končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Parmský zapekaný baklažánPOTREBNÉ PRÍSADY 2 baklažány 1 cukina 1 cibuľa 3 - 4 strúčiky cesnaku 1 konzerva lúpaných paradajok 1 hustý paradajkový pretlak (stačí menší) bazalka sušená bazalka čerstvá (ak máte veľa čerstvej, tak dajte len čerstvú) 1 PL kryštálového cukru soľ mleté čierne korenie 2 ks mozzarelly 70 g parmezánu múka na obaľovanie olej olivový extra virgin olej arašidový na smaženie POSTUP PRÍPRAVY Podrobný recept na http://nasavareska.blogspot.sk/2014/05/parmsky-zapekany-baklazan-melanzane.html Baklažány a cukinu umyjeme, pokrájame na kolieska, posolíme a necháme vypotiť. Zatiaľ na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme polovicu cukiny pokrájanej na hranolky a osolíme, okoreníme. Po chvíli pridáme paradajky, pretlak a cukor. Necháme podusiť domäkka. Vypotené kolieska baklažánov i cukiny opláchneme, osušíme a rozložíme si ich na doske. Znova osolíme, jemne a pokoreníme. Vyobraciame ich v múke a kladieme do rozpáleného oleja opekať. Do zapekacej misy dáme vrstvičku pripravenej omáčky, na ňu poukladáme opečené kolieska baklažánov a cukiny. Na ne uložíme zopár rezov mozzarelly , alebo použijeme postrúhanú mozzarellu. Sypneme bazalkou a parmezánom. Takto urobíme 3 - 4 vrstvy, posledná vrstva bude opäť rajčinová omáčka posypaná zvyšným parmezánom. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 8.12.2014, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
*♥*Plnený kelový list v kelovom prívarku*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Kel, 1 cibuľa, cca 350 g údeného pliecka, cca 2 - 3 PL ryže, vajco, mčk, trocha chilli (nemusí byť), majoránka, mletá rasca, podľa chuti cesnaku, soľ, vegeta, 1PL hlad. múky (do plnky) Na prívarok: (okrem kelu a cibule), 1 stredný zemiak, múka a olej na zápražku, na dochutenie - cesnak, mčk, majoránka, soľ, mletá rasca POSTUP PRÍPRAVY 1) Z kelovej hlavy opatrne zoberieme kelové listy vcelku, opláchneme pod tečúcou vodou a vložíme do hrnca s vriacou vodu (zakryť) na pár minút, aby listy trocha zmäkli. Vyberieme ich, necháme odkvapkať a vychladnúť. 2) Údené mäso zomelieme (al. mixneme), pridáme 1/2 nadrobno pokrájanej cibule, pretlačený cesnak, vajco, koreniny - rasca, majoránka, mčk, soľ, vegeta a čiastočne uvarenú ryžu (tvrdkavú). Dobre premiešame a prípadne zahustíme múkou a dochutíme niečim ostrejším (ja som dala chilli). 3) Kelové listy položíme na dosku a hlúbiky vyklepeme tĺčikom na mäso (ja som to neurobila, vyrezala som ich hrubšie časti, mala som totiž listy viac prevarené). Plnku rozdelíme na rozprestreté kelové listy a dobre to Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (9) posledné: 25.5.2017, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
*♥*Cukina s paradajkami zapekaná v grile so syrom a smotanou*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Pre 1 osobu: 1/2 mladej cukiny, 1 paradajka, 2 strúčiky cesnaku, 3 PL paradajkového pretlaku, 2 čL marhuľového džemu, pár lístkov bazalky, mčk, soľ, hladká múka, 3 PL údeného syra, 2 PL kyslej smotany, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Toto jedlo vzniklo ako totálna dnešná improvizácia vďaka Janke -vegetariánke - nečakanej návšteve :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 13.8.2011, 10:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
*♥*Karfiol*♥*PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Myslím, že tento recept je chronicky známy, preto netreba uvádzať ingrediencie. POSTUP PRÍPRAVY Chcem len ukázať trocha praktickejší spôsob obaľovania, ktorý je rýchlejší a menej babrošský. Ušetrí nám trocha času a práce :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 25.4.2012, 16:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
*♥*Zapekaný karfiol s brokolicou a baklažánom*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 brokolice, 1/2 karfiolu, malý baklažán, 3 strúčiky cesnaku, 6 - 7 ks stredne veľkých šampiňónov, kúsok gazdovskej slaniny (ja som dala asi 4 plátky), olej, mčk, rasca, vegeta, soľ, 2 vajcia, trocha šľahačkovej smotany, kyslá smotana, 10 dg postrúhaného eidamu POSTUP PRÍPRAVY Sorry, že nemôžem dať fotky k postupu. Nefotila som, myslela som si, že toto jedlo nebude nič moc. Ale keď sa to v rúre dokončovalo, začali rodinní príslušníci nazízať do kuchyne, vraj čo tak dobre vonia? Potom ma uháňali, že sa nemôžu dočkať a ako dobre to vyzerá... Tak prvú fotku som cvakla až po vybratí misy z rúry. A potom som schytala véééľkú pochvalu, že ako to chutí a že je to bomba... :)) 1) Karfiol i brokolicu uvaríme v slanej vode do polomäkka. 2) Baklažán nakrájame na kolieska, osolíme ich a necháme asi 20 - 30 minút postáť. Poutierame z nich vylúčenú horkú šťavu papierovými obrúskami. V panvici rozohrejeme olej a baklažány poopekáme z obidvoch strán. Počas opekania ich okoreníme mčk. Opečené ich ukladáme do nevymastenej zapekacej misy, potrieme ich prelisovaným cesnakom a posypeme polovicou eidamu. 3) Ružičky karfiolu a brokolice striedavo rozložíme na predchádzajúcu baklažánovú vrstvu a máličko ovegetíme. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 4.2.2010, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
*♥*Baklažánové vtáčiky*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1 veľký baklažán, 6 veľkých strúčikov cesnaku, 1 stredná cibuľa, 9 pomenších zemiakov, 9 plátkov anglickej slaniny, vegeta, mčk, soľ, bazalka sušená alebo mrazená či čerstvá, hlavne aby bola :) rasca, 4 PL oleja, hladká múka, kúsok masla, asi pohár smotany na varenie a 2 PL kyslej smotany, Vitana - omáčka na zapekanie POSTUP PRÍPRAVY Baklažán nakrájame pozdĺžne na plátky, osolíme ich a necháme stáť asi pol hodinu. Medzitým očistíme zemiaky, nakrájame ich pozdĺžne na 1/4 - tiny a dáme ich variť do osolenej vody. Baklažány osušíme papierovými obrúskami, ochutíme ich vegetou a mčk. Len tak hala-bala ich pomúčime a dáme do panvice s horúcim olejom, kde ich krátko opečieme z obidvoch strán. Vyberieme ich na servítku, aby vsiakla prebytočný olej. Teraz sú baklažány dobre ohybné, budeme ich plniť a zakrúcať. Očistený a na menšie plátky pokrájaný cesnak položíme na plát baklažánu a prikryjeme plátkom anglickej slaniny, zavinieme a spojíme špáradlom. Do zapekacej misy vylejeme olej po opekaní a vložíme plátky cibule pokrájanej na tenké kolieska a zvyšný cesnak. Uvarené a scedené zemiaky vsypeme na cibuľovú vrstvu, posypeme rascou, uložíme niekoľko plátkov masla a na zemiaky uložíme baklažánové vtáčiky, ktoré posypeme bazalkou. Zo smotán a zo sáčka s práškom na prípravu zapekacej omáčky vyšľaháme zapekaciu omáčku, ktorou polejeme obsah zapekacej misy. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 16.8.2012, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |