ako darček, ale ja som sa doteraz s ním nenaučila manipulovať, ja robím rezance stále ručne *-) *-) *- sila zvyku, ale Tvoje cestoviny asi vyskúšam...dúfam, že sa mi to podarí (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea Z. (ondre) ID 95183 (3.7.2012, 20:04)
Tak skusila si? (pl)Podarili sa? (zajic)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (6.7.2012, 16:38)
Andrea, je mi ľúto, ale neskúsila :-( :-( :-(, ešte v máji som si zlomila pravú ruku a dodnes ju mám ako drevené poleno :-(. No dúfam, že rehabilitácia pomôže a ja sa dám do roboty :-) :-) :-)...raz určite vyskúšam (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu