. .. .. .. .. .. .
. .

Musaka - RECEPT 1180

Iveta B. (rabiva) ID 556
.
mimibazar.sk/rabiva
Bazárik v Čechách
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.8.2005
Naposledy: 15.11.2018 10:56
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 149
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 1

MLETÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)


Musaka


[ recept č. 1180 zo dňa  ]


Musaka


POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 350g mletého mäsa, 2 ks menšie cibule, 1-2 ks strúčiky cesnaku, 10 ks menších zemiakov, 1 - 2 ks baklažánov, 3ks čerstvých paradajok, príp. paradajky v konzerve, 2dc mlieka, maslo, hladkú múku, za 2 hrste tvrdého syra, olej, korenie, soľ ...

POSTUP PRÍPRAVY

:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


foto niekoľkých potrebných surovín... :)


Baklažán rozrežeme, vydlabeme dužinu, nasolíme a necháme 30 - 60 minút odstáť.


Mleté mäso sprudka opražíme na cibulke a cesnaku, posolíme, okoreníme čiernym mletým korením, podlejeme vodou, dusíme do polomäkka.


Neskôr pridáme paradajky, buď z konzervy, alebo čerstvé zbavené šupky a pokrájané na kocky.


Zapekaciu misku vymastíme, vysypeme strúhankou, poukladáme zemiaky, ktoré sme si vopred uvarili v šupke (príp. nemusíte variť v šupke, stačí ich očistiť a trošku opražiť na oleji..., komu ako sa chce). Na zemiaky poukadáme kúsky baklažánu, ktorý sme si samozrejme umyli od soli a nakrájali na takéto pásiky ...


Vrstvíme - mäsovú zmes, znova baklažán a ...


Opäť zemiaky. Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry, cca na 30min.


Z 2PL masla, 2PL múky urobíme svetlú zápražku (zásmažku, .... zácvičku, že Linda ? :D xexe ), pomaličky prilievame 2dcl mlieka, potom ešte pridáme tie 2 hrste postrúhaného tvrdého syra... Počkáme kým sa syr nerozpustí a masa nezovrie.


Vlejeme na musaku a vložíme znova do rúry, na ďalších cca 15 min.


A moja Katka by povedala "hotolóóó" ... Hotové je, dobrú chuť...

Toť musaka, ako ju robím ja. POZOR!!! Prudko jedlé :))
DOBAR TEK!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< BUREK | Musaka | Pivovarnícka špecialitka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika H. (Monique2008) ID 209826 (1.11.2011, 15:26)
:-) perfektne zkurat som dovarila a odporucam. nic ani financne narocne ani narocne na cas. perfektne a chutne (Y)
ODPOVEDAŤ
galina v. (GalcaV) ID 212509 (8.9.2011, 19:26)
(Y) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Miriam K. (tapka) ID 17499, mimibazar.sk/tapka (11.2.2010, 16:46)
Dakujem za inšpiráciu.Trošku som si ho upravila ,ale bolo to super. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Radovan G. (rgcom) ID 86309 (8.8.2009, 9:57)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Magdalena S. (Magduss) ID 103329 (24.7.2009, 17:05)
mnam, milujem musaku (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Viera M. (Viva) ID 11911 (26.11.2008, 13:44)
Ivetka, už som ju niekoľkokrát robila, je neuveriteľne fantastická (clamp)Manžel si pochvaľuje, aké je to veľmi dobré jedlo (pl) |:o) A dnes sa ju chystám spraviť zase ;-) (F)
ODPOVEDAŤ
vladimíra O. (vlaďka89) ID 26755 (10.9.2008, 19:27)
Ivetka, prosím ťa- ten baklažán neošúpaný??? Keď ho robím plnený a zapečený, tak ten stred zjeme a šupu vyhodíme- aj tu ostane šupa nejedlá? A čo by sa stalo, keby som ho ošúpala? :-$ *-)
ODPOVEDAŤ
Nikol K. (Slabejka) ID 20063 (31.3.2008, 13:48)
Fantastické!Sobotňajší obed,nedeľná večera a chúťky urobiť znova.Ja baklažán len nakladám,tak konečne niečo nové.Ozaj,je to turecké jedlo?
ODPOVEDAŤ
daniela f. (dadaF3) ID 40147 (28.3.2008, 12:36)
a nema to taku trocha sladku chut?
ODPOVEDAŤ
Ivana S. (Ikala) ID 7413 (3.9.2007, 22:28)
Musaku robim rada. Doporucujem do mleteho maska pridat 2-3lyzice rajcinoveho pretlaku a deci cerveneho vinka. Ak vynechate cesnak, tak pridat oregano, trosku mletej skorice, cierne korenie. Maso dusim vzdy vecer den vopred, aby sa v tej omacke dobre nasiaklo vsetkymi chutami a vonami. Do besamelu pridavam stipku struhaneho muskatoveho orechu. A este v nejakom recepte som citala, ze do besamelu len zltka, z bielkov vyslahat tuhy sneh a ten zamiesat do horuceho besamelu.
Toto nie je z mojej hlavy, ja nie som taka sikovna, niekde som to vycitala, ale takto to robim. (PL) Ak penazenka dovoli, tak do besamelu struhany parmezan.
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (30.8.2007, 19:09)
Vcera som robila a musim povedat jedine..mnam, mnam, vyborne jedlo. Velmi sme si pochutili (Y) (Y) (Y), dakujem za receptik (F) (F) (F).
ODPOVEDAŤ
Soňa B. (Sikulka) ID 14226 (30.8.2007, 14:47)
da sa aj s cukinou. moja mama to robila dnes a dala tam cukinu namiesto baklazanu. je to trochu ine, ale mnam!!
ODPOVEDAŤ
Eva F. (ewa21) ID 2853, mimibazar.sk/ewa21 (28.8.2007, 19:37)
ja neluuuuubim baklazaaaaan 8o| da sa to aj s CUKINOU? :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Soňa B. (Sikulka) ID 14226 (28.8.2007, 15:41)
zdravim
dnes som robila vasu musaku. je uuuzasnaaa!!! dokonca to jedol aj moj 2apol rocny synator a to je uz co povedat, lebo jest nechce skoro nic.
tak vdaka za perfektny recptik (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana L. (zuzanabed) ID 4955, mimibazar.sk/zuzanabed (2.5.2007, 12:49)
Toto jedlo sme po prvý raz ochutnali na dovolenke v Bulharsku. Včera som robila musaku podľa tohto receptu a musím povedať, že bola rovnako dobrá. Vďaka za super recept! (PL) (PL) (PL) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (24.3.2007, 8:12)
(Y) (Y) Včera som tento receptík robila :-) Suuper chutilo, len mi decká povyberali baklažán preč :^), ale to som predpokladala :-$. Je to pravá grécka mňamka |:o).
Vďaka za ďaľší super receptík do zbierky (H)
ODPOVEDAŤ
Iveta B. (rabiva) ID 556, mimibazar.sk/rabiva (24.3.2007, 22:51)
ďakujem žienky, som rada že chutilo :-) (X)
ODPOVEDAŤ
Denisa R. (niska) ID 3586, mimibazar.sk/niskaa (22.3.2007, 10:45)
Jooooooooooooooj, toto robím, je to mňam (PL) (clamp) (clamp) (clamp)
Miesto baklažánu zvyknem dať tekvivu, keď je jej veľa na záhrade :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu