končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Miriam K. (Mikri) ID 50427 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Ratatouille (stredozemná zelenina)[ recept č. 10600 zo dňa 25.1.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 3 lyžice olivového oleja, 2 cibule, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 stredne veľký baklažán, 1 zelená paprika hrubostenná, 1 červená paprika hrubostenná, 1 žltá paprika hrubostenná, 3 cukíny, 350g rajčín, bazalka, rozmarín, bobkový list, soľ korenie, vňať petržlenu POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si pripravíme baklažán. Umyjeme, odstránime stopku a okvetné lístky (nešúpeme) nakrájame na 0,5-0,8 mm kolieska, ktoré posolíme a necháme postáť, aby si baklažán pustil horčíny- voda. Tie potom opláchneme a papierovou utierkou vysušíme. Kolieska nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme baklažán a papriku, ktorú sme si vyčistili a umytú nakrájali na tenké pásiky. Cukinu opláchneme, odstránime z nej stopku a okvetné lístky a nakrájame ju na kolieka (1 - 1,5 cm), ktoré ešte prerežeme na štvrtinky. Tiež pridáme a smažíme 5 minút. Stále alebo často miešame. Pridáme umyté na osminky nakrájané paradajky spolu s bylinkami. Pridáme prelisovaný alebo nadrobno nakrájaný cesnak a soľ s korením. Privedieme do varu, prikryjeme a pomaly varíme asi 10 - 15 minút podľa potreby, kým nie je zelenina uvarená, ale nie rozvarená. Pred koncom pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s chlebíkom, cestovinami, rybami, mäsom, zemiakmi alebo ciabattou či pizza štanglami. |
Pavla S. (brodi26) ID 56856 (12.5.2010, 12:09) |
mňam, to vyzerá fantasticky! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miriam K. (Mikri) ID 50427, mimibazar.sk/mikri (upravené 23.2.2009, 11:21) | |
Mate pravdu ja sa tiez riadim pri duseni podľa toho ako vyzera cukina a je to podstatne kratšia doba. Takže som to opravila. Zabudla som pripisat že tych 30 min som to robila keď mala malá rok a jej som to potom ešte mixovala takže vtedy som to potrebovala mat mäkučke. Ratatuille je predsa len lepšie keď je ešte zelenina pevná a nie úplne rozvarená. Takže ešte k tomuto receptiku uvadzam že ak dieťatko nema problemy s travenim tak toto jedlo je vhodne od 9-10 mesiaca ak už nie je kojené a papa už nejakú tú zeleninku. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (Jolana) ID 36903 (25.1.2009, 15:44) |
Túto dobrotku často robievam v lete, keď je dostupná všetka zeleninka. Aj ja ju dusím najviac 5-10 min, aby bola chrumkavá a ponechala si čo najviac vzácnych vitamínov. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Renata P. (rena19) ID 34649 (25.1.2009, 15:08) |
Miriam,je to výborný receptík,často ho robievam Akurát podľa mňa stačí zeleninke 5-10 minút a nie 30-40 ako uvádzaš,aby bola krehká a chrumkavá. Po 40 minútach je podľa mňa z toho kaša. To je samozrejme môj názor. Inak vynikajúce .Ešte to zvykneme v lete grilovať v krbe ako prílohu k mäsu,vtedy to nahádžem do hliníkovej tácky a krásne sa to na mriežke upečie. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |