končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MLETÉ MÄSO |
Iveta B. (rabiva) ID 556 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) BUREK[ recept č. 1095 zo dňa 4.3.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY 250g mleté hovädzie mäso, 250g mleté bravčové mäso, 2-3ks cibule, 2ks vajec, 500g hladká múka, olej, 1 lyžička octu, soľ, peper POSTUP PRÍPRAVY Z múky, oleja, soli a vody vypracujeme stredne tuhé cesto, ktoré rozdelíme na 5 častí. Jednotlivé časti rozvaľkáme na tenké obdĺžnikové pláty a necháme ich chvíľu postáť. Z mletého mäsa, nadrobo pokrájanej cibule, vajec, soli a pepru si pripravíme zmes a rozdelíme ju na 5 častí. Na každý plát mäsa dáme zmes a po dlhšej strane zavinieme, tak akoby sme robili palacinky. Jednotlivé záviny poukladáme tesne vedľa seba na vymazaný plech a pečieme asi 1 hod. Počas pečenia občas testo prepichneme vidličkou. Na konci burek ešte potrieme olejom. Fotodokumentácia niekedy nabudúce :))) |
kristína s. (nigina) ID 32120 (18.12.2012, 23:28) | |
Fúha! Tá fotodokumentácia sa ešte stále chystá? Inak teda ma recept zaujal, ale kvitovala by som ten fotopostup, lebo takto sa trocha bojím... Pečie sa to prikryté či nie? Pečie sa to ako závin alebo ako čosi mäsové? Bála by som sa, že cesto (čo je vlastne rezancové cesto) sa spáli, stvrdne... A ako sa to potom podáva? Ďakujem za odpoveď | |
ODPOVEDAŤ |