Iveta B. (rabiva) ID 556 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)
Musaka
[ recept č. 1180 zo dňa 21.3.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Potrebujeme: 350g mletého mäsa, 2 ks menšie cibule, 1-2 ks strúčiky cesnaku, 10 ks menších zemiakov, 1 - 2 ks baklažánov, 3ks čerstvých paradajok, príp. paradajky v konzerve, 2dc mlieka, maslo, hladkú múku, za 2 hrste tvrdého syra, olej, korenie, soľ ...
POSTUP PRÍPRAVY
:)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
foto niekoľkých potrebných surovín... :) |
|
Baklažán rozrežeme, vydlabeme dužinu, nasolíme a necháme 30 - 60 minút odstáť. |
|
Mleté mäso sprudka opražíme na cibulke a cesnaku, posolíme, okoreníme čiernym mletým korením, podlejeme vodou, dusíme do polomäkka. |
|
Neskôr pridáme paradajky, buď z konzervy, alebo čerstvé zbavené šupky a pokrájané na kocky. |
|
Zapekaciu misku vymastíme, vysypeme strúhankou, poukladáme zemiaky, ktoré sme si vopred uvarili v šupke (príp. nemusíte variť v šupke, stačí ich očistiť a trošku opražiť na oleji..., komu ako sa chce). Na zemiaky poukadáme kúsky baklažánu, ktorý sme si samozrejme umyli od soli a nakrájali na takéto pásiky ... |
|
Vrstvíme - mäsovú zmes, znova baklažán a ... |
|
Opäť zemiaky. Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry, cca na 30min. |
|
Z 2PL masla, 2PL múky urobíme svetlú zápražku (zásmažku, .... zácvičku, že Linda ? :D xexe ), pomaličky prilievame 2dcl mlieka, potom ešte pridáme tie 2 hrste postrúhaného tvrdého syra... Počkáme kým sa syr nerozpustí a masa nezovrie. |
|
Vlejeme na musaku a vložíme znova do rúry, na ďalších cca 15 min. |
|
A moja Katka by povedala "hotolóóó" ... Hotové je, dobrú chuť...
Toť musaka, ako ju robím ja. POZOR!!! Prudko jedlé :)) DOBAR TEK! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Monika H. (Monique2008) ID 209826 (1.11.2011, 15:26) |
perfektne zkurat som dovarila a odporucam. nic ani financne narocne ani narocne na cas. perfektne a chutne |
ODPOVEDAŤ |
galina v. (GalcaV) ID 212509 (8.9.2011, 19:26) |
|
ODPOVEDAŤ |
Miriam K. (tapka) ID 17499, mimibazar.sk/tapka (11.2.2010, 16:46) |
Dakujem za inšpiráciu.Trošku som si ho upravila ,ale bolo to super. |
ODPOVEDAŤ |
Radovan G. (rgcom) ID 86309 (8.8.2009, 9:57) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Magdalena S. (Magduss) ID 103329 (24.7.2009, 17:05) |
mnam, milujem musaku |
ODPOVEDAŤ |
| Viera M. (Viva) ID 11911 (26.11.2008, 13:44) |
Ivetka, už som ju niekoľkokrát robila, je neuveriteľne fantastická Manžel si pochvaľuje, aké je to veľmi dobré jedlo A dnes sa ju chystám spraviť zase |
ODPOVEDAŤ |
| vladimíra O. (vlaďka89) ID 26755 (10.9.2008, 19:27) |
Ivetka, prosím ťa- ten baklažán neošúpaný??? Keď ho robím plnený a zapečený, tak ten stred zjeme a šupu vyhodíme- aj tu ostane šupa nejedlá? A čo by sa stalo, keby som ho ošúpala? |
ODPOVEDAŤ |
Nikol K. (Slabejka) ID 20063 (31.3.2008, 13:48) |
Fantastické!Sobotňajší obed,nedeľná večera a chúťky urobiť znova.Ja baklažán len nakladám,tak konečne niečo nové.Ozaj,je to turecké jedlo? |
ODPOVEDAŤ |
| daniela f. (dadaF3) ID 40147 (28.3.2008, 12:36) |
a nema to taku trocha sladku chut? |
ODPOVEDAŤ |
Ivana S. (Ikala) ID 7413 (3.9.2007, 22:28) |
Musaku robim rada. Doporucujem do mleteho maska pridat 2-3lyzice rajcinoveho pretlaku a deci cerveneho vinka. Ak vynechate cesnak, tak pridat oregano, trosku mletej skorice, cierne korenie. Maso dusim vzdy vecer den vopred, aby sa v tej omacke dobre nasiaklo vsetkymi chutami a vonami. Do besamelu pridavam stipku struhaneho muskatoveho orechu. A este v nejakom recepte som citala, ze do besamelu len zltka, z bielkov vyslahat tuhy sneh a ten zamiesat do horuceho besamelu. Toto nie je z mojej hlavy, ja nie som taka sikovna, niekde som to vycitala, ale takto to robim. Ak penazenka dovoli, tak do besamelu struhany parmezan. |
ODPOVEDAŤ |
| Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (30.8.2007, 19:09) |
Vcera som robila a musim povedat jedine..mnam, mnam, vyborne jedlo. Velmi sme si pochutili , dakujem za receptik . |
ODPOVEDAŤ |
Soňa B. (Sikulka) ID 14226 (30.8.2007, 14:47) |
da sa aj s cukinou. moja mama to robila dnes a dala tam cukinu namiesto baklazanu. je to trochu ine, ale mnam!! |
ODPOVEDAŤ |
| Eva F. (ewa21) ID 2853, mimibazar.sk/ewa21 (28.8.2007, 19:37) |
ja neluuuuubim baklazaaaaan da sa to aj s CUKINOU? |
ODPOVEDAŤ |
Soňa B. (Sikulka) ID 14226 (28.8.2007, 15:41) |
zdravim dnes som robila vasu musaku. je uuuzasnaaa!!! dokonca to jedol aj moj 2apol rocny synator a to je uz co povedat, lebo jest nechce skoro nic. tak vdaka za perfektny recptik |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana L. (zuzanabed) ID 4955, mimibazar.sk/zuzanabed (2.5.2007, 12:49) |
Toto jedlo sme po prvý raz ochutnali na dovolenke v Bulharsku. Včera som robila musaku podľa tohto receptu a musím povedať, že bola rovnako dobrá. Vďaka za super recept! |
ODPOVEDAŤ |
| Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (24.3.2007, 8:12) |
Včera som tento receptík robila Suuper chutilo, len mi decká povyberali baklažán preč , ale to som predpokladala . Je to pravá grécka mňamka . Vďaka za ďaľší super receptík do zbierky |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta B. (rabiva) ID 556, mimibazar.sk/rabiva (24.3.2007, 22:51) |
ďakujem žienky, som rada že chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| Denisa R. (niska) ID 3586, mimibazar.sk/niskaa (22.3.2007, 10:45) |
Jooooooooooooooj, toto robím, je to mňam Miesto baklažánu zvyknem dať tekvivu, keď je jej veľa na záhrade |
ODPOVEDAŤ |