končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Ankine "papučky"POTREBNÉ PRÍSADY 4 žemle; 250 g šampiňónov; olej; 1 cibuľa; 1 zelená a 1 červená paprika; soľ; majorán; mletá paprika a čierne korenie; 1 vajce; 2 biele jogurty; horčica; cesnak; kôpor; kečup; olivy POSTUP PRÍPRAVY Nadrobno pokrájanú cibuľu podusíme na oleji, pridáme očistené, na pásiky pokrájané papriky, plátky šampiňónov a premiešame. Ochutíme soľou, korením a udusíme do mäkka. Pridáme trocha mletej papriky, rozmiešané vajce a nakoniec majorán. Jogurt zmiešame s horčicou, roztlačeným cesnakom a trošku kôpru (podľa chuti). Žemle priečne prekrojíme, mäkkú stranu natrieme ochuteným jogurtom a naň dáme vrstvu šampiňónovej zmesi. Syr postrúhame a posypeme ním povrch "papučiek". Poukladáme ich na vymastený plech a dáme do vyhriatej rúry zapiecť. Čas pečenia: 10 minút Teplota: 220 st.C. Podávame ozdobené kečupom a olivami alebo kúskami zeleniny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Sójové plátky po čínskyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 balíčky sójových plátkov; soľ; 2 vajcia; 1 menšia cibuľa; po 1 lyžičke sladkej papriky, kari, horčice; 2 lyžičky vegety; 4 lyžičky kečupu; 2 lyžičky oleja; 2 strúčiky cesnaku; sójová omáčka (podĺa chuti) POSTUP PRÍPRAVY Sójové plátky v hrnci zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme 20 - 25 minút. Zlejeme ich a vychladnuté pokrájame na pásiky. Vajíčka rozšĺaháme, pridáme nadrobno pokrájanú (alebo Postrúhanú) cibuľu, olej, horčicu, kečup, prelisovaný cesnak a ostatné príchute. všetko spolu dôkladne zmiešame. Zmes vylejeme na pripravené sójové plátky, zakryjeme a dáme do chladu odležať na 24 hodín. Pred podávaním pripravujeme na rozohriatom oleji (oprážame asi 3 minúty). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Čevabčiči z tofuPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balíček bieleho tofu; 4 lyžice ovsených vloček; 4 lyžice kukuričných lupienkov; 1 menšia cibuľa; 4 lyžice postrúhaného zeleru; 2 strúčiky cesnaku; sójová omáčka; sušené zeleninové vňate; soľ; horčica; tuk (olej) na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Tofu nadrobno rozmrvíme, postupne pridávame ovsené vločky, kukuričné lupienky, najemno posekanú cibuľu, prelisovaný cesnak a vňate. Zmes pokvapkáme sójovou omáčkou, osolíme, pridáme horčicu (všetko podľa chuti) a zmes spracujeme na kompaktnú tvarnú hmotu. Z hmoty mokrými rukami formujeme malé valčeky a tie z oboch strán vypražíme v rozohriatom tuku (oleji). Podávame so zemiakmi a so zeleninovým šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Tofu na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY 2 balíčky bieleho tofu (pre lepšiu chuť môže byť aj údené tofu); 7 - 8 lyžíc sójovej omáčky; 1 konzerva (250 ml) šampiňónov; 1 veľká cibuľa; olej; 250 ml šľahačkovej smotany; 1/2 myžičky sušenej bazalky; 2 lyžice hladkej múky; soľ; mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Tofu pokrájame na kocky, dáme do misky, polejeme sójovou omáčkou a necháme niekoľko hodín odležať (občas premiešame). Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame. Scedené šampiňóny tiež pokrájame. V rajnici zohrejeme asi za 2 lyžice oleja. Opražíme v ňom najprv cibuľu, potom tofu a po chvíli pridáme šampiňóny. Zmes premiešame, podlejeme trochou vody, osolíme, okoreníme a pridáme bazalku. Rajnicu zakryjeme a zmes dusíme asi 10 minút. Potom ju zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku a za stáleho miešania necháme chvíľu vrieť. Podávame s cestovinami alebo s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 21.7.2008, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Pečený plnený syrPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g tvrdého syra (Eidam); 80 g papriky; 200 g rajčín; 200g šampiňónov; 80 g cibule; 6 vajec; hladká múka; soľ; 40 g oleja POSTUP PRÍPRAVY Syr pokrájame na plátky (asi 50 g), obalíme v rozmiešanom vajci, potom v hladkej múke a popritláčame ju rukou. Obalené plátky opečieme na malom množstve oleja a odložíme. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, na kúsky pokrájané šampiňóny a podusíme ich. Na polovicu opečených plátkov syra poukladáme kolieska papriky, rajčín a šampiňónov s cibuľkou. prikryjeme ich zvyšnými plátkami syra a dáme do vyhriatej rúry, aby sa zlepoli do "kapsy". Čas pečenia: 5 - 10 min. Teploty: 200 st.C. Vhodnou prílohou sú zemiaky a jogurtový dresing alebo tatárska omáčka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
ZapekankyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 veľká bageta (alebo 3 rožky); 200 g čerstvých húb; 100g tvrdého syra; olej; 1 menšia cibuľa; 1 pohár (350 ml) leča; soľ; korenie kari; mletá červená paprika; kečup (sladký alebo ostrý) POSTUP PRÍPRAVY Očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na troche oleja, pridáme umyté, na kúsky pokrájané huby a chvíľu dusíme. primiešame lečo (len s malým množstvom šťavy) a zmes ochutíme. Bagetu rozkrojíme na 3 časti a tie potom pozdĺžne na polovice. Každú časť natrieme kečupom, naň dáme pripravenú hubovú zmes a vrch posypeme tvrdým syrom. Bagety uložíme na plech a dáme ich do vyhriatej rúry. Čas pečenia: 15 min. Teplota: 220 st.C. Podávame teplé, najlepšie s čajom. Zapekanky môžeme pripraviť v elektrickej, plynovej i v mikrovlnnej rúre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 25.8.2008, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Tofu syr s kečupomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie údeného tofu; 1 menšia cibuľa; 100 ml kečupu; 1 lyžica hladkej múky; 1 lyžička sójovej omáčky; 1 lyžička worcesterskej omáčky; 100 g sterilizovanej kukurice; soľ; olej POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame a speníme na oleji. Pridáme na kocky pokrájaný syr tofu, kečup, sójovú a worcesterskú omáčku. Zmes osolíme, pridáme scedenú kukuričku a chvíľu dusíme. Múku rozmiešame v troche vody a vlejeme do zmesi. Za stáleho miešania ju necháme povrieť. Podávame s ryžou a so zeleninovým šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 21.7.2008, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |