. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥* Cestoviny zapečené so zeleninou *♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g cestovín, 1 cukina stredne veľká, 1 cibuľa, 4 - 5 strúčikov cesnaku, 1 baklažán, 1 zelená paprika, 3 - 4 paradajky, 150 ml šľahačkovej smotany, soľ, mčk, bazalka, 1 bujónkocka, 100 g strúhaného syra, 1 encián, trocha oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Cestoviny (napr. penne) uvaríme v slanej vode. Na oleji orestujeme cibuľu, cesnak a prihodíme na kúsky pokrájanú zeleninu. Osolíme, pridáme mčk a dusíme pod pokrievkou. Pridáme trolinka vody a bujónkocku. Keď je zelenina mäkká, necháme ju čiastočne vychladnúť, pridáme do nej smotanu a rozmixujeme (ponorný mixér postačí). Ja som to mixla len tak, nechcela som úplnú kašu. Cestovinu zmiešame so zeleninovou zmesou, pridáme na kocky pokrájaný encián, trocha strúhaného syra, posekaná bazalka by nezaškodila tiež, ale ja som nemala. Všetko zmiešame a uložíme do zapekacej misy, (ak dáte v tenšej vrstve, bude to lepšie, mňamkové ). Posypeme zvyšným syrom a dáme zapiecť do rúry alebo do grilu.
A ešte malé P.S : po vychladnutí a opätovnom zohriatí je to ešte lepšie ako za čerstva...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Dvojfarebná knedľa*♥* - úplne ľahučké



POTREBNÉ PRÍSADY

450 g múky (polohrubá + hladká...viac polohrubej), 1 žĺtok, necelá 1/2 kocky droždia, 1 rovná čL kryšt.cukru, 1 plná čL soli, 1/4 l vlažného mlieka, 2 PL oleja, 1/2 čL červenej papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Múku dáme do misy, uprostred urobíme jamku a do nej nasypeme cukor, rozdrobíme droždie. Zalejeme to asi polovicou vlažného mlieka a zamiešame. Po malej chvíli pridáme zvyšok mlieka spolu s žĺtkom, osolíme a miesime cesto. Ja robievam trocha redšie cesto, lebo potom je knedľa mäkšia, hebkejšia, a preto som pridala ešte asi dve lyžice vody (to odoka) , miesime aspoň 7 - 8 minút, aby sa cesto čo najviac prevzdušnilo. V tejto fáze môžeme dať už cesto prikryté kysnúť niekam na teplé miesto, pravdaže ak chceme jednofarebnú knedľu. Ja som si práve ku koncu miesenia spomenula na tú dvojfarebnú knedľu z relácie Bez servítky a keďže v mojej kuchyni sa farbičky nenachádzajú, skúsila som miesto farbiva červenú papriku. Rozpustila som ju v oleji (no vlastne som len dala papriku na 1/3 cesta, ktoré som oddelila od pôvodného a priliala k tomu olej). Toto farebné cesto som ešte trocha premiesila, aby sa paprika rozptýlila, ale olej tomu dosť pomohol. Obidve cestá dáme vykysnúť (asi 30 - 40 minút). Na pomúčenú dosku vyklopíme biele cesto, rozvaľkáme valčekom na obdĺžnik. Farebné cesto tiež vyvaľkáme a nemusíme sa s tým nijako babrať. Capneme ho na biele cesto, trocha ho na ňom ponaťahujeme a celé pevne stočíme. V polovici závin prekrojíme a konce trocha stiahneme dole, upravíme. Rukami sformujeme do požadovaného tvaru a prikryté utierkou necháme ešte podkysnúť cca 10 min. Do hrnca dáme vodu asi do výšky 3 cm, vložíme dnu parák a vyložíme ho papierom na pečenie (knedle potom naraz vytiahneme za rohy papiera). Keď voda vrie, vložíme dnu knedle, zatvoríme a stiahneme teplotu na minimum. Po 20 minútach sú knedle hotové. Po vybratí ich popicháme a povrch potrieme olejom. Nekrájame hneď, nech sa trocha aklimatizujú na okolie :)) a potom krájame niťou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (14) posledné: 11.8.2010, 19:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Talianske slané palacinky*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Na palacinky: 3 dl mlieka, 2 vajcia, 2 dl vody, 1 dl oleja, 220 g múky (polohrubá - len na tieto palacinky, inak hladká), 1/2 čL soli, *******Na plnku: 250 g špenátu (mrazený v kockách al. čerstvý), 20 g masla, 2 PL olivového oleja, 1 cibuľa, 4 - 5 strúčikov cesnaku, 150 g šampiňónov, 1 vajíčko, 250 g tvarohu, 100 g mozzarelly, 3 PL nivy (postrúhať), podľa chuti soľ, mleté čierne korenie, štipka strúhaného muškátového orieška, podľa chuti talianske bylinky (oregano, bazalka), 1/2 čL rasce drvenej, podľa chuti sójová omáčka,******** Na zapekaciu omáčku: 100 g nivy, kúsok masla, niekoľko (4 ) PL mlieka, 1 dl sladkej smotany al. smotana na varenie******* Na posypanie: 2 PL parmezánu al. grana padano,

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je zo starého časopisu, jedlo vyskúšané a overené už mnohokrát, zaradené do kategórie "bezmäsité" a ešte do kategórie "mňamky". Mňamky chutia aj mäsožravcom ( mäsojedom?, mäsojedákom? ).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (32) posledné: 15.8.2014, 12:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Bačovský bryndzovník*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

*Cesto - 350 g polohrubej múky, 200 ml vlažného mlieka, 1/2 kocky kvasníc, 1/2 PL kryšt.cukru, 1a1/2 čL soli, 3 PL oleja, 1 vajíčko * *Náplň - klobása, cibuľa, prerastená slaninka* *Bryndzová vrstva - 200 g bryndze, 250 g kyslej smotany, 3 PL rastl. masla, 1 vajíčko, soľ, kôpor * *Pozn. - ja som k bryndzi pridala ešte trocha nahrubo postrúhaného eidamu s predstavou, že to nemôže byť na škodu (a nebolo)*

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 157 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (152) posledné: 11.12.2016, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Zlatohnedé trojhranky*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1 biely jogurt, rovnaký objem acidka (odmeriame kelímkom z jogurtu), 1 a 1/2 čL soli, 1/2 čL vegety, 300 g hladkej múky, 1 PDP, 15 dg údenej šunky alebo oravskej slaniny, masť na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 1.7.2009, 20:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Karfiolové krokety - jednoduché a dobré*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1 stredný karfiol, hladká múka, 2 vajcia, strúhanka, soľ, vegeta, mčk, trocha jarnej cibuľky s vňaťou (môžeme nahradiť cibuľou+petržl.vňaťou), olej ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Manželovi chutia dokonca viac ako vyprážaný karfiol a ja ich robím radšej, lebo je to menšia babračka ako s obaľovaním a vyprážaním karfiolu.

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol uvaríme v slanej vode do polomäkka, zlejeme vodu a necháme vychladnúť karfiol. Dáme ho do misy a trocha ho roztlačíme (nie na kašu), pridáme vegetu, mčk, nadrobno posekanú cibuľku s vňaťou, vajcia a premiešame. Pridáme hladkú múku (ja to robím odoka), aby sme hmotu trochu zahustili. Nepridávame zbytočne veľa múky, skôr by som povedala, čo najmenej. Musí jej však byť toľko, aby sa dali formovať mäkké fašírky. Hneď ako sformujeme kroketku (neformujte príliš veľké, aby sa nelámali), vložíme ju do strúhanky a potom do panvice s olejom. Smažíme ich dozlatova. Podávame so zemiakmi na všeliaké spôsoby a s tatárskou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.11.2009, 13:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Bryndzovo - alebo syrovo - zemiakové pirohy*♥*


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

hrnček polohrubej múky, 1 vajce, 1 dl mlieka, 2 uvarené postrúhané zemiaky plnka - 450 g uvarených zemiakov v šupke, soľ, mčk, trocha vňaťovej cibuľky, 1 syr Bambino (alebo bryndza) (plnka sa v prípade použitia bryndze dá ochutiť kôprom, v prípade Bambina posekanou chilli papričkou)

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky, zemiakov, vajca, mlieka pripravíme tuhšie cesto a necháme ho chvíľu stáť.
Pripravíme plnku tak, že zemiaky postrúhame, pridáme syr, mčk a pokrárjanú cibuľku, osolíme a spolu premiešame.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho kolieska. Malou lyžičkou ich plníme plnkou. Kolieska zlepíme tak, aby sa pri varení neotvorili.
Pirohy vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme asi 15 minút. Podávame poliate rozpraženou slaninkou, alebo rozpusteným maslom a opraženou cibuľou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 20.2.2010, 14:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Pečený encián*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Hneď na úvod uvádzam, že tento recept je len pozmenenou verziou iného receptu, snáď najznámejšieho tu na MMB. My sme doma milovali vyprážaný encián a teraz milujeme tento, ktorý sa pečie v rúre....inšpirácia je od Mati74, Vďaka Martina P. (Mata74) ID 9033 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Potrebujeme: 2 camemberty (alebo encián, hermelín) , 150 g šunky, 150 g eidamu, 2 vajcia, pomleté cornflakes, troška masla alebo oleja Ak máte hlbšie zapekacie misky, môže sa šunková vrstva prikryť druhou polovicou camembertu, ale mne sa to do misiek nezmestilo. Preto som šunku zakrývala strúhaným eidamom.

POSTUP PRÍPRAVY

1) Zapekacie simaxové misky vytrieme maslom alebo olejom, vysypeme pomletými cornflekmi.
2) Camembert rozkrojíme naplocho , 1/2 vložíme do misky (vysypanej a vymastenej) a na to dáme vrstvu pokrájanej šunky
3) V miske si roztrepeme 2 celé vajcia (môže sa i viac, ale netreba)
4) Šunku v miskách polejeme vajcami (minieme polovicu z misky)
5) Postrúhame eidam a navŕšime ho rovnako do každej misky, utlačíme rukou
6) Zvyšok vajec opäť lyžicou naložíme na eidam do misiek
7) Vrch každej porcie posypeme mletými cornflakes.
8) Misky vložíme do pekáča, do pekáča dáme vodu, ktorá má siahať do polovice misiek a dáme do vyhriatej rúry piecť asi pol hodiny pri 230°C

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.12.2009, 21:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Zapekané palacinky so syrovo-zeleninovou plnkou*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

palacinky - 3 dl mlieka, 3/4 dl oleja, 1 dl vody, 1/4 čL soli, 2 vajíčka, hladká múka cca 6 kopcovitých PL ( ak by bolo husté cesto, ešte pridáme trocha vody) plnka - 1 cibuľa, cca pol menšieho karfiolu, 1 mrkva, zelená fazuľka - trocha, šampiňóny baj očko, 15 dg eidamu, 2 vajcia, plátky debrecínky, alebo niečoho podobného (ak to musí teda byť) soľ, mčk, trocha chilly papriky, podľa chuti vegety, trocha bazalky , olej omáčka na poliatie a zapečenie - asi pol kelímka kyslej smotany, pol syra v črievku (bambino, weekend a pod.), 1 PL majonézy al. tatárskej, kúsok syra Niva.

POSTUP PRÍPRAVY

palacinky - zamiešame ponorným mixerom, aby sme nemali hrudky, pečieme bez oleja - normálne bežné palacinky (ale vynecháme cukor )

Na oleji speníme cibuľu, pridáme na menšie kúsky pokrájanú mrkvu (alebo postrúhame na hrubo) a po chvíli pridáme zvyšné zeleniny a huby, osolíme, okoreníme, podlejeme trošičkou vody a prikryté dusíme. Keď je zelenina mäkká, pridáme k nej vajcia, zamiešame len chvíľu a necháme vychladnúť. Pridáme postrúhaný
syr a dochutíme ešte podľa seba - bazalka, vegeta.
Palacinky potrieme zeleninovou plnkou, položíme na ňu plátok šunky (nemusí byť) a stočíme.
Palacinky ukladáme tesne vedľa seba do zapekacej misy vytretej olejom a vysypanej strúhankou.
Polejeme omáčkou a posypeme nivou. Dáme zapekať do rúry asi 10 -15 min pri 180°C.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Haruľa s údeným*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

7 ks zemiakov, 7 PL hladkej múky, 2 dl mlieka, 1 dl vody, 7 strúčikov cesnaku, 1 cibuľa, 2 vajíčka, majoránka, mčk, 2 čL soli, tuk na pomastenie plechu, 20 - 25 dg uvareného údeného mäsa

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky očístíme, pokrájame a rozmixujeme v mixéri spolu s vodou. Vylejeme do misy, pridáme múku, vajíčka, zohriate mlieko a všetky koreniny. Zamiešame, vznikne cesto, ktoré má konzistenciu ako cesto na zemiakové placky (redšie, ale nie riedke). Mäso pokrájame na kocky a primiešame k zemiakovému cestu. Plech poriadne vymastíme (ja som použila 1 PL bravčovej masti) a vylejeme naň haruľovú masu. Pekne ju urovnáme stierkou a dáme do rúry piecť na 1/2 hodinu pri 200°C. Keď je povrch haruly stuhnutý, potrieme ho lyžicou masti. Ku koncu pečenia prepneme rúru na infra s ventilátorom. Nám chutí haruľka s acidkom. Robievame aj placky, ale takto je to menej mastné.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.2.2010, 10:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu