. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové karé s citrónovo tymianovou omáčkou.



POTREBNÉ PRÍSADY

Jednoduchý receptík, ktorý neodporúčam robiť do zásoby... 4-5 plátkov karé asi 1,5-2 cm hrubých /tenšie by sa rýchlo spálili a vysušili/, 3 PL hladkej múky, 1 ČL grilovacieho korenia, 1/2 Čl sušeného cesnaku v prášku, soľ, ml. čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku /čerstvých/, 1 ČL tymianu, 1/1/2 Čl strúhanej citrónovej kôry, 50ml bieleho vína, šťava z 1 citróna, 100ml smotany na šľahanie, 2 PL bravčovej masti. 2 PL masla, 1 mladá cibuľka na dochutenie /nemusí byť/...

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame múku, grilovacie korenie, cesnakový prášok, soľ a mleté čierne korenie /podľa chuti/. V tejto zmesi si postupne obalíme rezne /netreba naklepávať/. Vo väčšej panvici alebo kastróliku si rozpálime bravčovú masť a na miernom ohni opečieme rezne /ak sa nezmestia všetky naraz, tak ich opekáme postupne, ale nesmú sa prekrývať/, 3-4 minútky z každej strany. Vyberieme na tanier a odložíme do tepla /napr. do rúry vyhriatej na 60-70 °C/. Do panvice s vypečeným tukom a múkou nalejeme víno, pridáme citrónovú kôru, šťavu, prelisovaný cesnak a tymian, podľa chuti dosolíme a okoreníme ml. čier. korením a krátko povaríme za občasného miešania . Potom vložíme mäso aj so šťavou, ktorú si pustilo a podusíme prikryté cca 15-20 minút. Mäsko znovu vyberieme /omáčku môžeme teraz precediť, aby bola hladšia/, vlejeme smotanu a vložíme maslo a na miernom ohni prevaríme. Odstavíme, vložíme znovu mäso, posypeme nasekanú cibuľku a necháme chvíľu odležať v omáčke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové medailonky v nivovej omáčke...



POTREBNÉ PRÍSADY

Jednoduché, rýchle a navyše aj chutné... 800g bravčovej panenky /môžeme nahradiť s karé/, 2 Pl oleja, 2PL masla, 2 šalotky alebo 1 cibuľa, 60ml bieleho vína, 140g Nivy, 180ml smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie...

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso umyjeme, osušíme, ak máme panenku tak nakrájame na 2 cm hrubé plátky, ak karé, tak tenšie, jemne a decentne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na panvici so zohrejeme olej a 1 PL masla. Potom mäso po častiach opekáme z každej strany 2-3 minúty a opečené odložíme na zohriaty tanier a prikryjeme alobalom. Opečieme ďalšiu várku a tiež odložíme. Vo výpeku rozpustíme zvyšné maslo, zľahka opečieme šalotku alebo cibuľu nadrobno nakráhjanú a po cca 30 minútach zalejeme vínom, popri tom sa varechou snažíme pripečené kúsky oddeliť od dna panvice. počkáme, kým sa víno takmer neodparí a pridáme na kocky nakrájanú Nivu a smotanu. Za stáleho miešania necháme syr úplne roztopiť. Omáčka má byť hladká a hustá.Vrátime opečené mäsko do panvice a necháme ho prehriať. Hotovo, môžeme podávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Rezne nakyslo...



POTREBNÉ PRÍSADY

800g bravčového mäsa na rezne, 1 cibuľa, 300ml mlieka, 2 PL hladkej múky, 1 PL kôpru, soľ, olej, 2 PL cukru, 1/2 PL octu ...

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso naklepeme a osolíme. Na rozpálenom oleji sprudka opečieme z oboch strán a odložíme na tanier,. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Osmažíme vo výpeku, v ktorom sa opekalo mäso dozlata, zasypeme 1 PL cukru, ktorý necháme jemne skaramelizovať. Pridáme rezne, zalejeme vodou len toľko aby ich zakryla a podusíme do mäkka. V mlieku rozmiešame hladkú múku. K mäsu pridáme ocot, cukor /všetko si doladíme podľa vlastnej chuti :)/, nasekaný kôpor a mlieko s múkou, premiešame, necháme chvíľu povariť a podávame s varenými zemiakmi alebo s knedľou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Placky s bravčovou pečienkou...



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiakové placky plnené pečienkou u nás idú na dračku, ale jediný nedostatok majú v tom, že pečienka z nich vypadáva a tak som oprášila starší recept a problém vyriešený: 200g bravčovej pečene, 500g očistených zemiakov, 2 vajíčka, 2 strúčiky cesnaku, 2-3 PL polohrubej múky, soľ, majoránka, mleté čierne korenie...olej na vysmážanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčovú pečeň umyjeme, očistíme a zomelieme, zemiaky nastrúhame, vyžmýkame zo šťavy, pridáme popučený cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme majoránku, vajcia a múku...premiešame a vysmážame malé placky /najlepšie v panvici na lievance/.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Mäso na rozmaríne s rajčinami...



POTREBNÉ PRÍSADY

500g bravčového mäsa /kto aké má rád/, 300g rajčín, 2 strúčiky cesnaku, 1 väčšia /alebo 2 menšie/ cibule, kukurica /nemusí byť/, mleté čierne korenie, soľ, 1 PL mletej červenej papriky, olej, 3-4 vetvičky čerstvého rozmarínu, 1/2 ČL tymianu /môže byť aj sušený/, 1 PL horčice, 2 PL vínneho octu, 1 PL kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opekáme na oleji asi 10 minút. Potom pridáme olúpané a na kocky nakrájané rajčiny a ak chceme kukuricu. Podusíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak a rozmarín posekáme a všetko spolu zmiešame, pridáme tymián, horčicu, mletú červenú papriku a túto zmes pridáme k mäsu. Podusíme domäkka a nakoniec dochutíme octom a cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Horčicovo chrenové rezne...



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg mäsa na rezne, soľ, mleté biele korenie, 4 PL plnotučnej horčice, 4 PL chrenu /buď čerstvo nastrúhaného alebo zavareného/, hladká múka, olej na vysmážanie...

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes som hľadala niečo jednoduché a rýchle, ale pritom trochu aj nezvyčajné, čo uvarím na obed a našla som tento receptík. /takže sme dnes mali dvojaký obed, pretože som robila aj bravčové rezne v orechovom kabáte. To je tak, keď sa človek nevie rozhodnúť...ale neľutujem, pretože oba dopadli vynikajúco/...





Mäsko umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne , ktoré naklepeme a osolíme, poprášime bielym korením. Necháme chvíľu postáť a potom natrieme omáčkou, ktorú si pripravíme zmiešaním horčice a chrenu. Následne každý rezeň obalíme v hladkej múke a osmažíme na oleji.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Rezne v orechovom kabáte...



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg mäsa na rezne, 2 vajcia, hladká múka, asi 250g zomletých solených arašidov, soľ, mleté čierne korenie, olej na vysmážanie...

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes som hľadala niečo jednoduché a rýchle, ale pritom trochu aj nezvyčajné, čo uvarím na obed a našla som tento receptík. Mäsko je nielen krásne voňavé, ale aj chutné a chrumkavé.





Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na asi 0,5 cm rezne, ktoré naklepeme, osolíme a posolíme mletým čiernym korením. Necháme asi 15 minút postáť a potom klasicky obaľujeme v hladkej múke, v rozšľahaných vajciach, ale nakoniec namiesto strúhanky použijeme zomleté arašidy, v ktorých mäsko dôkladne obalíme a riadne popritláčame. Opekáme na troške rozpáleného oleja, ale na menšej teplote, pretože by sa oriešky ľahko spálili.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) posledné: 17.1.2016, 21:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové a la sviečková...



POTREBNÉ PRÍSADY

potrebujeme cca 1000 - 1200g bravčového karé alebo stehna, asi 150g zeleru, 2 ks petržlenu, 4 ks mrkvy, 1 väčšiu alebo dve menšie cibule, 1 smotana na šľahanie, 1 kyslá smotana, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, bobkový list,bravčovú masť, olej, vodu

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko si umyjeme, nakrájame na rezne /ja ich ešte prerežem na polovicu/, naklepeme, posolíme a ť.posypeme mletým čiernym korením. Necháme si v chlade asi 15 minút odpočinúť. Medzitým si očistíme zeleninu a nahrubo ju nastrúhame /všetko okrem cibule/. V kastróli si rozpálime olej a masť /1:1/, postupne si prudko opražíme pripravené rezne /aby sa uzavreli póry a mäsko zostalo šťavnaté/, každé opekáme približne 1 - 2 minútky z každej strany a vyberieme do nádoby. Cibuľu si nasekáme nadrobno a všupneme ju do výpeku, opečieme do sklovita, pridáme postrúhanú zeleninku, chvíľu popražíme a poprášime mletou červenou paprikou - pre lepšiu chuť a farbu. Chvíľu opražíme a zalejeme vodou len toľko, aby zeleninka bola prikrytá.



A tu máme na výber viac variant ako pokračovať:



Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 26.1.2017, 13:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu