
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Bravčové karé s citrónovo tymianovou omáčkou.POTREBNÉ PRÍSADY Jednoduchý receptík, ktorý neodporúčam robiť do zásoby... 4-5 plátkov karé asi 1,5-2 cm hrubých /tenšie by sa rýchlo spálili a vysušili/, 3 PL hladkej múky, 1 ČL grilovacieho korenia, 1/2 Čl sušeného cesnaku v prášku, soľ, ml. čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku /čerstvých/, 1 ČL tymianu, 1/1/2 Čl strúhanej citrónovej kôry, 50ml bieleho vína, šťava z 1 citróna, 100ml smotany na šľahanie, 2 PL bravčovej masti. 2 PL masla, 1 mladá cibuľka na dochutenie /nemusí byť/... POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame múku, grilovacie korenie, cesnakový prášok, soľ a mleté čierne korenie /podľa chuti/. V tejto zmesi si postupne obalíme rezne /netreba naklepávať/. Vo väčšej panvici alebo kastróliku si rozpálime bravčovú masť a na miernom ohni opečieme rezne /ak sa nezmestia všetky naraz, tak ich opekáme postupne, ale nesmú sa prekrývať/, 3-4 minútky z každej strany. Vyberieme na tanier a odložíme do tepla /napr. do rúry vyhriatej na 60-70 °C/. Do panvice s vypečeným tukom a múkou nalejeme víno, pridáme citrónovú kôru, šťavu, prelisovaný cesnak a tymian, podľa chuti dosolíme a okoreníme ml. čier. korením a krátko povaríme za občasného miešania . Potom vložíme mäso aj so šťavou, ktorú si pustilo a podusíme prikryté cca 15-20 minút. Mäsko znovu vyberieme /omáčku môžeme teraz precediť, aby bola hladšia/, vlejeme smotanu a vložíme maslo a na miernom ohni prevaríme. Odstavíme, vložíme znovu mäso, posypeme nasekanú cibuľku a necháme chvíľu odležať v omáčke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Bravčové medailonky v nivovej omáčke...POTREBNÉ PRÍSADY Jednoduché, rýchle a navyše aj chutné... 800g bravčovej panenky /môžeme nahradiť s karé/, 2 Pl oleja, 2PL masla, 2 šalotky alebo 1 cibuľa, 60ml bieleho vína, 140g Nivy, 180ml smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie... POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme, osušíme, ak máme panenku tak nakrájame na 2 cm hrubé plátky, ak karé, tak tenšie, jemne a decentne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na panvici so zohrejeme olej a 1 PL masla. Potom mäso po častiach opekáme z každej strany 2-3 minúty a opečené odložíme na zohriaty tanier a prikryjeme alobalom. Opečieme ďalšiu várku a tiež odložíme. Vo výpeku rozpustíme zvyšné maslo, zľahka opečieme šalotku alebo cibuľu nadrobno nakráhjanú a po cca 30 minútach zalejeme vínom, popri tom sa varechou snažíme pripečené kúsky oddeliť od dna panvice. počkáme, kým sa víno takmer neodparí a pridáme na kocky nakrájanú Nivu a smotanu. Za stáleho miešania necháme syr úplne roztopiť. Omáčka má byť hladká a hustá.Vrátime opečené mäsko do panvice a necháme ho prehriať. Hotovo, môžeme podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Rezne nakyslo...POTREBNÉ PRÍSADY 800g bravčového mäsa na rezne, 1 cibuľa, 300ml mlieka, 2 PL hladkej múky, 1 PL kôpru, soľ, olej, 2 PL cukru, 1/2 PL octu ... POSTUP PRÍPRAVY Mäso naklepeme a osolíme. Na rozpálenom oleji sprudka opečieme z oboch strán a odložíme na tanier,. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Osmažíme vo výpeku, v ktorom sa opekalo mäso dozlata, zasypeme 1 PL cukru, ktorý necháme jemne skaramelizovať. Pridáme rezne, zalejeme vodou len toľko aby ich zakryla a podusíme do mäkka. V mlieku rozmiešame hladkú múku. K mäsu pridáme ocot, cukor /všetko si doladíme podľa vlastnej chuti :)/, nasekaný kôpor a mlieko s múkou, premiešame, necháme chvíľu povariť a podávame s varenými zemiakmi alebo s knedľou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Placky s bravčovou pečienkou...POTREBNÉ PRÍSADY Zemiakové placky plnené pečienkou u nás idú na dračku, ale jediný nedostatok majú v tom, že pečienka z nich vypadáva a tak som oprášila starší recept a problém vyriešený: 200g bravčovej pečene, 500g očistených zemiakov, 2 vajíčka, 2 strúčiky cesnaku, 2-3 PL polohrubej múky, soľ, majoránka, mleté čierne korenie...olej na vysmážanie. POSTUP PRÍPRAVY Bravčovú pečeň umyjeme, očistíme a zomelieme, zemiaky nastrúhame, vyžmýkame zo šťavy, pridáme popučený cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme majoránku, vajcia a múku...premiešame a vysmážame malé placky /najlepšie v panvici na lievance/. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Mäso na rozmaríne s rajčinami...POTREBNÉ PRÍSADY 500g bravčového mäsa /kto aké má rád/, 300g rajčín, 2 strúčiky cesnaku, 1 väčšia /alebo 2 menšie/ cibule, kukurica /nemusí byť/, mleté čierne korenie, soľ, 1 PL mletej červenej papriky, olej, 3-4 vetvičky čerstvého rozmarínu, 1/2 ČL tymianu /môže byť aj sušený/, 1 PL horčice, 2 PL vínneho octu, 1 PL kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opekáme na oleji asi 10 minút. Potom pridáme olúpané a na kocky nakrájané rajčiny a ak chceme kukuricu. Podusíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak a rozmarín posekáme a všetko spolu zmiešame, pridáme tymián, horčicu, mletú červenú papriku a túto zmes pridáme k mäsu. Podusíme domäkka a nakoniec dochutíme octom a cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Horčicovo chrenové rezne...POTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg mäsa na rezne, soľ, mleté biele korenie, 4 PL plnotučnej horčice, 4 PL chrenu /buď čerstvo nastrúhaného alebo zavareného/, hladká múka, olej na vysmážanie... POSTUP PRÍPRAVY Dnes som hľadala niečo jednoduché a rýchle, ale pritom trochu aj nezvyčajné, čo uvarím na obed a našla som tento receptík. /takže sme dnes mali dvojaký obed, pretože som robila aj bravčové rezne v orechovom kabáte. To je tak, keď sa človek nevie rozhodnúť...ale neľutujem, pretože oba dopadli vynikajúco/... Mäsko umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne , ktoré naklepeme a osolíme, poprášime bielym korením. Necháme chvíľu postáť a potom natrieme omáčkou, ktorú si pripravíme zmiešaním horčice a chrenu. Následne každý rezeň obalíme v hladkej múke a osmažíme na oleji. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Rezne v orechovom kabáte...POTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg mäsa na rezne, 2 vajcia, hladká múka, asi 250g zomletých solených arašidov, soľ, mleté čierne korenie, olej na vysmážanie... POSTUP PRÍPRAVY Dnes som hľadala niečo jednoduché a rýchle, ale pritom trochu aj nezvyčajné, čo uvarím na obed a našla som tento receptík. Mäsko je nielen krásne voňavé, ale aj chutné a chrumkavé. Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na asi 0,5 cm rezne, ktoré naklepeme, osolíme a posolíme mletým čiernym korením. Necháme asi 15 minút postáť a potom klasicky obaľujeme v hladkej múke, v rozšľahaných vajciach, ale nakoniec namiesto strúhanky použijeme zomleté arašidy, v ktorých mäsko dôkladne obalíme a riadne popritláčame. Opekáme na troške rozpáleného oleja, ale na menšej teplote, pretože by sa oriešky ľahko spálili. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 17.1.2016, 21:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Bravčové a la sviečková...POTREBNÉ PRÍSADY potrebujeme cca 1000 - 1200g bravčového karé alebo stehna, asi 150g zeleru, 2 ks petržlenu, 4 ks mrkvy, 1 väčšiu alebo dve menšie cibule, 1 smotana na šľahanie, 1 kyslá smotana, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, bobkový list,bravčovú masť, olej, vodu POSTUP PRÍPRAVY Mäsko si umyjeme, nakrájame na rezne /ja ich ešte prerežem na polovicu/, naklepeme, posolíme a ť.posypeme mletým čiernym korením. Necháme si v chlade asi 15 minút odpočinúť. Medzitým si očistíme zeleninu a nahrubo ju nastrúhame /všetko okrem cibule/. V kastróli si rozpálime olej a masť /1:1/, postupne si prudko opražíme pripravené rezne /aby sa uzavreli póry a mäsko zostalo šťavnaté/, každé opekáme približne 1 - 2 minútky z každej strany a vyberieme do nádoby. Cibuľu si nasekáme nadrobno a všupneme ju do výpeku, opečieme do sklovita, pridáme postrúhanú zeleninku, chvíľu popražíme a poprášime mletou červenou paprikou - pre lepšiu chuť a farbu. Chvíľu opražíme a zalejeme vodou len toľko, aby zeleninka bola prikrytá. A tu máme na výber viac variant ako pokračovať: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 26.1.2017, 13:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |