končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,190 ďalšie >> |
TORTY |
Narodeninove srdiecko s karamelovymi nitamiPOTREBNÉ PRÍSADY V skratke ide o mramorovy korpus, kavovu plnku, hmotu z penovych cukrikov, ruze z falosneho marcipanu a karamelove nite. Vsetko z receptov, ktore uz boli zverejnene na MMB, ale pridam ich opat. MRAMOROVY KORPUS Z MMB O PRIEMERE CCA 23CM: 250g hl. muky, 1 necely prasok do peciva, 4 vajciam 240g p. cukru, 150ml oleja, 100ml vriacej vody. PLNKA: 250g cokolady, 1 KL instantnej kavy, 1dcl smotany na slahanie, 2 PL cukru, 100g masla.*** Alebo komu sa velmi nechce Vymiesa si maslo s praskovym cukrom a instatnou kavou v pomere aky mu vyhovuje.*** CUKRIKOVA HMOTA(blizsie v mojich receptoch pri meninkovej orieskovej torte a postup je pri Torticke potiahnutou cukrikovou hmotou):90g penových cukríkov, maslo, p. cukor, citron KARAMELOVE NITE: krystalovy cukor (na dno litrovej rajnicky) Ruzicky su robene z 5 vykrojenych koliesok POSTUP PRÍPRAVY MRAMOROVY KORPUS Z MMB O PRIEMERE CCA 23CM: Bielka uslahame s prvou polovicou cukru(120g) a v druhej miske vyslahame druhu polovicu cukru so zltkami. K vyslahanym zltkam postupne prilievame olej, muku, prasok do peciva a vodu. Nakoniec vmiesame sneh. Tretinu cesta dame naspat do nadoby, kde sme slahali bielka a pridame k nej cca 2 PL kakaa(podla farby). Do formy davame nastriedacku cesto. 2PL bieleho, potom ho oamujeme hnedym a tak sa hrame, ze vytvarame tzv. letokruhy az kym sa nam neminie cesto. NIKDY cesta nemiesame lyzickou, len vrstvime! Peciem podla rury... u mna to bolo pri cca 180C cca45 - 50 min. PLNKA: Polamanu cokoladu, kavu, cukor a slahacku vymiesame nad parou dohladka. Odstavime a za obcasneho zamiesania vychladime. Potom primiesame maslo. Pozor je riedka! V chladnicke stuhne. CUKRIKOVA HMOTA: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu. KARAMELOVE NITE: Dala som si upalit cukor, odstavila som ho a ked to trosku vychladlo / znitkovatelo|, tahala som nite. Ked ponorite do karamelu vidlicku a vytiahnete ju von, vidite, ci sa nite tahaju alebo nie. ked sa tahaju, tak som na druhu ruku navijala tzv. hniezdo a ked stvrdol karamel, opat som ho nahriala a ked trochu vychladol, znovu som tahala nite. Ale pozor, ked som to robila prvykrat spalila som si ruku, lebo som to zacala tahat skoro, ked to bolo este kvapalne a popalila som si ruku. Snad som to vysvetlila.... (fotit sa to neda) Super je to, ked je to cerstvo spravene, v chladnicke to trochu zvlhne, ale potom sa daju na to lepit gulicky....no a ked je to von dlho a je vlhko zacne sa to topit, lebo nitky su tenunke a vlhko vo vzduchu ich skvapalnuje, ale nie je to take rychle. U nas na oslave skor zjedli tortu ako sa to znicilo. Odporucam robit na zaver, ked uz je vsetko hotove a mate aj predstavu o dekoracii. Mramorovy korpus mam odfoteny v priereze, dodatocne pridam a pridam aj odkaz na to ako sa cesto dava do formy, aby bolo mramorove. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov) Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 28.2.2012, 9:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Sacher torta s parížskou šľahačkou - pre žabkyPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus : * 200g horká čokoláda * 180g maslo * 180g pr.cukor * 8 vajec * 200g poloh.múka * 20g maizena * 100g ml.mandle * štipka soli * ......... Parížska šľahačka : * 2 šľahačky /500ml/ * 4 PL kr.cukor * 2 PL kakao - kopcovité * ... Poleva: * 125ml voda * 125g kr.cukor * 225g horká čokoláda * ....... džem POSTUP PRÍPRAVY - receptík na Sacherku je z kuchárskej knihy od Aenne Burda, je trochu iná, tak som ju musela vyskúšať a moje baby milujú parížsku šľahačku a tá kombinácia sa mi páčila ... Keďže krájať sa bude až zajtra - na oslave - tak dúfam, že to stihnem aj odfotiť v priereze ... nechcela som ju zdobiť, páči sa mi takto a tá chuť polevy je super OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (31) posledné: 26.11.2010, 22:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Mašinka Tomáš s postupem - krok za krokemPOTREBNÉ PRÍSADY +++ POSTUP PRÍPRAVY +++ OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov) Radka Z. (ajoun) ID 60537 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (31) posledné: 17.8.2011, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Čokoládová torta s jahodami a tvarohovým krémomPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 250ml acidofil.mlieka, 320g krystal. cukru, 350g polohr.muky, 2 CL sody bikarbony, 2 vajicka, 2PL kakaoveho prasku, 1,5 dl oleja. JAHODOVA VRSTVA: Mrazene alebo cerstve jahody, vanilkovy cukor, trosku zlateho klasu. TVAROHOVY KREM: 250 g jemneho tvarohu, 125g masla, 1/2 balicka zlateho klasu, asi 2dl mlieka, cukor podla chuti. + Cokoladova poleva na dokoncenie POSTUP PRÍPRAVY Torta pre kamarata na tridsiatku. Recept som si vyskladala a vyimprovizovala, ako sa mi pozdavalo a vysledok ma milo prekvapil :-) Za recept na korpus dakujem Katke T. (studiokatja) - vyborne, vlacne, pevne, take ako som si predstavovala. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (42) posledné: 7.1.2014, 19:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tvarohovo - pudingová torta s jahodamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 l mlieka, 3 pudingové prášky s jahodovou príchuťou, 20 g jemná želatína, 500 g jemný tvaroh, 150 - 200 g kryštálového cukru, cca 1 kg čerstvých jahôd, dlhé piškóty, 1 tortové želé červené POSTUP PRÍPRAVY Osviežujúca tortička do horúcich dní, viem, že už je po jahodách, ale dá sa urobiť aj s kompótovými jahodami alebo iným ovocím podľa sezóny. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (38) posledné: 1.8.2012, 21:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Smotanovo-zelatinova osviezujuca torta(tato je egresova s broskynami)POTREBNÉ PRÍSADY Upeceny korpus na torticku, ovocie, lekvar, 2 slahackove motany, 3 stuzovace, 1 vanilkovy cukor, 2 zelatiny Galaretka(Lidl), 8dcl vody. POSTUP PRÍPRAVY Na upeceny korpus rozotrieme lekvar, na ktory poukladame ovocie podla toho ake mame doma a zalejeme to zmesou, ktoru si pripravime nasledovne: Prevarime si 8dcl vody, odstavime.... do toho zamiesame 2 zelatiny, kym sa nerozpustia a dame vychladit. Vyslahame si 2 slahacky s 3 stuzovacmi a 2 vanilkovym cukrom a pockame, kym sa nam nevychladi zelatina, nemusime sa bat, ze nam rychlo sadne zelatina. Ked je vychladena zelatina(kusok si odlozime na povrch torty), vmiesame ju do slahacky a vylejeme na tortu.Tortu dame do chladnicky a za takych cca 20- 30minut ju vyberieme a lyzickou pridame na povrch torty zvysnu zelatinu a dame naspat do chladnicky. Najlepsie je tortu robit pred vecerom a nechat ju potom do rana v chladnicke poriadne stuhnut. Na druhy den tortu dozdobime slahackou a papame. ZELATINA GALARETKA JE DOSTAT V 3 PRICHUTIACH: EGRESOVA, JAHODOVA A CITRONOVA. TATO ZELATINA SA HODI AJ NA ZAKUSOK OD mata74. V mojich receptoh je aj recept na korpus. Korpus maly: 5vajec, 5PL k. cukru, 5PL pol. muky, 1/2 prdopec, 5PL vlaznej vody, citronova kora xxxx Korpus vacsi: 6 vajec, 6PL k. cukru, 6PL pol. muky, 1/2 prdopec, 6PL vlaznej vody, cit. kora xxxxxxxxx Pri kakakovom korpuse davam na 1 vajce 10g kakaa. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 16.6.2011, 8:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
ĽADOVEC alebo penová torta trochu inakPOTREBNÉ PRÍSADY tento zákusok má fantastický vanilkový krém, baby. a vrstvu orechovej plnky, mňam :-)))) a šľahačku :-) takže: NA CESTO: 6 bielkov, štipka soli, 300g práškového cukru. NA NÁPLŇ: 6 žĺtkov, 70g práškového cukru, 40g preosiatej hladkej múky, 1 zlatý klas, 500ml mlieka, 250g zmäknutého masla, ďalších 150g práškového cukru, 200g mletých vlašských orechov, 1 balíček šľahačky v prášku, 125ml mlieka, NA POTRETIE: 250ml smotany na šľahanie, 1 stužovač, EŠTE POTREBUJEME: 2 plechy na pečenie, tortovú formu s priemerom 26cm, papier na pečenie, cukrárske vrecko POSTUP PRÍPRAVY dnes som stihla aj nejaké foto :-DDD OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) Juliana Š. (julianecka) ID 3078 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (39) posledné: 18.1.2014, 22:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta pre moju neterkuPOTREBNÉ PRÍSADY 1 biely korpus (5 vajec, 200 g muky a 200 g cukru), 1 kakaovy korpus, cca 500 ml slahacky, maliny mrazene, dzem, kakaovy fondant, falosny marcipan POSTUP PRÍPRAVY Tuto torticku som upiekla pre moju 25 rocnu neterku k narodeninam. Nieje dokonala su tam mensie nedostatky, ale ked si clovek da 8 rocnu "kreativnu pauzu" tak sa niet co cudovat....... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (72) posledné: 8.11.2011, 15:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Keksíkovo-pudingová tortičkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 bal. piškóty, 1 bal. Indian keksov, 1 bal. Bebe keksov kakaové, 1 vanilkový puding, 1 čokoládový puding, 1 l mlieka, 6 PL kryš.cukor, šľahačka, 1 banán, strúhaná čokoládka POSTUP PRÍPRAVY - takže túto tortičku moje detičky milujú a ja vlastne tiež, a keďže som našla dnes v špajzke aj nejaký ten bodkovaný banán, ktorého by sa aj tak už nik nechytil, tak som sa rozhodla, že im túto super rýchlu tortičku urobím. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 3.10.2014, 18:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Bodkovany korpusPOTREBNÉ PRÍSADY Svetle cesto: 125 g Palmarinu, 1/2 pohara cukru (krupica), 1 a 1/2 pohara polohrubej muky Tmave cesto: 1/2 pohara kyslej smotany 18%-tnej ( ja som davala creme fraiche), 2PL jahodoveho dzemu (kopcovite), 1/2 KL soda BB, 1 PL kakaa (kopcovitu), 2 vajicka POSTUP PRÍPRAVY K mramorovemu korpusu, ktory sa tu na MMB tesi velkej popularite, pridavam recept na bodkovany korpus. Mimochodm recept na mramorovy korpus mam cca 20 rokov poznaceny ako ako recept na babovku. Mna vsak predtym nikdy nenapadlo pouzit ho ako korpus na tortu. No, pravdou je aj to, ze ja nejako moc torty nepekavam:). Mozno dve, tri za rok. Asi by som sa mala polepsit. No, ale spat k tomu bodkovanemu korpusu. Podla mna, tym, ze je takej hutnejsej konzistenicie sa hodi aj pod tazsie torty( myslim tym, kde ide viac kremu, plnky). Chutovo je vyborny a vzhladovo zaujimavy. Jeho priprava nie je narocna a ten vysledny efekt skutocne stoji zato. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (34) posledné: 2.7.2015, 8:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,190 ďalšie >> |