. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,190 ďalšie >>

TORTY

Narodeninove srdiecko s karamelovymi nitami



POTREBNÉ PRÍSADY

V skratke ide o mramorovy korpus, kavovu plnku, hmotu z penovych cukrikov, ruze z falosneho marcipanu a karamelove nite. Vsetko z receptov, ktore uz boli zverejnene na MMB, ale pridam ich opat.
MRAMOROVY KORPUS Z MMB O PRIEMERE CCA 23CM: 250g hl. muky, 1 necely prasok do peciva, 4 vajciam 240g p. cukru, 150ml oleja, 100ml vriacej vody.
PLNKA: 250g cokolady, 1 KL instantnej kavy, 1dcl smotany na slahanie, 2 PL cukru, 100g masla.*** Alebo komu sa velmi nechce Vymiesa si maslo s praskovym cukrom a instatnou kavou v pomere aky mu vyhovuje.***
CUKRIKOVA HMOTA(blizsie v mojich receptoch pri meninkovej orieskovej torte a postup je pri Torticke potiahnutou cukrikovou hmotou):90g penových cukríkov, maslo, p. cukor, citron
KARAMELOVE NITE: krystalovy cukor (na dno litrovej rajnicky)
Ruzicky su robene z 5 vykrojenych koliesok

POSTUP PRÍPRAVY

MRAMOROVY KORPUS Z MMB O PRIEMERE CCA 23CM: Bielka uslahame s prvou polovicou cukru(120g) a v druhej miske vyslahame druhu polovicu cukru so zltkami. K vyslahanym zltkam postupne prilievame olej, muku, prasok do peciva a vodu. Nakoniec vmiesame sneh. Tretinu cesta dame naspat do nadoby, kde sme slahali bielka a pridame k nej cca 2 PL kakaa(podla farby). Do formy davame nastriedacku cesto. 2PL bieleho, potom ho oamujeme hnedym a tak sa hrame, ze vytvarame tzv. letokruhy az kym sa nam neminie cesto. NIKDY cesta nemiesame lyzickou, len vrstvime! Peciem podla rury... u mna to bolo pri cca 180C cca45 - 50 min.
PLNKA: Polamanu cokoladu, kavu, cukor a slahacku vymiesame nad parou dohladka. Odstavime a za obcasneho zamiesania vychladime. Potom primiesame maslo. Pozor je riedka! V chladnicke stuhne.
CUKRIKOVA HMOTA: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu.
KARAMELOVE NITE: Dala som si upalit cukor, odstavila som ho a ked to trosku vychladlo / znitkovatelo|, tahala som nite. Ked ponorite do karamelu vidlicku a vytiahnete ju von, vidite, ci sa nite tahaju alebo nie. ked sa tahaju, tak som na druhu ruku navijala tzv. hniezdo a ked stvrdol karamel, opat som ho nahriala a ked trochu vychladol, znovu som tahala nite. Ale pozor, ked som to robila prvykrat spalila som si ruku, lebo som to zacala tahat skoro, ked to bolo este kvapalne a popalila som si ruku. Snad som to vysvetlila.... (fotit sa to neda) Super je to, ked je to cerstvo spravene, v chladnicke to trochu zvlhne, ale potom sa daju na to lepit gulicky....no a ked je to von dlho a je vlhko zacne sa to topit, lebo nitky su tenunke a vlhko vo vzduchu ich skvapalnuje, ale nie je to take rychle. U nas na oslave skor zjedli tortu ako sa to znicilo. Odporucam robit na zaver, ked uz je vsetko hotove a mate aj predstavu o dekoracii.
Mramorovy korpus mam odfoteny v priereze, dodatocne pridam a pridam aj odkaz na to ako sa cesto dava do formy, aby bolo mramorove.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov)

Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 28.2.2012, 9:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Sacher torta s parížskou šľahačkou - pre žabky



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus : * 200g horká čokoláda * 180g maslo * 180g pr.cukor * 8 vajec * 200g poloh.múka * 20g maizena * 100g ml.mandle * štipka soli * ......... Parížska šľahačka : * 2 šľahačky /500ml/ * 4 PL kr.cukor * 2 PL kakao - kopcovité * ... Poleva: * 125ml voda * 125g kr.cukor * 225g horká čokoláda * ....... džem

POSTUP PRÍPRAVY

- receptík na Sacherku je z kuchárskej knihy od Aenne Burda, je trochu iná, tak som ju musela vyskúšať a moje baby milujú parížsku šľahačku a tá kombinácia sa mi páčila ... Keďže krájať sa bude až zajtra - na oslave - tak dúfam, že to stihnem aj odfotiť v priereze ... nechcela som ju zdobiť, páči sa mi takto a tá chuť polevy je super

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (31) posledné: 26.11.2010, 22:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Mašinka Tomáš s postupem - krok za krokem



POTREBNÉ PRÍSADY

+++

POSTUP PRÍPRAVY

+++

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

Radka Z. (ajoun) ID 60537 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (31) posledné: 17.8.2011, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Čokoládová torta s jahodami a tvarohovým krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 250ml acidofil.mlieka, 320g krystal. cukru, 350g polohr.muky, 2 CL sody bikarbony, 2 vajicka, 2PL kakaoveho prasku, 1,5 dl oleja. JAHODOVA VRSTVA: Mrazene alebo cerstve jahody, vanilkovy cukor, trosku zlateho klasu. TVAROHOVY KREM: 250 g jemneho tvarohu, 125g masla, 1/2 balicka zlateho klasu, asi 2dl mlieka, cukor podla chuti. + Cokoladova poleva na dokoncenie

POSTUP PRÍPRAVY

Torta pre kamarata na tridsiatku. Recept som si vyskladala a vyimprovizovala, ako sa mi pozdavalo a vysledok ma milo prekvapil :-)
Za recept na korpus dakujem Katke T. (studiokatja) - vyborne, vlacne, pevne, take ako som si predstavovala.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (42) posledné: 7.1.2014, 19:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tvarohovo - pudingová torta s jahodami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 l mlieka, 3 pudingové prášky s jahodovou príchuťou, 20 g jemná želatína, 500 g jemný tvaroh, 150 - 200 g kryštálového cukru, cca 1 kg čerstvých jahôd, dlhé piškóty, 1 tortové želé červené

POSTUP PRÍPRAVY

Osviežujúca tortička do horúcich dní, viem, že už je po jahodách, ale dá sa urobiť aj s kompótovými jahodami alebo iným ovocím podľa sezóny.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (38) posledné: 1.8.2012, 21:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Smotanovo-zelatinova osviezujuca torta(tato je egresova s broskynami)



POTREBNÉ PRÍSADY

Upeceny korpus na torticku, ovocie, lekvar, 2 slahackove motany, 3 stuzovace, 1 vanilkovy cukor, 2 zelatiny Galaretka(Lidl), 8dcl vody.

POSTUP PRÍPRAVY

Na upeceny korpus rozotrieme lekvar, na ktory poukladame ovocie podla toho ake mame doma a zalejeme to zmesou, ktoru si pripravime nasledovne: Prevarime si 8dcl vody, odstavime.... do toho zamiesame 2 zelatiny, kym sa nerozpustia a dame vychladit. Vyslahame si 2 slahacky s 3 stuzovacmi a 2 vanilkovym cukrom a pockame, kym sa nam nevychladi zelatina, nemusime sa bat, ze nam rychlo sadne zelatina. Ked je vychladena zelatina(kusok si odlozime na povrch torty), vmiesame ju do slahacky a vylejeme na tortu.Tortu dame do chladnicky a za takych cca 20- 30minut ju vyberieme a lyzickou pridame na povrch torty zvysnu zelatinu a dame naspat do chladnicky. Najlepsie je tortu robit pred vecerom a nechat ju potom do rana v chladnicke poriadne stuhnut. Na druhy den tortu dozdobime slahackou a papame.
ZELATINA GALARETKA JE DOSTAT V 3 PRICHUTIACH: EGRESOVA, JAHODOVA A CITRONOVA.

TATO ZELATINA SA HODI AJ NA ZAKUSOK OD mata74.

V mojich receptoh je aj recept na korpus. Korpus maly: 5vajec, 5PL k. cukru, 5PL pol. muky, 1/2 prdopec, 5PL vlaznej vody, citronova kora xxxx Korpus vacsi: 6 vajec, 6PL k. cukru, 6PL pol. muky, 1/2 prdopec, 6PL vlaznej vody, cit. kora xxxxxxxxx Pri kakakovom korpuse davam na 1 vajce 10g kakaa.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 16.6.2011, 8:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

ĽADOVEC alebo penová torta trochu inak



POTREBNÉ PRÍSADY

tento zákusok má fantastický vanilkový krém, baby. a vrstvu orechovej plnky, mňam :-)))) a šľahačku :-) takže: NA CESTO: 6 bielkov, štipka soli, 300g práškového cukru. NA NÁPLŇ: 6 žĺtkov, 70g práškového cukru, 40g preosiatej hladkej múky, 1 zlatý klas, 500ml mlieka, 250g zmäknutého masla, ďalších 150g práškového cukru, 200g mletých vlašských orechov, 1 balíček šľahačky v prášku, 125ml mlieka, NA POTRETIE: 250ml smotany na šľahanie, 1 stužovač, EŠTE POTREBUJEME: 2 plechy na pečenie, tortovú formu s priemerom 26cm, papier na pečenie, cukrárske vrecko

POSTUP PRÍPRAVY

dnes som stihla aj nejaké foto :-DDD

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

Juliana Š. (julianecka) ID 3078 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (39) posledné: 18.1.2014, 22:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta pre moju neterku



POTREBNÉ PRÍSADY

1 biely korpus (5 vajec, 200 g muky a 200 g cukru), 1 kakaovy korpus, cca 500 ml slahacky, maliny mrazene, dzem, kakaovy fondant, falosny marcipan

POSTUP PRÍPRAVY

Tuto torticku som upiekla pre moju 25 rocnu neterku k narodeninam. Nieje dokonala su tam mensie nedostatky, ale ked si clovek da 8 rocnu "kreativnu pauzu" tak sa niet co cudovat.......

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (72) posledné: 8.11.2011, 15:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Keksíkovo-pudingová tortička



POTREBNÉ PRÍSADY

1 bal. piškóty, 1 bal. Indian keksov, 1 bal. Bebe keksov kakaové, 1 vanilkový puding, 1 čokoládový puding, 1 l mlieka, 6 PL kryš.cukor, šľahačka, 1 banán, strúhaná čokoládka

POSTUP PRÍPRAVY

- takže túto tortičku moje detičky milujú a ja vlastne tiež, a keďže som našla dnes v špajzke aj nejaký ten bodkovaný banán, ktorého by sa aj tak už nik nechytil, tak som sa rozhodla, že im túto super rýchlu tortičku urobím.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 3.10.2014, 18:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Bodkovany korpus



POTREBNÉ PRÍSADY

Svetle cesto: 125 g Palmarinu, 1/2 pohara cukru (krupica), 1 a 1/2 pohara polohrubej muky Tmave cesto: 1/2 pohara kyslej smotany 18%-tnej ( ja som davala creme fraiche), 2PL jahodoveho dzemu (kopcovite), 1/2 KL soda BB, 1 PL kakaa (kopcovitu), 2 vajicka

POSTUP PRÍPRAVY

K mramorovemu korpusu, ktory sa tu na MMB tesi velkej popularite, pridavam recept na bodkovany korpus. Mimochodm recept na mramorovy korpus mam cca 20 rokov poznaceny ako ako recept na babovku. Mna vsak predtym nikdy nenapadlo pouzit ho ako korpus na tortu. No, pravdou je aj to, ze ja nejako moc torty nepekavam:). Mozno dve, tri za rok. Asi by som sa mala polepsit. No, ale spat k tomu bodkovanemu korpusu. Podla mna, tym, ze je takej hutnejsej konzistenicie sa hodi aj pod tazsie torty( myslim tym, kde ide viac kremu, plnky). Chutovo je vyborny a vzhladovo zaujimavy. Jeho priprava nie je narocna a ten vysledny efekt skutocne stoji zato.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (34) posledné: 2.7.2015, 8:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,190 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu