kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
*♥*Haruľa s údeným*♥*
[ recept č. 14226 zo dňa 16.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
7 ks zemiakov, 7 PL hladkej múky, 2 dl mlieka, 1 dl vody, 7 strúčikov cesnaku, 1 cibuľa, 2 vajíčka, majoránka, mčk, 2 čL soli, tuk na pomastenie plechu, 20 - 25 dg uvareného údeného mäsa
POSTUP PRÍPRAVY
Zemiaky očístíme, pokrájame a rozmixujeme v mixéri spolu s vodou. Vylejeme do misy, pridáme múku, vajíčka, zohriate mlieko a všetky koreniny. Zamiešame, vznikne cesto, ktoré má konzistenciu ako cesto na zemiakové placky (redšie, ale nie riedke). Mäso pokrájame na kocky a primiešame k zemiakovému cestu. Plech poriadne vymastíme (ja som použila 1 PL bravčovej masti) a vylejeme naň haruľovú masu. Pekne ju urovnáme stierkou a dáme do rúry piecť na 1/2 hodinu pri 200°C. Keď je povrch haruly stuhnutý, potrieme ho lyžicou masti. Ku koncu pečenia prepneme rúru na infra s ventilátorom. Nám chutí haruľka s acidkom. Robievame aj placky, ale takto je to menej mastné.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
zapečenú ju trocha pomastíme (stačí 1 PL) |
![]() |
a dopečieme pod grilom s ventilátorom |
![]() |
chutí s acidkom |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (23.2.2010, 10:06) |
haruľu milujem na všetky spôsoby  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.5.2009, 19:53) |
Tak takéto veci milujem, isto vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (16.5.2009, 20:14) |
jasne, neobanuješ jednoduché a rýchle, nemastné, chutné Tak nech sa ti vydarí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |