končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Výborné hovädzie líčka na červenom víne podľa Zdeňka Pohlreicha (2) 12.3.2023, 19:37 Spanielske vtacky s prazenou ryzou (25) 14.2.2021, 6:32 Maďarský guľáš s karlovarskou knedľou (5) 15.1.2021, 11:31 Poľovnícka špecialita (bez diviny) (139) 5.1.2021, 13:31 Pikatné hovädzie s baby karotkou a fazulovými luskami (25) 19.4.2020, 10:13 Krehká hovädzia roštenka s voňavou omáčkou (2) 9.2.2020, 6:49 "rozstrelené"španielske vtáčiky (61) 13.9.2019, 16:52 Maďarský Tokáň (5) 28.4.2019, 11:07 Hovädzie mäso Stroganov (58) 27.1.2019, 9:10 Stoofvlees- recept, po ktorom vas muzi vynesu do neba :) (44) 17.12.2018, 9:17 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
Mäsko Stroganov (dá sa robiť aj s kuracím)POTREBNÉ PRÍSADY hov. stehno (závisí od vás koľko ho chcete, ja robievam asi z 3/4 kila), 5 kyslých uhoriek, 1 stredná cibuľa, kečup, horčica, 1 malá (príp. väčšia) konzerva hrášku, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Mäsko nakrájame na tenké rezančeky. Cibuľu nakrájame na drobno a opražíme, hodíme na ňu mäsko a prudko opečieme, pridáme uhorky nakrájané na drobné kocky, podlejeme trochou vody a spolu dusíme do mäkka. Mäsko pravidelne podlievame prevarenou vodou, aby nám neprihorelo :-). Keď zmäkne, pridáme hrášok, osolíme, podusíme ešte spolu 15 minút. Nakoniec podľa chuti pridáme horčicu (cca 1 čaj. lyžička) a kečup (cca 6 PL). Je to ozaj mňamko, dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 312 návštěvníkov) Jana P. (janie) ID 2934 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (125) posledné: 4.2.2015, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Poľovnícka špecialita (bez diviny)POTREBNÉ PRÍSADY Keď som prvý krát jedlo túto dobrotu, prvá otázka bola: ,,Aká tam je divina"? Že žiadna! A hríby?? Žiadne!!! A to ma dostalo. Chutilo mi to úplne ako nejaká divina s hríbikmi. Ale lacnejšia verzia. Odporúčam vyskúšať a budete milo prekvapení. Takže ideme na to. Potrebujeme asi 1kg hovädzieho mäsa(ja som mala hnátik), 1 cibuľku, 250ml smotanu na varenie,1 č.l.čierneho mletého korenia,1 č.l.soli,1č.l.drvenej rasce, 2 PL slivkového lekváru, 2 č.l.čučoriedkového lekváru (nemusí byť ) , 2 č.l.sladkej červenej papriky a hladkú múku na zahustenie omáčky. POSTUP PRÍPRAVY Postup som samozrejme nestihla ani vyfotografovať,tak nejako mi to všetko išlo rýchle od ruky:)Nakrájané mäso si orestujeme na cibuľke,podlejeme vodou,pridáme všetky koreniny,lekvár a dusíme do mäkka.Ja som použila tlakový hrniec,tak sa mi mäsko úplne rozpadlo na kúsky.Keď je mäso mäkké,môžeme(ale nemusíme) ho vybrať a šťavu s kúskami slivkového lekváru rozmixovať.Do smotany primiešame múku a omáčku zahustíme a dochutíme.Vložíme mäso,necháme tr.prevariť a podávame s knedľou.Prajem dobrú chuť:)Verím,že Vám bude mäsko chutiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 214 návštěvníkov) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (139) posledné: 5.1.2021, 13:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie mäso StroganovPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hovädzieho mäsa/ ja som mala predné/,2-3 PL oleja,3PL hl.múky,8PL sladkej smotany na varenie,3PL paradajkového pretlaku,1 väčšia cibuľa,mleté čierne korenie,soľ,1ČL horčice,1ČL cukru,1kocka hovädzieho bujónu. POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 154 návštěvníkov) Iveta K. (ivetka001) ID 90150 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (58) posledné: 27.1.2019, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Maďarský gulášPOTREBNÉ PRÍSADY cca do 1 kg hovädzieho mäsa,2 zelené papriky,2 červené papriky,3 rajčiny,pór (alebo cibuľa),4 strúčiky cesnaku,1 PL rajčinového pretlaku,mletá červená paprika,MČK(skratka pre mleté čierne korenie ),soľ,mletá rasca,majoránka POSTUP PRÍPRAVY V rýchlosti som kukala či je tu daný recept,ale nejak som nenašla alebo som prehliadla ak hej tak tu bude ešte raz...Tip ako máte podráždiť chute susedom :-)))))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 150 návštěvníkov) Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (167) posledné: 19.1.2016, 13:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
SVIEČKOVÁ NA SMOTANEPOTREBNÉ PRÍSADY 600-800 g sviečkovice - ja zvyknem použiť mäso z hovädzieho stehna, slaninka, 1 cibuľa, kúsok zeleru, 1 petržlen, 3-4 kúsky mrkvy, bobkový list, 4-5 zrniek celého čierneho korenia, 1 nové korenie, rasca, soľ, koliesko citrónu a citrónová šťava - prípadne ocot, sladká smotana, hladká múka POSTUP PRÍPRAVY Takto ma to učila moja maminka a všetkým nám ohromne chutí....a vôbec s tým nie je veľa roboty, vyskúšajte, stojí to zato!!!!!! A čím dlhšie je mäsko v páce - tým je lahodnejšia!!!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 138 návštěvníkov) Janka H. (hoblik) ID 10464 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 10.1.2014, 12:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
"rozstrelené"španielske vtáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY hovädzie mäso, soľ, korenie, horčica, cibuľa, olej, párky, uhorky, uvarené vajíčka, bujón POSTUP PRÍPRAVY recept som videla v telke a veľmi ma zaujal svojou jednoduchosťou, tak som ho hodila aj sem pre inšpiráciu pre maminy, ktoré majú radi španielske vtáčiky, ale nechce sa im toľko s nimi prplať. Pretože v tomto recepte sa nemusia plniť - teda ani motať, veď pozrite foto-postup a uvidíte. Chutia senzačne... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 115 návštěvníkov) Martina Z. (mata198511) ID 20128 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (61) posledné: 13.9.2019, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Španielske vtáčky ako ich robím jaPOTREBNÉ PRÍSADY Rezne z hovädzieho stehna, šunka, syr, vajíčko na tvrdo a slanina-toľko plátkov, koľko máme rezňov, cibuľa, olej, soľ , korenie, horčica, kečup, worčestrová omáčka , solamyl, prípadne aj strúčik -dva cesnaku POSTUP PRÍPRAVY nižšie: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 78 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (40) posledné: 20.10.2012, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
*♥*Maďarský guláš - taký správny :-) *♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hovädzieho na guláš (najlepšie krk, glejovka-resp. močing), 3 cibule, 6 strúčikov cesnaku, 2 čL ml.sladkej papriky, 1/2 čL mčk, 1/2 čL mletej rasce, 1/4 čL celej rasce, 1 PL majoránky, 1 chilli paprička, 1 - 2 ks zelenej papriky, 2 čL paradajkového pretlaku, soľ, na zahustenie 1 postrúhaný zemiak alebo 2 čL hladkej múky rozmiešané s trochou studenej vody POSTUP PRÍPRAVY Umyté, osušené mäso zbavíme blán a prípadne i tuku. Pokrájame na väčšie kúsky. Cibuľu a trochu cesnaku pokrájame a dáme restovať na olej. Časť cesnaku necháme na záverečné dochutenie. Cibule by mala byť rovnaká kopa ako mäsa. Na cibuľu dáme restovať mäso. Opekáme ho čo najrýchlejšie pri vysokej teplote, aby sa čím skôr uzavreli póry, preto mäsko aktívne miešame. Keď je už poriadne orestované, pridáme koreniny. Opäť restujeme, aby sa všetky kúsky pekne obalili a osmahlo sa i korenie, len to nesmie dlho trvať (aby nezhorkla paprika). Pridáme zelenú papriku a chilli papričku. Taktiež pridáme pretlak, restujeme a osolíme. Týmto sa nám urobila krásna šťavička. Ale keďže ideme dusiť, musíme pridať potrebné množstvo vody. Uzavrieme vrchnák tlakáča a necháme dusiť. Čas dusenia v papiňáku pre rôzne druhy mäsa (či mias :-) ? ) je orientačný, takže budeme musieť experimentálne zistiť pre to naše aktuálne mäsko. Moje mäsko sa dusilo 50 minút. A bolo krásne mäkulinké a šťavnaté (Bohužiaľ, musím priznať, že nebolo kúpené u nás, ale u južných susedov. U nás kúpené bolo na pohľad pekné, ale dusila som ho oveľa dlhšie, kým zmäklo a nebolo také dobré :-( takže kvalita mínus ) Guláš po otvorení tlakáča ochutnáme, šťava zhustla od rozdusenej cibule, ale ak chceme viac šťavy, pridáme potrebné množstvo horúcej vody a dochutíme ju. Zahustíme pridaním jemne postrúhaného zemiaka alebo pridaním zátrepky z malého množstva vody a múky. Povaríme. Dochutíme už len prelisovaným cesnakom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (27) posledné: 31.10.2014, 19:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzia roštenka na hríboch a smotanePOTREBNÉ PRÍSADY 750 g hovädzej roštenky, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, horčica, hladká múka, olej, 1ks cibule, 250g kyslej smotany, kečup, sušené hríby, Podravka alebo Harmónia chuti POSTUP PRÍPRAVY Hovädziu roštenku umyjeme, nakrájame na rezne, narežeme okraje a vyklepeme. Rezne osolíme, okoreníme, posypeme mletou rascou a z jednej strany potrieme horčicou. Takto pripravené rezne obaľujeme zľahka v múke a prudko opečieme z oboch strán na oleji. Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľku. Mäso vrátime naspäť, podlejeme vodou a prisypeme Podravku (približne 1 PL). Rezne dusíme, keď sú polomäkké, pridáme sušené hríby a kečup (stačí trošku pre farbu :D). Priebežne premiešavame aby sa nám neprilepili, prípadne podlievame teplou vodou. Pred koncom pridáme kyslú smotanu a necháme prejsť varom. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov) Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 28.10.2014, 15:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Staročeská sviečková na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg falošnej sviečkovice, alebo rovnaké množstvo pekného hovädzieho stehna, 2-3 mrkvy, 2 petržleny, poriadny kúsok zeleru, menšiu cibuľu, olej, 1 sladkú šľahačkovú a 1 kyslú smotanu, 2-3 lyžice hladkej múky a 3-4 lyžice kryštálového cukru, citrón. Ochucovať budeme celým novým korením, bobkovým listom, mletým čiernym korením, vegetou a plnotučnou horčicou a citróm, či octom. Ďalej potrebujeme zaváraný brusnicový kompót, alebo džem. Citrón môžeme nahradiť octom. POSTUP PRÍPRAVY Tak sa pusťme do toho. Čo sa týka množstva mäsa, je to na vás a podobne je to aj s ostatnými surovinami. Mäso si nakrájame na plátky, jemne naklepeme, potrieme horčicou a zprudka opečieme na rozpálenom oleji. Opečené mäso preložíme do hrnca, zalejeme výpekom, pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, posolíme, pridáme vegetu, na polovicu rozkrojenú cibuľu, nové korenie 8-10 ks, bobkový list 4-5 ks, na kolieska nakrájaný citrón. Takto pripravené mäso zalejeme karamelom. Pripravíme si ho z 3-4 lyžíc kryštálového cukru, dáme pozor, aby nám nezhorel, zalejeme 500 ml vody a necháme karamel rozpustiť. Prelejeme mäso a šup na sporák, kde pomaly dusíme až do mäkka. Počas dusenia podlievame vodou podľa potreby. Keď je mäsko hotové, vyberieme ho, spolu s ním bobkový list, nové korenie, cibuľu a citrón. Zeleninu rozmixujeme, dáme späť na sporák a zahustíme zátrepkou z oboch smotán a hladkej múky. Povaríme asi 10 min a je to hotové. Samozrejme dochutíme podľa potreby. Mäsko vložíme do omáčky , aby nám neoschlo. Podávame s knedľou a plátky mäsa ozdobíme brusnicami. Dúfam, že bude chutiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov) Andrea S. (asanny) ID 1813 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 21.9.2014, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >> |