končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) *♥*Plnený kelový list v kelovom prívarku*♥*[ recept č. 49662 zo dňa 30.8.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY Kel, 1 cibuľa, cca 350 g údeného pliecka, cca 2 - 3 PL ryže, vajco, mčk, trocha chilli (nemusí byť), majoránka, mletá rasca, podľa chuti cesnaku, soľ, vegeta, 1PL hlad. múky (do plnky) Na prívarok: (okrem kelu a cibule), 1 stredný zemiak, múka a olej na zápražku, na dochutenie - cesnak, mčk, majoránka, soľ, mletá rasca POSTUP PRÍPRAVY 1) Z kelovej hlavy opatrne zoberieme kelové listy vcelku, opláchneme pod tečúcou vodou a vložíme do hrnca s vriacou vodu (zakryť) na pár minút, aby listy trocha zmäkli. Vyberieme ich, necháme odkvapkať a vychladnúť. 2) Údené mäso zomelieme (al. mixneme), pridáme 1/2 nadrobno pokrájanej cibule, pretlačený cesnak, vajco, koreniny - rasca, majoránka, mčk, soľ, vegeta a čiastočne uvarenú ryžu (tvrdkavú). Dobre premiešame a prípadne zahustíme múkou a dochutíme niečim ostrejším (ja som dala chilli). 3) Kelové listy položíme na dosku a hlúbiky vyklepeme tĺčikom na mäso (ja som to neurobila, vyrezala som ich hrubšie časti, mala som totiž listy viac prevarené). Plnku rozdelíme na rozprestreté kelové listy a dobre to zabalíme. (Ja som ich pre istotu aj poviazala niťou, ale potom bol problém s jej odstraňovaním). Závitky obalíme v hladkej múke a poukladáme ich do zapekacej misy alebo menšieho vymasteného pekáča (vyložila som papierom) a dáme piecť do rúry cca 45 - 50 minút. 10 min. pred dokončením pomastíme masťou a zapneme grilovanie. 4) Kým sa pečú závitky, pripravíme kelový prívarok - klasika: zvyšný kel pokrájame a dáme ho dusiť na spenenú cibuľu (tá 1/2 cibule postačí), podlejeme vodou, osolíme a dochutíme mčk, rascou. Pred koncom dusenia pridáme nadrobno pokrájaný zemiak. Nakoniec zahustíme zápražkou (alebo zátrepkou). Necháme chvíľu povariť a pridáme majoránku. Po odstavení zo sporáka dochutíme prelisovaným cesnakom, ( prípadne ešte soľou, mčk). 5) Závitky servírujeme na kelovom prívarku a ako príloha sa hodia varené zemiaky alebo čerstvý chlebík. |
Petra J. (Petraja) ID 274339 (25.5.2017, 12:53) | |
Ten závitok som chcela vyskúšať, ale nemala som údené mäso. Tak som teraz urobila podľa tohto receptu iba tú omáčkovú časť s kelom a zemiaky a urobia som obyčajné fašírky, Potom ma napadlo, že by sa ten závitok možno dalo urobiť aj z neúdeného mäsa.Škoda že nie skôr Dobrý recept, a s tým údeným skúsim určite |
|
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (4.5.2013, 1:40) |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (5.5.2013, 11:30) | ||
ODPOVEDAŤ |
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (3.5.2013, 22:01) | |
Kelík sme mali tento štvrtok, teda bolo to s tým údeným fantastické. Ako to že som okrem tohto o tom nepočula a ani mojej mame to nenapadlo Teda ja budem už len takto s údeným robiť Kika díky | |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (17.3.2013, 10:50) |
Práve sa dovárajú už sa teším na obed |
ODPOVEDAŤ |
Janka L. (jankalo) ID 108253 (31.8.2012, 21:40) | |
Ale som dostala riadnu chuť. Lákavé a chutné, keby som mala údené mäso, urobila by som zajtrajší obed. Perfektné. | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (1.9.2012, 22:41) | ||
Ďakujem áno, bola to predsa len trocha zmena oproti bežnej klasike a údené ku kelu pasuje, je to výraznejšie | ||
ODPOVEDAŤ |
Branislav S. (branos) ID 16930 (31.8.2012, 21:15) | |
hned by som si dala, vyzera to vyborne . zavitky som este nerobila, inspirujem sa | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (31.8.2012, 21:30) | ||
Dík, budem rada, keď vyskúšate. Je to predsa len trocha niečo iné ako klasický prívarok a bolo to fakt dobré inak by som to sem nedávala | ||
ODPOVEDAŤ |