končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
MLETÉ MÄSO |
Plnené pečené paprikyPOTREBNÉ PRÍSADY 10ks papriky, 1ks cibule, 2ks paradajky, 2 strúčiky cesnaku, 50g varená ryža, 400-500g mleté mäso, 100g maslo, 50g strúhanka, sol, peper, petržlenová vňať, olej, masť POSTUP PRÍPRAVY Mäso pomelieme, na cibuľke opražíme do biela, pridáme cesnak, vopred uvarenú ryžu, na kocky nakrájané a olúpané paradajky, posolíme, popepríme, všetko spolu dobre premiešame a asi 10min povaríme. Papriky umyjeme, odrežeme vršky, ktoré nevyhadzujeme, vydlabeme semienka. Zalejeme vriacou vodou a necháme tak 5min odstáť. Potom ich ochladíme a osušíme. Papriky naplníme vychladnutou mäsovou zmesou a "zavrieme" vrškami. Papriky poukladáme na vymastený pekáčik. Strúhanku opražíme s rozpusteným maslom a prelejeme ňou papriky. Podlejeme trochou vody a dáme na 1 hodinu zapiecť do rúry na 175stup. Podávame s bielou žemľou alebo opekanými zemiakmi. Dobar tek !! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 9.11.2008, 9:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
MusakaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 350g mletého mäsa, 2 ks menšie cibule, 1-2 ks strúčiky cesnaku, 10 ks menších zemiakov, 1 - 2 ks baklažánov, 3ks čerstvých paradajok, príp. paradajky v konzerve, 2dc mlieka, maslo, hladkú múku, za 2 hrste tvrdého syra, olej, korenie, soľ ... POSTUP PRÍPRAVY :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 1.11.2011, 15:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
BUREKPOTREBNÉ PRÍSADY 250g mleté hovädzie mäso, 250g mleté bravčové mäso, 2-3ks cibule, 2ks vajec, 500g hladká múka, olej, 1 lyžička octu, soľ, peper POSTUP PRÍPRAVY Z múky, oleja, soli a vody vypracujeme stredne tuhé cesto, ktoré rozdelíme na 5 častí. Jednotlivé časti rozvaľkáme na tenké obdĺžnikové pláty a necháme ich chvíľu postáť. Z mletého mäsa, nadrobo pokrájanej cibule, vajec, soli a pepru si pripravíme zmes a rozdelíme ju na 5 častí. Na každý plát mäsa dáme zmes a po dlhšej strane zavinieme, tak akoby sme robili palacinky. Jednotlivé záviny poukladáme tesne vedľa seba na vymazaný plech a pečieme asi 1 hod. Počas pečenia občas testo prepichneme vidličkou. Na konci burek ešte potrieme olejom. Fotodokumentácia niekedy nabudúce :))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 18.12.2012, 23:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
LASAGNE od Lindy (ID 703)POTREBNÉ PRÍSADY presne ten istý postup ako píše Linda, len som neoodolala tej fotke :o) **************************************************************************** lasagne (do zapekacej misky s rozmermi 27*18, IKEA - MIXTUR) 9 plátkov, 250gr mletého mäsa, lúpané paradajky v konzerve, za hrsť mrazeného hrášku, cibuľa, cesnak, olej, čierne korenie, soľ, sladká červená paprika, plátky syra - 4-6 ks (prípadne 200gr strúhaného syra), 100g masla, 2PL lyžice hladkej múky, 200ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY Lasagne som si (pre istotu...) predvarila vo vriacej vode (cca 7min.)... Na oleji opražíme do zlatista cibuľku, pridáme mleté mäso, opečieme do "biela", pridáme soľ, korenie, ml. červenú papriku, podlejeme a varíme. Keď sa voda odparí a mäsko je mäkké, pridáme mrazený hrášok a rozmixované lúpané paradajky. Varíme ešte asi 5min, kým nevznikne chutná masa :o) Maslo roztopíme, pridáme múku a pomaličky zalejeme mliekom. Urobíme bešamelovú omáčku. Plátky lasagne poukladáme do zapekacej misky, potom vrstvíme mäsovú zmes, bešamel, plátky syra, opäť ďalšia vrstva, ukončíme to plátkami cestovín a opäť zalejeme bešamelom. Necháme piecť 20-30min, pri 200stup. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 21.6.2007, 12:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Plnené baklažányPOTREBNÉ PRÍSADY 2 baklažány, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 350g mletého mäsa, 2 paradajky, 50g varenej ryže soľ, čierne korenie, oregano, olivový olej, 2 PL lyžice masla, 1 PL hladkej múky, 200ml vody, 80g paradajkového pretlaku, 2 lyžičky kryštálového cukru, POSTUP PRÍPRAVY Umyté baklažány zbavíme stopky a po dĺžke prekrojíme tak, aby sme získali 2 rovnaké časti. Vnútro vydlabeme lyžičkou, posolíme (vytrieme soľou) a necháme odstáť 1 hodinu. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno posekanú cibuľu a na plátky pokrájaný cesnak. Pridáme mleté mäso, sprudka osmahneme do biela, úplne ho rozmrvíme, aby sa prepiekol každý kúsok. Posolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme oregano, podlejeme teplou vodou, pridáme ryžu (ktorú si môžeme aj vopred uvariť) a pridáme tiež nadrobno nasekané paradajky, ktoré sme zbavili šupky. Necháme spolu dusiť do mäkka, môžme podlievať vodou, ale tú necháme pred koncom odpariť, zmes nemá byť "vodnatá"... Baklažány umyjeme a plníme trocha vychladnutou mäsovou zmesou. Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry, minimálne na 30min pri 200stup. Maslo roztopíme a pridáme múku, urobíme svetlú zápražku, pomaly prilievame vodu, miešame, aby nevznikli hrudky. Pridáme paradajkový pretlak a spolu povaríme. Zjemníme cukrom. Zapečené mäso s baklažánmi prelejeme paradajkovou omáčkou a ešte spolu necháme zapiecť tak 10-15 min... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 4.5.2007, 21:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |