. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Baklažánové vtáčiky*♥* - RECEPT 14014

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


*♥*Baklažánové vtáčiky*♥*


[ recept č. 14014 zo dňa  ]


*♥*Baklažánové vtáčiky*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľký baklažán, 6 veľkých strúčikov cesnaku, 1 stredná cibuľa, 9 pomenších zemiakov, 9 plátkov anglickej slaniny, vegeta, mčk, soľ, bazalka sušená alebo mrazená či čerstvá, hlavne aby bola :) rasca, 4 PL oleja, hladká múka, kúsok masla, asi pohár smotany na varenie a 2 PL kyslej smotany, Vitana - omáčka na zapekanie

POSTUP PRÍPRAVY

Baklažán nakrájame pozdĺžne na plátky, osolíme ich a necháme stáť asi pol hodinu.
Medzitým očistíme zemiaky, nakrájame ich pozdĺžne na 1/4 - tiny a dáme ich variť do osolenej vody.
Baklažány osušíme papierovými obrúskami, ochutíme ich vegetou a mčk. Len tak hala-bala ich pomúčime a dáme do panvice s horúcim olejom, kde ich krátko opečieme z obidvoch strán.
Vyberieme ich na servítku, aby vsiakla prebytočný olej.
Teraz sú baklažány dobre ohybné, budeme ich plniť a zakrúcať.
Očistený a na menšie plátky pokrájaný cesnak položíme na plát baklažánu a prikryjeme plátkom anglickej slaniny, zavinieme a spojíme špáradlom.
Do zapekacej misy vylejeme olej po opekaní a vložíme plátky cibule pokrájanej na tenké kolieska a zvyšný cesnak. Uvarené a scedené zemiaky vsypeme na cibuľovú vrstvu, posypeme rascou, uložíme niekoľko plátkov masla a na zemiaky uložíme baklažánové vtáčiky, ktoré posypeme bazalkou.
Zo smotán a zo sáčka s práškom na prípravu zapekacej omáčky vyšľaháme zapekaciu omáčku, ktorou polejeme obsah zapekacej misy.
Dáme zapekať celkov asi 25 minút, posledných 5 minút grilujeme.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Baklažán nakrájame pozdĺžne na plátky, osolíme ich a necháme stáť asi pol hodinu.


Medzitým očistíme zemiaky, nakrájame ich pozdĺžne na 1/4 - tiny a dáme ich variť do osolenej vody.


Baklažány osušíme papierovými obrúskami, ochutíme ich vegetou a mčk.


Len tak hala-bala ich pomúčime a dáme do panvice s horúcim olejom, kde ich krátko opečieme z obidvoch strán.


Vyberieme ich na servítku, aby vsiakla prebytočný olej. Teraz sú baklažány dobre ohybné, budeme ich plniť a zakrúcať. Očistený a na plátky pokrájaný cesnak položíme na plát baklažánu


a prikryjeme plátkom anglickej slaniny, zavinieme


a spojíme špáradlom.


Do zapekacej misy vylejeme olej po opekaní a vložíme plátky cibule pokrájanej na tenké kolieska a zvyšný cesnak.


Uvarené a scedené zemiaky vsypeme na cibuľovú vrstvu, posypeme rascou, uložíme niekoľko plátkov masla


a na zemiaky uložíme baklažánové vtáčiky, ktoré posypeme bazalkou.


Zo smotán a zo sáčka s práškom na prípravu zapekacej omáčky vyšľaháme zapekaciu omáčku,


ktorou polejeme obsah zapekacej misy.


Dáme zapekať celkovo asi 25 minút, posledných 5 minút grilujeme.


Keďže sme nemali doma žiadne paradajky a mám pocit, že paradajky sú k baklažánu bezpodmienečne nutné, pridala som kečup (ale až na tanieri) + Kimbal (pikantná omáčka - kupujem v Česku, u nás som to nevidela). A ešte bol k tomu cviklový šalát.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< *♥*Jogurtová knedľa*♥* | *♥*Baklažánové vtáčiky*♥* | *♥*Gnocchi *♥* (čítaj ňoky) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Helena T. (helen2828) ID 115326 (16.8.2012, 13:40)
Prave sme dojedli zapekane vtaciky-inspirovala som sa Vasim recept om, ktory som si trochu poupravila,hlavne omacku ... no jedna baaaaaaaaaaaaasen (Y) vsetci sa zalizovali ... (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (16.8.2012, 18:34)
:-) :-) :-) Veľmi sa teším, že vám toto jedlo chutilo, lebo som si recept sama vymyslela :-) a u nás teda chutil tiež. Aj som skoro na tento recept zabudla ,-) Jejda, veru že zas to niekedy urobím aj ja (Y) Možno by ste mohli sem do diskusie napísať, akú omáčku ste vy urobili , skúsila by som podľa vás |:o) Prajem všetko dobrééé (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (11.5.2009, 22:36)
(jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (12.5.2009, 13:55)
(hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu