. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Bačovský bryndzovník*♥* - RECEPT 18244

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 157 návštěvníkov)


*♥*Bačovský bryndzovník*♥*


[ recept č. 18244 zo dňa  ]


*♥*Bačovský bryndzovník*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

*Cesto - 350 g polohrubej múky, 200 ml vlažného mlieka, 1/2 kocky kvasníc, 1/2 PL kryšt.cukru, 1a1/2 čL soli, 3 PL oleja, 1 vajíčko * *Náplň - klobása, cibuľa, prerastená slaninka* *Bryndzová vrstva - 200 g bryndze, 250 g kyslej smotany, 3 PL rastl. masla, 1 vajíčko, soľ, kôpor * *Pozn. - ja som k bryndzi pridala ešte trocha nahrubo postrúhaného eidamu s predstavou, že to nemôže byť na škodu (a nebolo)*

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Z mlieka, cukru a kvasníc pripravíme kvások. Vlejeme ho do misy s preosiatou múkou, pridáme olej, vajco, osolíme a miesime. Ide to ľahučko, lebo cesto je pomerne riedke. Vymiesené posypeme trochou múky a necháme dobre vykysnúť - cca 1/2 až 3/4 hodiny.


Kým cesto kysne, prichystáme si veci na náplň


V panvici opečieme slaninku, klobásu


Na výpeku opečieme cibuľu a necháme vychladnúť.


Na bryndzovú vrstvu si pripravíme do misky bryndzu, postrúhame k nej eidam, pridáme maslo a smotanu. Vareškou všetko dobre rozmiešame, nakoniec pridáme celé vajíčko, môžeme pridať i trocha soli a kôpor.


Cesto zdvojnásobilo svoj objem


Vylejeme ho na plech s PNP a stierkou ho pekne roztiahneme k okrajom plechu a do rohov. A necháme ho ešte chvíľu na pokoji. Zatiaľ necháme rozohriať rúru na 200°C.


Po nejakých 10 min. oddychovania cesta naň pokladieme opečenú klobásu a cibuľu.


Bryndzovú vrstvu ukladáme v kôpkach vedľa seba na klobásovú i cibuľovú časť. Na holú časť cesta môžeme plnku vyliať a len tak rozotrieť. Túto časť posypeme slaninkou.


Šupneme do rúry a pečieme pri tých 200°C cca 20 - 25 min. Ja som sa popri inej práci spamätala akosi neskôr a až 5 min pred koncom pečenia som zapla ventilátor. (Tak pri teplovzdušnom pečení to máte oniečo skôr hotové).


Bača by chcel bryndzovník pekne dozlatohneda :))


Bol to risk dať si túto dobrotu na večeru a k tomu pivo. Mysleli sme, že klobásový bryndzovník nemá konkurenciu, potom sme si mysleli to isté o slaninkovom a o cibuľovom detto. To sa proste nedá určiť. Ale mňamka to bola, poviem vám... :-) riadna. Takže či urobíte klobáskový, či cibuľový alebo ten so slaninou, pochutíte si.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< *♥*Orientálske bravčové pliecko*♥* | *♥*Bačovský bryndzovník*♥* | *♥*Kuracia pečienka po gazdovsky*♥* >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 75 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (11.12.2016, 21:22)
Robila som ho včera kvôli našim ked prišli na návštevu. Myslela som že ostane aj na raňajky, ale všetko sa minulo večer. Bála som sa kysnutého, ale už sa nebudem ,-) ked je takýto recepť (Y)
ODPOVEDAŤ
Ľubica S. (Ľubica266) ID 277304 (7.11.2015, 7:38)
vyzerá užasne-určite vyskušam (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (24.6.2014, 7:18)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)ide sa na to som zvedava môj je závislý na bryndze ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (2.7.2014, 10:41)
Tak dúfajme, že sa podaril a že aj chutil :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Č. (zu.z.ka) ID 278908, mimibazar.sk/zuzkacarna (20.6.2014, 11:37)
vcera som ho robila a musim len suhlasit, ze je to mnamka... jedli sme to hned po vybrati z rury, nedalo sa odolat, ked to tak krasne rozvoniavalo ,-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (23.6.2014, 17:24)
:-) Som rada, že vám chutil... tiež som ho nedávno robila (jidlo) a zdlábli sme ho raz dva ,-)
ODPOVEDAŤ
Darina M. (darsy22-pokec) ID 121101 (22.5.2014, 20:57)
Dnes som ho vyskusala aj ja, chuti nam ako brynzova pizza,super napad na veceru ako stvorene,jednoduche a chutne,dakujem za receptik
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (24.5.2014, 20:45)
(Y) :-) teším sa :-) (L)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (28.4.2014, 21:26)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (24.5.2014, 20:44)
,-) (Y) |:o) (L) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (brituska) ID 297810 (10.4.2014, 15:08)
Vyzera uzasne, musime vyskusat (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (16.4.2014, 10:42)
:-) nielen vyzerá, fakt je dobrý (zajic)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (17.9.2013, 23:11)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (datelina) ID 58171 (17.9.2013, 20:47)
výborný, robím ho stále, keď má prísť návšteva (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (12.8.2012, 18:13)
vyzerá skvele (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (14.8.2012, 21:23)
:-) ďakujem. už som ho dávnejšie nerobila, tak zajtra mu idem dať šancu... :-$ ak chceš, vyskúšaj aj ty a daj potom vedieť (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (zuzika81) ID 179386 (10.8.2012, 15:41)
Kristínka, odskúšaný :-), len sa tak po ňom zaprášilo. Vynikajúci (Y) (Y), nemám slov, ďakujem za receptík (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (12.8.2012, 16:51)
Tak to je (Y) Som rada, že ti chutilo (clamp) Nech sa darí (F) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
martina a. (fatinka) ID 97732 (31.7.2012, 11:47)
toto je najlepsi bryndzovnik na svete,uz som ho robila asi 4 razy aj teraz ho papkam mnam mnam |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (1.8.2012, 19:33)
:-) :-) :-) teším sa (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Janka L. (jankalo) ID 108253 (6.6.2012, 20:57)
Keď som čítala "nepozorne" Váš recept, tak som si myslela, že treba všetko rovnomerne navrstviť a upiecť. Ešte som ho nerobila, ale teraz mám bryndzu a normálne sa pohrávam s myšlienkou, že ho urobím tak, ako som si to najprv vysvetlila. Samozrejme s mierou, na cesto dám klobásku, slaninku a zalejem bryndzovou vrstvou. Neviem, či to takto môžem urobiť, ale veď všetky suroviny sú chutné, tak prečo nie. Skúsim a napíšem. Bryndzovník vyzerá veľmi chutne a lákavo. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dagmar K. (dadakan) ID 227271 (12.8.2012, 18:06)
Ja si myslím, že to nebude na škodu, navrstviť tie dobroty. Veď sa to v bruškách stravníkov aj tak zmieša. Nie?
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.6.2012, 14:26)
áno, je to mňamka (Y) myslím, že to bude dobré aj tak, ako to plánujete urobiť. len slaninka či klobáska tam nebudú chrumkavé :-$ Potom mi dajte vedieť, aké to bolo :-) :-) Veľa zdaru (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andula098) ID 73898 (23.9.2011, 17:17)
niekedy vyskúšam :-) :-) :-) :-),vyzerá mňam |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (24.9.2011, 13:10)
Budem rada :-)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (datelina) ID 58171 (22.9.2011, 20:34)
(Y) (Y)Dneska som ho robila už po 4X v ý b o r n ý :-p :-p :-p vyskúšajte (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (23.9.2011, 16:47)
:-) teším sa (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
martina a. (fatinka) ID 97732 (8.7.2011, 18:59)
vynikajuci ,bol super cesto islo lahucko,plnka mnam (clamp) (clamp) (clamp) (L) |:o) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (11.7.2011, 11:05)
(Y) super, teším sa :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana D. (samaraka1) ID 155606 (14.4.2011, 13:52)
tak dnes som vyskúšala aj ja tento bryndzovník naozaj je fantastický (zajic) a to som si myslela že zostane aj na druhý deň (smich) receptík uložený v obľúbených, ďakujem Kristínka. pripájam aj foto: http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=792595
ODPOVEDAŤ
JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (12.2.2011, 20:43)
(Y)vynikajuci,dnes som robila,len sa tak za nim zaprasilo...a to som dala len slaninku,cibulku,bryndze menej a vela smotany (Y)mnam
ODPOVEDAŤ
Anna M. (datelina) ID 58171 (3.12.2010, 17:39)
No toto je dobrota, :-p :-p :-p už som piekla 3x výborné!!!! (wash) (wash)Vyskúšajte 8o| 8o| 8o|
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (3.12.2010, 17:00)
:-) :-) :-) ahoj, uz sa pecie aj u nas, dala som na 1/2 opecene udene tofu, na 2/2 opecenu cibulu, a na plnku este slaninku :-) :-) :-) vyzera super, tak dufam ze to bude mnamka (L) cakam (cinky) bol sa lyzovat, tak veriiim ze si pochutime (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 75 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu