
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Naďa B. (Nadena) ID 1073 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Plnené drapáky[ recept č. 892 zo dňa 28.1.2007 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Adrianka drapáky sú úúúplne úžasne sami o sebe no ja som si namiesto pomazánky alebo nejakej omačky pridala plnku z kyslej kapusty , pre manšiu pracnosť receptu možeme kapustu s mäskom podávať k lokšiam POSTUP PRÍPRAVY Najprv spravíme zemiakové cesto podľa receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=846 OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Kyslú kapustu s nakrájaným údeným mäskom podusíme a samozrejme ochutime soľou a koreninami podľa vlastnej chuti ![]() Trochu vychladnutú zmes kapusty vymačkáme aby sme sa zbavili štavy a primerane naberieme na pripravenú zemiakovú placku V tomto prípadene ich moc nenatieram cesnakovym výpekom ![]() Placky dáme do trochu vymastenej formy a šup do trúby Nemusia sa nutne robiť placky zaujímavé by boli aj drapákové lazane kde by na plátok zemiakového cesta prišla vrstva kapusty a zase cesto až nám máme suroviny ![]() Pečieme podľa veľkosti alebo hrúbky takto vytvorenej placky ![]() Robila som drapáky už niekoľkokrát plnené alebo len samostatné no sú tak úúúúžasné , že nám ich vždy bolo málo OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Olga P. (Oli13) ID 75362 (2.1.2009, 11:59) |
Milé moje maldé gazdinky! Chcem vás poopraviť na uvádzané drapáky (pazderňáky). To, čo tu vy opisujete ako drpáky, sú lokše, lokše plnené atď. Drapáky sú z toho istého cesta - rozvaľkať hrúbja cca 1/2 cm, potrieť olejom alebo bravčovou masťou, zrolovať ako závin, nakrájať na rezy asi 2 cm hrubé, rozmačkať rukou aby vznikli kruhy o priemere cca 10 cm a hrúbvky asi 1 cm, urobiť nožom mriežky na povrchu, potrieť olejom, daťna vymastený plech (zmestí sa 12 ks) a dať piecť do rúry vyhriatej na 220 250 stupňov aby boli upečené do ružova. V niektorých rodinách to smažia na panvici v oleji. Vtedy je to veľmi mastné. Moja babička, bola by sa dožívala v tomto roku 121 rokov, bola výbornou gazdinkou a bol to jeden z jej receptov, čiže je to už veľmi starý recept. To sú teda drapáky o ktorých sa tu bavíte dlhšiu dobu! Prepáčte za môj komentár! Dobrú chuť!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana D. (BEATE) ID 7569, mimibazar.sk/beate1 (2.4.2007, 9:17) |
vyborne,vyborne,vyborne...mnam,mnam... ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana D. (BEATE) ID 7569, mimibazar.sk/beate1 (1.4.2007, 20:58) |
Praave skusame,dufam,ze budu dobre....ale vyzeraju zaujimavo ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (28.1.2007, 19:43) |
Super nápad ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |