končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 449 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,45 ďalšie >> |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Nakladaný baklažán v olivovom olejiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 veľký baklažán, 20 dkg ovčieho syra /Feta/, balíček olív, koreniny /bobkový list, nové a čierne korenie/ ak máme čerstvé bylinky môžeme pridať /bazalka, tymian, oregano, majoránka/, cesnak, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Baklažán nakrájame na plátky a posolíme. Necháme asi 1/2 hodinu odležať. Potom plátky dobre vyžmýkame a na suchej teflonovej panvici z oboch strán opečieme. Baklažány polejeme olivovým olejom a premiešame. Začíname nakladať. Vrstva baklažánov, syr /pokrájaný na kocky/, olivy, cesnak pokrájaný na plátky, bobkový list, koreniny, bylinky až kým nenaplníme pohár. Poriadne zatlačíme a zalejeme olivovým olejom. Necháme jeden deň odležať v chladničke a konzumujeme. Nakladaný baklažán vydrží v chladničke aj týždeň. Ale u nás nie, lebo ho veľmi rýchlo vždy spapkáme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Dada M. (odeure) ID 35266 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 29.7.2008, 7:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Ratatouille (stredozemná zelenina)POTREBNÉ PRÍSADY 3 lyžice olivového oleja, 2 cibule, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 stredne veľký baklažán, 1 zelená paprika hrubostenná, 1 červená paprika hrubostenná, 1 žltá paprika hrubostenná, 3 cukíny, 350g rajčín, bazalka, rozmarín, bobkový list, soľ korenie, vňať petržlenu POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si pripravíme baklažán. Umyjeme, odstránime stopku a okvetné lístky (nešúpeme) nakrájame na 0,5-0,8 mm kolieska, ktoré posolíme a necháme postáť, aby si baklažán pustil horčíny- voda. Tie potom opláchneme a papierovou utierkou vysušíme. Kolieska nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme baklažán a papriku, ktorú sme si vyčistili a umytú nakrájali na tenké pásiky. Cukinu opláchneme, odstránime z nej stopku a okvetné lístky a nakrájame ju na kolieka (1 - 1,5 cm), ktoré ešte prerežeme na štvrtinky. Tiež pridáme a smažíme 5 minút. Stále alebo často miešame. Pridáme umyté na osminky nakrájané paradajky spolu s bylinkami. Pridáme prelisovaný alebo nadrobno nakrájaný cesnak a soľ s korením. Privedieme do varu, prikryjeme a pomaly varíme asi 10 - 15 minút podľa potreby, kým nie je zelenina uvarená, ale nie rozvarená. Pred koncom pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s chlebíkom, cestovinami, rybami, mäsom, zemiakmi alebo ciabattou či pizza štanglami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Miriam K. (Mikri) ID 50427 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 12.5.2010, 12:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Pečená feta a tofu s paradajkami a cuketouPOTREBNÉ PRÍSADY feta syr,alebo niečo podobné*biele tofu*olivový olej*cuketa*paradajky*bazalkové pesto,alebo čerstvá bazalka,či iné bylinky POSTUP PRÍPRAVY Najprv chcem poďakovať MAUKE-martina p. (mauka) ID 8602,u nej som našla inšpiráciu. Postup je veľmi jednoduchý,rýchly a výsledok mňamkovský. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 7.2.2010, 19:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Špenátový quiche s celozrnným korpusomPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus:1a 1/3 šálky ražnej hladkej múky, 1/4čl soli, 1/3 šálky masla, 4-5PL studenej vody Plnka: 1 cibuľa/pór, 4 strúčiky cesnaku, 400g mrazených špenátových listov, soľ, olivový olej, 3 vajíčka, mozzarella POSTUP PRÍPRAVY Múku zmiešame so soľou a s maslom. Postupne pridávame vodu, pokiaľ nezískame hladkú guľu cesta. Dáme odpočinúť do mrazničky kým sa spraví plnka. Na oleji orestujeme cibuľku a na plátky pokrájaný cesnak. Pridáme špenát, mierne osolíme a chvíľu podusíme. Necháme trochu vychladnúť. Zatiaľ si vyváľame cesto na veľkosť o trošku vačšiu ako je forma, na vyšie okraje. Cesto popicháme a dáme do vyhriatej rúry na 180C na 10minút predpiecť. V mise si rozmiešame 3 vajíčka, pridáme špenát. Na predpečený korpus navrstvíme polovicu plnky, navrch pokladieme plátkami mozzarely. Prikryjeme zvyškom špenátu a dáme na 180C dopiecť na 20minút. Namiesto mozzarely sa dá použiť akýkoľvek syr, napríklad feta. Vtedy však netreba špenát vôbec soliť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 13.5.2012, 16:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Rýchla pečená cviklaPOTREBNÉ PRÍSADY Balíček vákuovo balenej uvarenej ošupanej cvikle ja som ju mala z billy, cesnak kto má ako rád, korenie, sol, balkánsky syr. POSTUP PRÍPRAVY Cviklu len rozbalíme a nákrájame na kolieska poukladáme do pekáča na pár kvapiek olivového oleja...veeela cesnaku si nakrájame na krúžky posypeme ním cviklu, posolíme, okoreníme čerstvo namletým korením posypeme nastrúhaným balkánskym syrom a dáme zapiecť tak na 180 - 200...trvá to len chviločku keďže cvikla je už predvarená...dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 24.3.2014, 14:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zemiaky nasuchoPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky POSTUP PRÍPRAVY Máte chuť na zemiaky,ale radšej by ste nie mastné?Do pekáča si dajte papier na pečenie a na to nakrájajte zemiaky aj su šupkou.Nesolíme,nepolievame olejom,nič!!!Dáme do rúry rozohriatej na 220 stupňov.Až začnú mať zemiaky "pľuzgieriky"sú hotové.Hotové zemiaky zosypeme do hrnca,posolime a dokladne nimi zatrasieme.Podávame s masielkom,tvarohom,cottage,tatarkou či kyslou kapustou na zimný večer....... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 4.10.2009, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Karfiolové kolieskaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 karfiol, 2-3 vajíčka, 7 lyžíc pšeničných klíčkov, 10 lyžíc krupice, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY ak sa vám nechce variť a obaľovať karfiol, tak tu je jedna lenivšia verzia...rovnako chutná...ďalej v obrázkovom postupe... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 13.8.2008, 18:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Plnené drapákyPOTREBNÉ PRÍSADY Adrianka drapáky sú úúúplne úžasne sami o sebe no ja som si namiesto pomazánky alebo nejakej omačky pridala plnku z kyslej kapusty , pre manšiu pracnosť receptu možeme kapustu s mäskom podávať k lokšiam POSTUP PRÍPRAVY Najprv spravíme zemiakové cesto podľa receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=846 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Naďa B. (Nadena) ID 1073 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 2.1.2009, 11:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
ZELNÉ ZÁVITKYPOTREBNÉ PRÍSADY Hlávkové zelí-pár listů, šunka-šunkový salám, sýr -plátky, přísady na obalení a smažení. POSTUP PRÍPRAVY Listy zelí spaříme ve vroucí vodě, vykrojíme košťál, rozřízneme na potř. velikost, na list dáme plátek šunky, plátek sýru, možno osolit, ale sýr i salám jsou již slané, přeložíme, nebo zamotáme, obalíme v trojobalu-mouka, vajíčko, strouhanka.Smažíme. Jako příloha vařené brambory, hranolky, bramb. kaše + obloha, tatarka. Je to ryché, lehké a moc dobré :O))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Jiří B. (BlankaB) ID 2194 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 6.10.2008, 18:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Pečená plnená tekvica hokaidoPOTREBNÉ PRÍSADY tekvica cca 1,5kg po vydlabaní, 4 rožky, 2 vajcia, kus slaniny, kus klobásy, kus masla, cibuľa, zelená vňať(zeler, petržlen), majoránka, vegeta, tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY Obsahuje provitamín A, vitamín C, vitamíny skupiny B, vlákninu a pre svoj obsah sacharidov je vhodná i pre diabetikov. Z minerálnych látok obsahuje draslík, fosfor, vápnik, železo a sodík. V semenách sa nachádza zinok. Hokkaido stačí dobre umyť, nečistoty odkrojiť a netreba ju šúpať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 18.7.2011, 11:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 449 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,45 ďalšie >> |