. .. .. .. .. .. .
. .

Plnené drapáky - RECEPT 892

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ID 1073 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Plnené drapáky


[ recept č. 892 zo dňa  ]


Plnené drapáky


POTREBNÉ PRÍSADY

Adrianka drapáky sú úúúplne úžasne sami o sebe no ja som si namiesto pomazánky alebo nejakej omačky pridala plnku z kyslej kapusty , pre manšiu pracnosť receptu možeme kapustu s mäskom podávať k lokšiam

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv spravíme zemiakové cesto podľa receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=846

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Kyslú kapustu s nakrájaným údeným mäskom podusíme a samozrejme ochutime soľou a koreninami podľa vlastnej chuti
Trochu vychladnutú zmes kapusty vymačkáme aby sme sa zbavili štavy a primerane naberieme na pripravenú zemiakovú placku
V tomto prípadene ich moc nenatieram cesnakovym výpekom
Placky dáme do trochu vymastenej formy a šup do trúby
Nemusia sa nutne robiť placky zaujímavé by boli aj drapákové lazane kde by na plátok zemiakového cesta prišla vrstva kapusty a zase cesto až nám máme suroviny
Pečieme podľa veľkosti alebo hrúbky takto vytvorenej placky
Robila som drapáky už niekoľkokrát plnené alebo len samostatné no sú tak úúúúžasné , že nám ich vždy bolo málo


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< KRÚPOVÁ S PÓROM (výborná) | Plnené drapáky | Nátierka á la losos >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Olga P. (Oli13) ID 75362 (2.1.2009, 11:59)
Milé moje maldé gazdinky! Chcem vás poopraviť na uvádzané drapáky (pazderňáky). To, čo tu vy opisujete ako drpáky, sú lokše, lokše plnené atď. Drapáky sú z toho istého cesta - rozvaľkať hrúbja cca 1/2 cm, potrieť olejom alebo bravčovou masťou, zrolovať ako závin, nakrájať na rezy asi 2 cm hrubé, rozmačkať rukou aby vznikli kruhy o priemere cca 10 cm a hrúbvky asi 1 cm, urobiť nožom mriežky na povrchu, potrieť olejom, daťna vymastený plech (zmestí sa 12 ks) a dať piecť do rúry vyhriatej na 220
250 stupňov aby boli upečené do ružova. V niektorých rodinách to smažia na panvici v oleji. Vtedy je to veľmi mastné.
Moja babička, bola by sa dožívala v tomto roku 121 rokov, bola výbornou gazdinkou a bol to jeden z jej receptov, čiže je to už veľmi starý recept. To sú teda drapáky o ktorých sa tu bavíte dlhšiu dobu! Prepáčte za môj komentár! Dobrú chuť!!!
ODPOVEDAŤ
Jana D. (BEATE) ID 7569, mimibazar.sk/beate1 (2.4.2007, 9:17)
vyborne,vyborne,vyborne...mnam,mnam... |:o)
ODPOVEDAŤ
Jana D. (BEATE) ID 7569, mimibazar.sk/beate1 (1.4.2007, 20:58)
Praave skusame,dufam,ze budu dobre....ale vyzeraju zaujimavo (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (28.1.2007, 19:43)
Super nápad |:o)! Určite vyskúšam (Y) (Y).
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu