. .. .. .. .. .. .
. .

Bravčové a la sviečková... - RECEPT 53935

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 105501 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Bravčové a la sviečková...


[ recept č. 53935 zo dňa  ]


Bravčové a la sviečková...


POTREBNÉ PRÍSADY

potrebujeme cca 1000 - 1200g bravčového karé alebo stehna, asi 150g zeleru, 2 ks petržlenu, 4 ks mrkvy, 1 väčšiu alebo dve menšie cibule, 1 smotana na šľahanie, 1 kyslá smotana, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, bobkový list,bravčovú masť, olej, vodu

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko si umyjeme, nakrájame na rezne /ja ich ešte prerežem na polovicu/, naklepeme, posolíme a ť.posypeme mletým čiernym korením. Necháme si v chlade asi 15 minút odpočinúť. Medzitým si očistíme zeleninu a nahrubo ju nastrúhame /všetko okrem cibule/. V kastróli si rozpálime olej a masť /1:1/, postupne si prudko opražíme pripravené rezne /aby sa uzavreli póry a mäsko zostalo šťavnaté/, každé opekáme približne 1 - 2 minútky z každej strany a vyberieme do nádoby. Cibuľu si nasekáme nadrobno a všupneme ju do výpeku, opečieme do sklovita, pridáme postrúhanú zeleninku, chvíľu popražíme a poprášime mletou červenou paprikou - pre lepšiu chuť a farbu. Chvíľu opražíme a zalejeme vodou len toľko, aby zeleninka bola prikrytá.



A tu máme na výber viac variant ako pokračovať:




1. varianta: Zakryjeme pokrievkou a dusíme domäkka zhruba 15 minút. Potom ponorným mixérom rozmixujeme dohladka, vložíme mäsko, vhodíme bobkový list,dolejeme troškou vody, dusíme domäkka /zhruba 45 minút/, potom si rozmiešame obe smotany v miske /je dôležité, aby mali izbovú teplotu, inak sa nám omáčka ľahko zrazí/, pomaly na viac krát ju vlejeme k mäsku a zakaždým jemne zamiešame, podľa chuti dosolíme. Kto to preženie s vodou alebo sa mu zdá omáčka príliš riedka, môže si do smotán pridať aj 1 - 2 PL hladkej múky. Ja nedávam a má "plnšiu" chuť.
Zvyknem takto pripravovať aj bravčovú pečienku, len ju pred samotnou prípravou na pár hodín namočím do mlieka, stratí tým typický "zápach", čo mojím deťom vadilo.


2. varianta: mäsko a bobkový list pridáme k zelenine hneď na začiatku po jej opražení, zalejeme vodou, podusíme domäkka, mäsko a bobkový list znovu vyberieme /bobkový list aj vyhodíme/ a omáčku rozmixujeme a dolejeme smotanami. Následne vložíme mäso a chvíľku povaríme. Zdá sa mi to piplavejšia robota...ale aj takto sa dá.



3. varianta: Všetko sa robí ako v druhej variante, len sa vynechá mixovanie zeleninky a tým pádom omáčka nie je tak "hladká", ale na chuti jej nič neuberá...


Podávame s knedľou...
<< prasiatko | Bravčové a la sviečková... | Ovocná č. 1 >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
andrea k. (happyhappy) ID 42918, mimibazar.sk/happyhappy (26.1.2017, 13:55)
(Y)
ODPOVEDAŤ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (15.1.2014, 21:23)
vyzerá to skvele. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (16.1.2014, 17:57)
:-$ :-$ :-$ ďakujem, aj to skvele chutí (jidlo) (jidlo) (jidlo) aspoň našim určite ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (8.6.2013, 21:50)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (9.6.2013, 20:45)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (3.6.2013, 10:49)
(clamp) (clamp) (clamp) mňam...vyzerá to úžasne (Y) (Y) (Y) sviečkovú mi ľúbime papať ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (3.6.2013, 14:20)
:-) :-) :-) ďakujem...našim takto tiež chutí, (X) (Z) (Z) (cinky), niekedy aj málo toho je ,-) ,-) ,-), keďže si každý pýta dupľu (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu