
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
Andrea Z. (ondre) ID 95183 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Domáce bezvaječné celozrnné cestoviny[ recept č. 48289 zo dňa 4.6.2012 ] PRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY 500 g celozrnnej múky, 1 pohár vody. Postup pomocou strojčeka na cestoviny: Ak vlastníte pekárničku na chlieb a strojček na cestoviny, tak máte vyhrané. Suroviny si iba vložíte do pekárničky a spustíte program na miesenie cesta. Keď je cesto hotové vyberieme ho na pomúčnenú dosku a skontrolujeme jeho konzistenciu, (ak je príliš tekuté pridáme múku, ak tuhé, pridáme trošku vody). Cesto rozdelíme na 4 časti. Jednu si necháme, zvyšné zabalíme do fólie, aby nám nevyschli. Časť cesta jemne sploštíme rukami, na strojčeku na cestoviny nastavíme najširší rozostup valčekov a začíname vaľkať. Opakovane zmenšujeme rozostup valčekov, až kým nemáme cestoviny podľa vlastného želania. Postup bez strojčeka: Pokiaľ na to idete ručne, tak si zo surovín vypracujte cesto, ktoré taktiež rozdeľte na 4 časti. Jednu časť vyvaľkajte na pomúčnenej doske natenko a narežte na plátky alebo tvary podľa vášho želania. Tagliolini sú 3 mm, fettuccine 5 mm, tagliatelle 8 mm a pappardelle 20 mm široké. Pokiaľ sa chystáte chudnúť a viete, že sa cestovín neviete vzdať, tak tento recept je to najlepšie a najzdravšie, čo pre sebe môžete urobiť. Ak chcete experimentovať a vytvoriť si aj netradičné cestoviny, tak namiesto vody môžete použiť pohár červeného vína alebo špenátovú drť rozpustenú vo vode.” |
Mária K. (jajanela) ID 140758 (20.6.2012, 21:56) |
vyskušané a mám cestovín a cestovín............dobre sa robili a pre mňa su chutné. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Andrea Z. (ondre) ID 95183 (3.7.2012, 20:02) |
To som moc rada. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 (18.6.2012, 23:17) |
K tomuto receptu treba povedať, že cestoviny z celozrnnej múky majú nižší glykemický index, ako tie z bielej múky. To znamená, že po zjedení jedla sa budeme dlhšie cítiť sýti. Budú tmavšie a tvrdšie, ale je to len sila zvyku. Viac o glykemickom indexe a ako nám môže pomôcť na mojom webe. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (5.6.2012, 10:42) |
mám pekárničku, mám aj strojček na cestoviny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Andrea Z. (ondre) ID 95183 (3.7.2012, 20:04) |
Tak skusila si? ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (6.7.2012, 16:38) | |
Andrea, je mi ľúto, ale neskúsila ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |