. .. .. .. .. .. .
. .

Ratatouille (stredozemná zelenina) - RECEPT 10600

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ID 50427 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Ratatouille (stredozemná zelenina)


[ recept č. 10600 zo dňa  ]


Ratatouille (stredozemná zelenina)


POTREBNÉ PRÍSADY

3 lyžice olivového oleja, 2 cibule, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 stredne veľký baklažán, 1 zelená paprika hrubostenná, 1 červená paprika hrubostenná, 1 žltá paprika hrubostenná, 3 cukíny, 350g rajčín, bazalka, rozmarín, bobkový list, soľ korenie, vňať petržlenu

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si pripravíme baklažán. Umyjeme, odstránime stopku a okvetné lístky (nešúpeme) nakrájame na 0,5-0,8 mm kolieska, ktoré posolíme a necháme postáť, aby si baklažán pustil horčíny- voda. Tie potom opláchneme a papierovou utierkou vysušíme. Kolieska nakrájame na kocky.
Cibuľu nakrájame a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme baklažán a papriku, ktorú sme si vyčistili a umytú nakrájali na tenké pásiky. Cukinu opláchneme, odstránime z nej stopku a okvetné lístky a nakrájame ju na kolieka (1 - 1,5 cm), ktoré ešte prerežeme na štvrtinky. Tiež pridáme a smažíme 5 minút. Stále alebo často miešame. Pridáme umyté na osminky nakrájané paradajky spolu s bylinkami. Pridáme prelisovaný alebo nadrobno nakrájaný cesnak a soľ s korením. Privedieme do varu, prikryjeme a pomaly varíme asi 10 - 15 minút podľa potreby, kým nie je zelenina uvarená, ale nie rozvarená. Pred koncom pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Podávame s chlebíkom, cestovinami, rybami, mäsom, zemiakmi alebo ciabattou či pizza štanglami.
<< pre manžela | Ratatouille (stredozemná zelenina) | Manci kolac od mojej maminky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Pavla S. (brodi26) ID 56856 (12.5.2010, 12:09)
mňam, to vyzerá fantasticky! :-p
ODPOVEDAŤ
Miriam K. (Mikri) ID 50427, mimibazar.sk/mikri (upravené 23.2.2009, 11:21)
Mate pravdu ja sa tiez riadim pri duseni podľa toho ako vyzera cukina a je to podstatne kratšia doba. Takže som to opravila. Zabudla som pripisat že tych 30 min som to robila keď mala malá rok a jej som to potom ešte mixovala takže vtedy som to potrebovala mat mäkučke. Ratatuille je predsa len lepšie keď je ešte zelenina pevná a nie úplne rozvarená. (Y) (Y) Takže ešte k tomuto receptiku uvadzam že ak dieťatko nema problemy s travenim tak toto jedlo je vhodne od 9-10 mesiaca ak už nie je kojené a papa už nejakú tú zeleninku.
ODPOVEDAŤ
Eva K. (Jolana) ID 36903 (25.1.2009, 15:44)
Túto dobrotku často robievam v lete, keď je dostupná všetka zeleninka.
Aj ja ju dusím najviac 5-10 min, aby bola chrumkavá a ponechala si čo najviac vzácnych vitamínov.
(L) (L) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Renata P. (rena19) ID 34649 (25.1.2009, 15:08)
Miriam,je to výborný receptík,často ho robievam (Y)Akurát podľa mňa stačí zeleninke 5-10 minút a nie 30-40 ako uvádzaš,aby bola krehká a chrumkavá.
Po 40 minútach je podľa mňa z toho kaša. To je samozrejme môj názor.
Inak vynikajúce (clamp).Ešte to zvykneme v lete grilovať v krbe ako prílohu k mäsu,vtedy to nahádžem do hliníkovej tácky a krásne sa to na mriežke upečie.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu