. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Sterilizovane maso (8) 15.4.2023, 17:00
JATERNICE _HURKY_PODLA NAS***** (16) 8.10.2021, 23:09
Segedínsky gulášik (1) 1.9.2021, 10:54
Zapečené bravčové (17) 20.3.2021, 17:09
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 72 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Fasirky ako muffiny


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Mozno niekoho inspiruje moj zlepsovak. Fasirky nerobim casto lebo ma nebavi stat pri sporaku a striehnut , kym sa pecu. A klasickym vyprazanim sa mi zdaju byt aj dost tazke pre traviaci trakt. Takze, ak si to chcete ulahcit ako ja, tak si mozete dat fasirkovu zmes do formy na muffiny strcit do rury a kym sa Vam pekne pecu v rure, vy si mozete kludne trebars brazdit MMB :):)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (67) posledné: 30.1.2013, 14:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

DOMACA VYNIKAJUCA SUNKA*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

*

POSTUP PRÍPRAVY

*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (53) posledné: 28.11.2011, 7:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zapekané bravčové karé


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové karé, zelenina, tvrdý syr, olivový olej, šľahačková smotana, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Úplne jednoduchá inšpirácia. Bravčové karé si narežeme na tenké rezne, z oboch strán osolíme, poprášime mletým čierným korením, mletou červenou paprikou a rascou. Plátky opečieme na olivovom oleji a poukladáme po jednej vrstve do zapekacej misy. Na mäsko poukladáme zeleninu( ja som dala mrkvu, kukuricu, hrášok a pór) a na ňu nastrúhame syr-alebo poukladáme plátky syru(cca 200-250g). Celé to zalejeme zálievkou- do výpeku z mäska nalejeme smotanu, pridáme 1PL horčice, trošku korenia a pretlačíme pár strúčikov cesnaku. Zapekáme vo vyhriatej rúre na cca 200-220° kým mäsko nie je mäkké.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 70 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (41) posledné: 11.1.2014, 21:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové na prírodno


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové karé alebo stehno, mrkva, zavárané uhorky, plnotučná horčica, kečup, cibuľa, bujon, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezne.
Vyklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke.
Na oleji opražíme z oboch strán, vyberieme na tanier a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Zalejeme trochou vody, rozmrvíme kocku bujónu-hovädzí alebo slepačí, pridáme 1PL horčice, PL kečupu.
Vložíme rezne a dusíme.
Pred koncom pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu.
A keď už je všetko makučké pridáme nakrájané uhorky. Prilejeme i nálev z nich a rozriedime podľa chuti.
Je to výborné s ryžou, tarhoňou, ale i so zemiakovou kašou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

Monika Š. (moniqueR) ID 105322 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) posledné: 27.4.2014, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Obed z tlakového hrnca.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

l kg krkovičky,150 g anglickej slaniny, 2 veľké cibule, 1 kg zemiakov,olej, 1 kl ml.červ.papriky,soľ, ml.čierne korenie,ml.rasca, hrsť mrazenej zeleniny

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na plátky,ľahko naklepeme,osolíme a okoreníme.Na dno tlakového hrnca dáme slaninu, na slaninu nakrájanú 1.cibulu,ďalej maso na mäso ďalšiu cibuľu,ktorú sme spenili na oleji a porášili ml.červenou paprikou.Zemiaky nakrájame na štvrťky a poukladáme na uvedené suroviny,osolíme ich a okoreníme..Nakoniec pridáme hrsť mrazenej zeleniny.Podlejeme1,54 dcl vody. Tlakový hrniec uzavrieme,keď začne syčať dusíme 15-20 min.Potom odstavíme a počkáme, keď prestane syčať,aby sa dal otvoriť.JE TO RÝCHLE A VÝBORNÉ.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (29) posledné: 6.12.2013, 14:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Cigánska alááá môj manžel :)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 4 osoby : 4 pláty bravčového karé, korenie na cigánsku pečienku, asi deci červeného vína olej

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko si naklepeme ako na rezne. Z každej strany posypeme korením na cigánsku pečienku, vložíme do misky prilejeme trošku oleja (iba toľko aby každý kúsok mäska bol naolejovaný). Prilejeme červené vínko, premiešame aby sa dostalo všade a vložíme do chladu marinovať - čím dlhšie tým lepšie.
Potom ho pomaličky na mierne rozpálenej panvici (najlepšie panvica určená na grilovanie) z oboch strán osmažíme (resp. ugrilujeme).

Mäsko je neskutočne dobré, dnes ho manžel pripravil ako prekvapenie na večeru spolu s pečenými zemiačkami.
Kto má rád zmenu určite ocení.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 30.12.2012, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

super nápad


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

:-)))

POSTUP PRÍPRAVY

videla som v teleráne a vyskúšala a potvrdzujem, že to funguje: keď vyprážate, dajte k mäsu do oleja aj kus surovej mrkvy, v byte vôbec nie je cítiť, že niečo vyprážate!!! Schválne som išla von z bytu a vošla, či niečo budem cítiť, a nič!!! :-))) Potom prišla aj sestra a vravela, že vôbec to nie je cítiť, takže ja to môžem len a len odporúčať!!! Pekné sviatky!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Anna J. (Aldo) ID 47989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 25.1.2012, 11:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčový "steak" mojho manžela :)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

* bravčová panenka * .... Marináda : * soľ * MČK * granulovaný cesnak * ml.rasca * červená paprika * gril.korenie * olej * sušená petržl.vňať *

POSTUP PRÍPRAVY

len tak - na pobavenie ..................- sám si uvaril - sám si zjedol :) ... trošku sa mu prišmahol /lebo ma samozrejme napočúva, že masko malo byť tenšie :) - ale chuťovo bolo OK ako som kúsok ochutnala :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 17.9.2010, 18:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Domace udene


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kupili sme pol svinky cca 85kg, maso rozobrali-rozrezali na kusy.Pripravime si asi 2kg cesnaku ocisteneho,nasekaneho,sol (asi 4kg) velke krystale,. Maso,umyjeme, po rozdeleni namazeme s cenakom a solou UKladame jedno na druhe do plastovej nadoby,vacsie dame na spodok mensie kusy na vrh. Tak vrstvime a dame do chladneho priestoru,prikryte niecim,aby nepadala spina na 4dni,potom maso poobracame na druhu stranu-voda ktora je v plastovej nadobe,tu vylejeme. Po 8 az 10 dnoch maso povesame do susiarne-udiarnicky.Maso vesame na haky alebo snuru,nie celkom jedno na druhe,aby bol priestor,aby mohol oklo ist dym a vzduch. Ked maso navesame nechame do druheheo dna odkvapkat. Nalozime ohen z kvalitnejsie dreva-buk,dub a nechame odymit,potom nechame vo vnutri a na druhy den opat zapalime ohen-to nam robi kamarat No pod tym nasim mnozstvom masa zapalil 6x ohen,odymil a potom bolo maso este v udiarni dalsich 7 dni. My sme ho este zavesili v garazi,aby ˇˇoschlo stvrdloˇˇ asi dalsich 7-10dni. Mensie tensie kusky sme vzali,zabalili do papieroveho vrecka,zabalili do sackov do mrazaku a hodili do mrazaka,vacsie sme po tych dnoch,aby uschli,lebo su makksie kusy,tie velke.. Udime aj kosti z krkovicky,vynikajuce su potom na varenie, tiez koze,davam do hrnca na spodok pod holubky:)

POSTUP PRÍPRAVY

recept je pre inspiraciu:) My komplet celu polovicu tak urobime, nerobime ani skvarky ani ine zabijackove speciality,ten proces susenia este uparvim-opytam sa este raz:)Dobru chut:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 26.3.2019, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčová veža


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové karé, oravská slanina, syr camembert, šampinony, hubovy bujon, cibula, olej, grilovacie korenie, horčica, kečup

POSTUP PRÍPRAVY

Večera, ktorú som pripravila manželovi k nášmu výročiu sobáša. Len sa tak oblizoval, takže všetkým vrelo odporúčam :)

Bravčové karé nakrájame na plátky, vyklepeme a okoreníme grilovacím korením, ja som použila grilovacie korenie Steak od Kotányi. Nakrájame si hrubšie plátky anglickej slaniny /podľa počtu rezňov/, ktoré poprekrajujeme do vejárového tvaru. Na oleji sprudka opečieme mäsko aj slaninku z obidvoch strán. Vo výpeku opražíme cibuľku, pridáme čerstvé nakrájané šampiňóny a chvíľu podusíme. Zalejeme hubovým bujónom do ktorého som pridala za lyžicu horčice aj kečupu. Na kvapke oleja opražíme syr prekrojený na polovicu. Takto pripravíme minútkové jedlo. Ja som však v príprave pokračovala ďalej. Mäsko som vložila na pekáč, naň poukladala plátky opraženej slaninky, zaliala šampiňónovou zmesou, zakryla alobalom a dusila v rúre cca 40 min, možno trošku menej, nestopla som to. Po dopečení som na tanieri vytvorila vežu a to nasledovne: mäsko - slanina - syr - mäsko. Spojila som špáradlom. Podávame so vzniknutou omáčkou, opekanými zemiakmi, ryžou a zeleninovou oblohou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Zdenka A. (barborkadt) ID 112640 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 20.3.2013, 8:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 72 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu